Γερμανικές τιμές στις ιατρικές πράξεις


Σύμβαση με τη Γερμανία υπέγραψε ο κος Βορίδης προκειμένου να προμηθευτούμε το σύστημά τους για την κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων.

Θυμόμαστε βέβαια τη βιαστική μετάφραση του συστήματος της Αυστραλίας για τα ΚΕΝ, όπου ξέφυγαν διαγνώσεις περί “τραυματισμό σε διαστημικό σταθμό” και “δήγμα από καγκουρό”.

Τότε είχαν δαπανηθεί μερικά εκατομμύρια ευρώ για μια κοστολόγηση που δεν ανταποκρινόταν στην Ελληνική αγορα και η οποία θα χρεοκοπούσε όλο το Δημόσιο αν εφαρμόζονταν. Η ατυχής μετάφραση και πρόχειρη κωδικοποίηση αναγκάζει ακόμα και σήμερα τους ιατρούς να κάνουν το ντετέκτιβ για να βρουν τη διάγνωση που ψάχνουν.

Πόσα χρήματα θα χαλάσουμε τώρα για τη Γερμανική τεχνογνωσία; Γιατί δε μπορούμε να αναπτύξουμε μόνοι μας το συγκεκριμένο σύστημα; Χιλιάδες άνεργοι και ευφυέστατοι απόφοιτοι σχολών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών υπάρχουν στη διάθεσή τους – μετά απορούν γιατί μεταναστεύουν οι πτυχιούχοι.

Θα προτιμούσαμε ο υπουργός στην επίσκεψή του στη Γερμανία να φέρει τους Έλληνες γιατρούς πίσω στη χώρα μας, αντί για το σύστημα αυτό.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά να αφαιρέσουν τις περιττές Γερμανικές διαγνώσεις (“πνιγμός από bratwurst”, “έγκαυμα τριβής από σανδάλια”, και τα λοιπά συνήθη στερεότυπα..).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.