Συνάντηση ΙΣΘ – ΕΟΠΥΥ

Θεσσαλονίκη, 18 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του προεδρείου του Ι.Σ.Θ. με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό.

Ο Ι.Σ.Θ. εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το χαμηλό ατομικό πλαφόν εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών και απαίτησε την αύξησή του.

Επίσης, ζητήθηκε η άμεση νομοθετική τακτοποίηση της παράτασης των συμβάσεων των γιατρών του πρώην ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ που εκκρεμεί εδώ και ένα μήνα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 2015, με την ενεργοποίηση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων (πάγιο αίτημα του ΙΣΘ), θα υπάρξει κατάργηση του claw back και του rebate.

Σχετικά με τις συμβάσεις των ιατρών του πρώην ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κοντός μας ενημέρωσε ότι η τροπολογία που θα ψηφιστεί άμεσα από τη βουλή, θα προβλέπει τρίμηνη παράταση των συμβάσεων με τους ισχύοντες όρους. Σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ξεκίνησαν τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ το 2013 (πρώην ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ και νέοι γιατροί ) οι οποίοι δεν γνωρίζουν εάν και πώς θα πληρωθούν καθώς δεν έχουν πλαφόν, λάβαμε την υπόσχεση για άμεση τακτοποίηση του θέματος. Ο ΙΣΘ επανέλαβε το αίτημά του για συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ όλων των γιατρών που το επιθυμούν και αποδέσμευση της οικονομικής σχέσης των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, με ταυτόχρονη αποζημίωση των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος Νίτσας Νικόλαος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.