Πινγκ-πονγκ Ειδικευομένων στο Αμ.Φλέμιγκ

“Η τελευταία απόφαση της Διοίκησης να μετακινηθούν χειρουργοί από το Φλέμιγκ με πρόσχημα την ενίσχυση του Σισμανογλείου, δικαιολογημένα έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση σ’ όλους τους εργαζόμενους.

Πρόκειται, στην ουσία για την επαναφορά παλαιότερου σχεδίου της Διοικήτριας κ. Τσαγδή που στόχευε στο κλείσιμο ολόκληρου του Χειρουργικού Τομέα και συνακόλουθα ολόκληρου του Νοσοκομείου, καθώς κανένα Νοσοκομείο δεν “στέκεται”, χωρίς χειρουργεία.

Έρχεται δε να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών και αποφάσεων της διοικήτριας που δυσχεραίνουν και δυναμιτίζουν την λειτουργία του Νοσοκομείου. Στον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων για στοιχειώδη και αξιοπρεπή εξυπηρέτηση των χιλιάδων ανθρώπων που προσέρχονται κάθε μήνα υψώνονται εμπόδια, όλα προς την ίδια κατεύθυνση της κατάρρευσης του Νοσοκομείου. Αλλάζουν μόνο τα προσχήματα και ο τρόπος, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις συγκυρίες . Προσφιλής η τακτική να καμουφλάρονται οι αποφάσεις αυτές με το μανδύα της “συνήθους διοικητικής διαδικασίας”

Τόσο για το ζήτημα της μετακίνησης χειρουργών, όσο και για άλλα σημαντικά ζητήματα, (όπως η έλλειψη προσωπικού, γιατρών σε συγκεκριμένες ειδικότητες, μετακινήσεις προσωπικού κλπ) επιδιώξαμε και συναντηθήκαμε με την υποδιοικήτρια της ΥΠΕ κας Διαμαντοπούλου και απαιτήσαμε την ανάκληση όλων των αποφάσεων της Διοικήτριας – και όχι μόνο – που πλήττουν το Νοσοκομείο. Ταυτόχρονα απαιτήσαμε την ενίσχυση σε προσωπικό και την αποκατάσταση όλων των λειτουργιών του Α. Φλέμιγκ.

Η κ. Διαμαντοπούλου, δεσμεύτηκε για το ζήτημα των Χειρουργών και πράγματι η μετακίνηση των ειδικευμένων δεν προχώρησε. Παρά ταύτα όμως η κ. Τσαγδή επιμένει στη μετακίνηση μιας ειδικευόμενης συναδέλφου και πιέζει με κάθε τρόπο γι’ αυτό. Πρόκειται για μια πράξη σαφώς εκδικητική που το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου.

Η προσχηματική χρησιμοποίηση των αναγκών του γειτονικού Νοσοκομείου αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο αν λάβουμε υπόψη ότι: Ήδη υπάρχουν, όχι μία, αλλά δύο κενές θέσεις ειδικευομένων που μπορούν να διοριστούν άμεσα για να ξεκινήσουν ειδικότητα και μάλιστα για πολύ περισσότερο χρόνο από το ένα εξάμηνο που απομένει στη συνάδελφο. Με την αποχώρησή της μάλιστα η θέση της θα “χαθεί” και δεν θα αναπληρωθεί καθώς είναι προσωποπαγής (επειδή προέρχεται από πρώην νοσοκομείο του ΙΚΑ)

Ποιόν κοροϊδεύει (ή τι “τακτοποιήσεις” επιχειρεί) η Διοίκηση λοιπόν όταν επιμένει με πείσμα να

πάρει ένα γιατρό για λίγους μήνες και δεν προτιμάει δύο για πολύ περισσότερο χρόνο, που θα αναπληρωθούν κιόλας όταν τελειώσουν την ειδικότητά τους;”

Ακολουθεί και η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.
• ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.
• ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΤΟ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ.

Εδώ και τρία χρόνια οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο <<Α. Φλέμιγκ>>, όπως και οι συνάδελφοι μας σε <<Σισμανόγλειο>> και <<Παίδων Πεντέλης>> δίνουμε μαζί με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αγώνα επιβίωσης των Νοσοκομείων μας. Κάθε μέρα που περνάει η ήδη άσχημη κατάσταση στη Δημόσια υγεία επιδεινώνεται. Μαζί καταρρέουν και τα Νοσοκομεία μας. Το δικαίωμα του λαού να μην πεθαίνει στο δρόμο στραγγαλίζεται, το δημόσιο αγαθό της περίθαλψης εμπορεύονται όλο και περισσότεροι δουλέμποροι – εργολάβοι καθώς οι δημόσιες δομές κλείνουν. Η έλλειψη προσωπικού όχι μόνο εξουθενώνει τους λιγοστούς που έχουν απομείνει αλλά δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή των αρρώστων.

Το <<Αμαλία Φλέμιγκ>> που με την περιβόητη διαθεσιμότητα, έχασε 300 εργαζόμενους, μια ολόκληρη πτέρυγα, πολύτιμα τμήματα και κλινικές , ορισμένα μοναδικά στην τεράστια περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, και τα μισά κρεβάτια νοσηλείας , παραμένει σήμερα ανοιχτό και λειτουργεί. Είναι δε το μόνο από τα δεκάδες νοσοκομεία που σε πείσμα της Τρόϊκα (“θεσμοί ” σήμερα) και της προηγούμενης συγκυβέρνησης, δεν έβαλε λουκέτο και συνεχίζει να παρέχει περίθαλψη σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε μήνα. Χρειάστηκε διαδοχική αλλαγή διοικήσεων, καθώς επανειλημμένα αποτύγχαναν χάρη στους αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων να ολοκληρώσουν την “εργολαβία” του κλεισίματος του Φλέμιγκ.
Σήμερα, παραμένει η τρίτη στη σειρά, διοίκηση που επιμένει με προκλητικές και επαίσχυντες μεθοδεύσεις να ξεπεράσει εμπόδια και αντιδράσεις, να προκαλέσει κατάρρευση, να οδηγήσει στην απαξίωση και το κλείσιμο. Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιείται κάθε μέσο: Αυταρχισμός, παρελκυστική τακτική, τακτοποιήσεις υμετέρων, κακοδιοίκηση και προσπάθεια δημιουργίας συνενόχων στην ιεραρχία.

Τελευταίο “χτύπημα” η απόφαση για την αποδυνάμωση του Χειρουργικού τομέα του Α. Φλέμιγκ. Πρόκειται για επανεκκίνηση παλαιότερου σχεδίου για κατάργηση ολόκληρου του Χειρουργικού Τομέα και το συνακόλουθο κλείσιμο του Νοσοκομείου. Η μετακίνηση ενός (προς το παρόν ) χειρουργού, από τους ελάχιστους που απόμειναν, είναι η αρχή μιας σειράς μετακινήσεων που θα περιλαμβάνει αναισθησιολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό. Επιδιώκουν δόλια και δίνοντας την εντύπωση ότι τηρείται η υπηρεσιακή οδός να κλείσουν ένα τομέα που εφημερεύει κανονικά κάθε 4 ημέρες, που μέσα σε τραγικές τις συνθήκες το 2014 έχει χειρουργήσει πάνω από 700 συνανθρώπους μας και νοσηλεύσει πολλούς περισσότερους.

Στο ίδιο πλαίσιο αποδυνάμωσης, απαξίωσης και δημιουργίας εμποδίων στη λειτουργία τους κινείται η Διοίκηση και αντιμετωπίζει όλες τις υπηρεσίες του Α. Φλέμιγκ. Στο Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό, στην Τεχνική Υπηρεσία, στον εργαστηριακό τομέα, στις υπηρεσίες τροφοδοσίας, παντού!
Είναι χαρακτηριστικό πως ο στραγγαλισμός είναι στοχευμένος και γίνεται πάνω και πέρα από τη γενικότερη ασφυκτική κατάσταση στο Σύστημα Υγείας.

Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που απευθύνεται στα νοσοκομεία μας την ώρα της ανάγκης, ξέρουμε πολύ καλά πως χωρίς χρηματοδότηση, ενίσχυση σε προσωπικό, με “κόλπα” δεν γίνεται “διαχείριση” της κρίσης. Πόσο μάλλον όταν στόχος της διοίκησης δεν είναι η βελτίωση της κατάστασης, αλλά επιδιώκεται η με κάθε τρόπο υποβάθμιση, η αποψίλωση προσωπικού και εξοπλισμού, το πλιάτσικο, μέχρι το οριστικό κλείσιμο, ενός ακόμα ζωντανού Νοσοκομείου.

Για άλλη μια φορά, δεν έχουμε επιλογή! Μαζί με το λαό της περιοχής δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του Νοσοκομείου. Το υπερασπιστήκαμε την εποχή της διαθεσιμότητας, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα! Δεν κατάφεραν να το κλείσουν τότε, δεν θα το καταφέρουν ούτε τώρα! Η πολιτική ηγεσία, αν και γνωρίζει την κατάσταση, περιορίζεται σε δηλώσεις συμπάθειας ενώ “νίπτει τας χείρας”. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.
ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΓΟΣΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΩΝ.
ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ…
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ!

ΤΟ Δ.Σ.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.