Δείρε και εσύ έναν γιατρό ή νοσηλευτή. Μπορείς!

Μποξερ χτυπά ιατρό. Γάντι του μποξ. Ειδικευόμενος Ιατρός. Eidikeyomenos eidikeuomenos

Ναι! Τώρα μπορείς και εσύ να δείρεις έναν γιατρό ή νοσηλευτή, χωρίς καμία συνέπεια!

Ήθελες πάντα να εκτονωθείς απέναντι στο απελπιστικά εκνευριστικό και ανεπαρκές Δημόσιο;  Δεν μπορούσες να βρεις αφορμή στην εφορία για να ξεκινήσεις καυγά; Ήθελες να πετάξεις ένα βαρύ αντικείμενο σε κάποιον βουλευτή αλλά φοβόσουν την προσωπική του φρουρά;

Έχουμε τη λύση για εσένα! Οι άυπνοι, νηστικοί, και αγύμναστοι γιατροί και νοσηλευτές είναι ο ιδανικός στόχος!
(προσοχή στους νοσοκόμους: είναι γεροδεμένοι από τα βάρη που σηκώνουν)

Θα μας πείτε «μα καλά, δεν έχουν security στα νοσοκομεία»; Μην Αδυναμο χέρι γιατρού ή νοσηλευτή.Nosileutis. Ειδικευόμενος eidikeyomenos eidikeuomenos ανησυχείτε, οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν φροντίσει να προσλάβουν μόνο άτομα 18 ετών με 400€ και καμιά νομική κάλυψη – δε θα σας ενοχλήσει κανείς.

«Ναι, αλλά δε θα έχει αστυνομία κάπου;». Κι όμως, σε περιβάλλον με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες δεν έχει ούτε έναν! Τους έχουν στείλει να φυλάνε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και τα βουλευτικά γραφεία.

«Κι άμα φωνάξουν την αστυνομία και δεν προλάβω να φύγω;» Απλά θα ζητήσουν από τους δαρμένους να αφήσουν τη βάρδια και να πάνε στο τμήμα για να καταθέσουν μήνυση εναντίον σου. Με τις ελλείψεις στο προσωπικό το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρχει αντικαταστάτης για να φύγουν.

«Δεν κατάλαβα καλά, η αστυνομία δεν κάνει από μόνη της αυτόφωρες διαδικασίες;». Επειδή δεν ήταν παρόντες και άρα βασίζονται σε μαρτυρίες, όσο και να χτυπάνε το κεφάλι τους κάτω οι εργαζόμενοι το μόνο που θα κάνουν είναι να πάρουν καταθέσεις. Ή τουλάχιστον έτσι λένε. Δεν τα έχουν ιδιαίτερα καλά με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τελειώνουν γρήγορα με την εξέταση των κρατούμενων που φέρνουν (που συνήθως καθυστερεί επί ώρες).

«Κι αν τελικά φύγουν από τη βάρδια και μου κάνουν μήνυση;». Τα έχουν τόσο χαμένα από το διάβασμα και το άγχος που δεν ξέρουν ούτε λάστιχο να αλλάξουν, πόσο μάλλον να οργανώσουν μια σωστή νομική κίνηση. Όσον αφορά τους δικηγόρους: μη φοβάσαι – συνήθως δεν έχουν λεφτά να προσλάβουν δικηγόρο γιατί είναι επί μήνες απλήρωτοι. Άσε που από φόβο για αντίποινα ή βαρεμάρα για το δικαστικό μπλέξιμο η πλειοψηφία δεν κάνει ποτέ ούτε αναφορά του συμβάντος στον διοικητή του νοσοκομείου.

«Οι άλλοι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές τους δε θα μου κάνουν κακό;». Μέχρι τώρα οι μόνες αντιδράσεις που κάνουν είναι δίωρες στάσεις εργασίας (για να κάνουν διάλλειμα από τη δουλειά) που έχουν τραγική συμμετοχή [δες πχ αυτήν ΕΔΩ ]

«Καλά, οι διοικητές και το υπουργείο ξέρουν ότι είναι τόσο εύκολο να μπουκάρεις στα νοσοκομεία;». Εννοείται ότι το ξέρουν, αφού έχουν γίνει πάρα πολλά περιστατικά. Θα μπορούσε πχ ο υπουργός υγείας να συναντηθεί με τον διοικητή της αστυνομίας και να απαιτήσει τη φύλαξη των νοσοκομείων και την έκδοση ειδικών οδηγιών προς τις εταιρείες security (πχ να τους επιτρέπει να σε πετάξουν έξω αν χρειαστεί  και να οργανώνουν την ενημέρωση και τις ενέργειες της αστυνομίας – τα αυτονόητα δηλαδή). [Για να γελάσεις, δες την αντίδραση του υπουργείου σε δεύτερο ξυλοδαρμό σε μια εβδομάδα ΕΔΩ ]

Τι περιμένεις λοιπόν; Δείρε και εσύ κάποιον εργαζόμενο σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας! Είναι τα κατάλληλα πρόσωπα για να στοχοποιήσεις την αγανάκτησή σου από τις ελλείψεις, την ταλαιπωρία, τα νεύρα από το μεθύσι που έχεις, τη στεναχώρια σου για την αρρώστια, , ή ό,τι άλλο σε απασχολεί!

Γρήγορα, πριν αρχίσουν να δίνουν στους Υγειονομικούς άδεια οπλοφορίας μαζί με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος!

Προειδοποίηση: το άρθρο αυτό αποτελεί σάτιρα ενάντια στο κύμα ξυλοδαρμών που έχει σαρώσει την Ελληνική Υγεία τα τελευταία χρόνια, και σε καμία περίπτωση δεν προτρέπει κανέναν πολίτη στο να ασκήσει βία έναντι σε κάποιον άλλον. Το “bullying” στον εργασιακό χώρο είναι μια σοβαρή υπόθεση για κάποια επαγγέλματα, όπως για τους Υγειονομικούς.

Πείτε μας τη δική σας εμπειρία βίας (σωματικής και ψυχικής) στο χώρο της Υγείας (ανώνυμα ή επώνυμα), αφήνοντας σχόλιο παρακάτω ή γράφοντας στο twitter με το #deirekaiesystoESY και #BullyingStiDouleia

eidikeuomenoi.gr

8 thoughts on “Δείρε και εσύ έναν γιατρό ή νοσηλευτή. Μπορείς!
  • Εμένα παντως αν με χτυπουσαν, θα καλουσα την αστυνομια κι αν χρειαζόταν θα εγκατέλειπα και την εφημερια!

  • villy says:

    Οι ευσυνηδητοι γιατροί είναι ήρωες αδιαμφισβήτητα…. Όμως σε κάτι επαγγελματίες λαμογια που παιζουν με τη ζωή,την υγεια,την ψυχολογικά και την τσέπη του κάθε ασθενούς και κατ επέκταση της ταλαιπωριμενης οικογένειες δυο μπουκέτα πρεπει να δινονται προς παραδειγματισμό των αλλων….

  • Βαγγέλης Κοντογεώργος says:

    Ώπα Ώπα μην τα λέτε όπως τα θέλετε οι Υγειονομικοί γιατί υπάρχουν άπειρα περιστατικά που φρουρός ασφαλείας πέταξε έξω κακήν κακώς συνοδόν που επιτέθηκε σε ιατρο χειρουργό κσι στο τέλος ούτε κανεις απο τους Υγειονομικούς υπερασπίστηκε τον φρουρό που τους απάλλαξε απο τον κακότροπο συνοδό και τον είπαν και τραμπούκο.
    Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους Ιούλιος 2007 , Γ.Ν. Άμφισσας και ο φρουρός ήμουν εγώ.

    Ο μόνος που με υποστήριξε τότε ήταν ο Δκτης του Νοσοκομείου.
    Αλλά και εσείς οι Υγειονομικοί θα πρέπει να συμπεριφέρεστε καλύτερα στους φρουρούς.

    Και για να μην πείτε πως τα έβαλα με εσάς σας προλαμβάνω και σας ενημερώνω πως πλκέον και εγώ Υγειονομικής είμαι

  • Όλα αυτά που γράφονται στο άρθρο είναι μία απλή καθημερνή ημέρα.

    Τα θέμα είναι πως δεν παρότι όλα όσων περιγράφονται περιλαμβάνονται στης σύμβασης έργων τον εταιριών security κανένας δεν ασχολείται λόγο τον οικονομικών απολαβών του προσωπικού.

    Από την άλλη οι διοικήσεις τον νοσοκομείων δεν τους ενδιαφέρουν οι όποιες ποινικές ρήτρες υπάρχουν στα συμβόλαια έργων τον εταιριών.
    Αν είχαν κάνει πράξει της όποιες ρήτρες θα αναγκάζονταν οι εταιρίες να κάνουν πράξη αυτό που πληρώνονται.

    Αν το υπουργείο εργασίας έλεγχε της όποιες εταιρίες περισσότερο το προσωπικό θα πληρώνονταν ανθρώπινα.
    Αν το αρχηγείο της αστυνομίας έλεγχε της εταιρίες δεν θα υπήρχαν αεριτζήδες στο χώρο τον εταιριών security με αποτέλεσμα όσες εταιρίες θα υπήρχαν θα ήταν εταιρίες και όχι αεριτζήδες.

  • Akis Geo says:

    Και δεν ειναι μονο αυτα. Βαλτε μεσα και τις ανωνυμες καταγγελιες που γινονται σε βαρος νοσηλευτων, οι οποιοι διαρκως προσπαθουν να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες. Και να οι εδε, και να οι κλησεις απι εισαγγελεις για διερευνηση…. Μετα πως να μην υπαρχει εξουθενωση στον τομεα της υγειας.. Οχι μονο σωματκη, αλλα και ψυχικη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.