Στοιχεία για τη Νοσηλευτική στην Ελλάδα

Χθες ήταν η παγκόσμια μέρα του Νοσηλευτή. Σήμερα, σας παραθέτουμε στοιχεία έκθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σύστημα δημόσιας υγείας στην Ελλάδα που αφορούν μεταξύ άλλων και στο νοσηλευτικό δυναμικό των δημόσιων νοσοκομείων. Τα νούμερα (δυστυχώς) μιλάνε από μόνα τους:

Tα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η μελέτη είναι τα προφανή. Δηλαδή, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, το εργασιακό περιβάλλον, τόσο από πλευράς υποδομών όσο και ανθρώπινου δυναμικού, συνδέεται άμεσα με την ικανοποίηση του νοσηλευτών και την βελτίωση της φροντίδας/ικανοποίηση των ασθενών.

Τα δικά μας συμπεράσματα έχουν μια πιο ανθρώπινη διάσταση: Ευτυχώς, μερικά επαγγέλματα εξακολουθούν, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να παραμένουν λειτουργήματα.

Στην Καλιφόρνια, η ψήφιση νόμου που ορίζει αυστηρά την αναλογία νοσηλευτών/ασθενών στα νοσηλευτικά ιδρύματα, οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των προσλήψεων νοσηλευτών. Στην Ελλάδα θα μπορούσε να ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος;

Κλείνουμε με την ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα και με το πόστερ του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών προς τιμή της 12ης Μαΐου.

αφίσα παγκόσμιας ημέρας του νοσηλευτή.

Καλύτερη περίθαλψη -> Μικρότερο κόστος Υγείας!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.