Παράκαμψη capital controls: η ΣΩΣΤΗ μέθοδος (με εικόνες)

Διάφορες σελίδες έχουν γράψει τρόπους για να ξεγελάσεις τους περιορισμούς στην εξαγωγή χρημάτων. Συνήθως όμως δεν πιάνουν, γιατί κάνουν λάθος σε 1-2 βήματα. Είπαμε να κάνουμε υπομονή μέχρι να αρθεί το μέτρο, αλλά καθυστερεί πολύ πια, οπότε φτιάξαμε τον δικό μας (σωστό και δοκιμασμένο) οδηγό με φωτογραφίες..

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα προϊόν ή υπηρεσία από το εξωτερικό, λόγω των capital controls, η πιστωτική σας κάρτα θα απορρίπτεται κάθε φορά.

Η λύση για να παρακάμψετε τη φραγή αυτή περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

(Μη σας τρομάζουν όλα αυτά τα βήματα! Η διαδικασία παίρνει 1-2 λεπτά συνολικά.)

(Ι) Να έχετε (ή να φτιάξετε) ΔΥΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ E-MAIL (π.χ. yahoo, gmail). Αφού τις ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

(ΙΙ) Φτιάξτε ΔΥΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ PAYPAL [www.paypal.com]. ΔΕΝ είναι απαραίτητο να εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας σε κανέναν από τους δύο. To Paypal είναι μια ασφαλής υπηρεσία (με κάλυψη του ποσού σε περίπτωση υποκλοπής) που αποθηκεύει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, ώστε να μπορείτε να κάνετε συναλλαγές μέσα από το λογαριασμό σας, χωρίς να εισάγετε κάθε φορά όλα τα στοιχεία της κάρτας σας (από σελίδες ή συσκευές που δεν είναι ασφαλείς). Γι αυτό και προτιμάται πια παγκοσμίως για μεγάλο όγκο μικροσυναλλαγών.

(ΙΙΙ) Ο ένας λογαριασμός θα στείλει χρήματα στον άλλον, οπότε αποφασίστε σε ποιόν από τους δύο θα πάνε τα χρήματα (δηλαδή με ποιόν λογαριασμό θα πληρώσετε τελικά το προϊόν ή την υπηρεσεία), πχ. αν ήδη έχετε έναν λογαριασμό και φτιάξατε δεύτερο, θα χρησιμοποιήσετε τον νέο λογαριασμό για να στείλετε λεφτά στον αρχικό σας.

(IV) Αν έχετε ήδη ένα λογαριασμό στο Paypal και έχετε αποθηκεύσει τα στοιχεία κάποιας πιστωτικής κάρτας, δε θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε την ίδια κάρτα στο δεύτερο λογαριασμό. Δε μας επηρεάζει όμως γι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αν το επιθυμούμε όμως,  μπορούμε είτε να διαγράψουμε την κάρτα από τον πρώτο λογαριασμό,  είτε να στείλουμε λεφτά από τον πρώτο στον δεύτερο, και να κάνουμε τις αγορές μας με τον δεύτερο. 


 


1.Μπείτε στον δεύτερο αυτό λογαριασμό και πατήστε το κουμπί Send Money.

2.Εισάγετε το email του πρώτου λογαριασμού (ή του βασικού σας λογαριασμού, μέσω του οποίου θα κάνετε την αγορά).

3.Επιλέξτε το ποσό που θέλετε να στείλετε και το νόμισμα (ευρώ).

*Σημείωση: υπάρχει συμμετοχή που παρακρατά το Paypal της τάξεως του 3,4% + €0,35. Συμβουλή: δεδομένης της στάνταρ χρέωσης, η συνολική χρέωση σε μεγαλύτερα ποσά αναλογικά είναι μικρότερη (πχ. 52 λεπτά για 5€ ενώ 3.75€ για τα 100€), οπότε προτιμήστε κατευθείαν ένα μεγαλύτερο ποσό αν πρόκειται να κάνετε πολλαπλές αγορές,  αντί για τα επιμέρους μικρότερα.  Το ποσό αυτό ΔΕΝ χάνεται,  αλλά παραμένει στο λογαριασμό σας μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

4.Επιλέξτε το “I’m sending money to family or friends”, ώστε η χρεώση για τη χρήση του Paypal να γίνει από την πιστωτική κάρτα που θα εισάγετε.Το Paypal θα υπολογίσει το ποσοστό που θα παρακρατήσει βάσει του ποσού που επιλέξατε, πριν γίνει καμία συναλλαγή. Δοκιμάστε με διάφορα ποσά να δείτε τη χρεώση, ώστε να επιλέξετε αυτή που σας εξυπηρετεί.

*ΜΗΝ επιλέξετε το “I’m paying for goods and services”. γιατί το Paypal θα προσπαθήσει να κρατήσει το ποσοστό συμμετοχής από τον πρώτο λογαριασμό (σε εκείνον που θέλετε να στείλετε τα χρήματα), το οποίο θα οδηγήσει σε διακοπή της συναλλαγής αν δεν τον έχετε ξαναφορτώσει με λεφτά. Σε μελλοντική συμπληρωματική συναλλαγή, αν έχετε αρκετό υπόλοιπο χρημάτων στον πρώτο λογαριασμό, μπορείτε αν θέλετε να το επιλέξετε, προκειμένου το ποσοστό συμμετοχής να αφαιρεθεί από εκείνο το υπόλοιπο και όχι από την πιστωτική σας κάρτα (αν σας εξυπηρετεί).

5.Πατήστε το continue, αν έχετε κατασταλλάξει στο τελικό ποσό μεταφοράς.


 

6.Στην επόμενη σελίδα που θα σας ανοίξει, επιβεβαιώστε ότι είναι σημειωμένο το κουτάκι “I will pay the fee”.

7.α)Πατήστε το κουμπί “send money”.

β)Εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας όταν σας ζητηθούν.


 

Θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης της συναλλαγής, αν έγιναν όλα τα βήματα σωστά και δεν υπήρξε κάποιο άλλο πρόβλημα από την τράπεζά σας (πχ. υπέρβαση του πιστωτικού σας ορίου).


Κάνετε logout από τον δεύτερο λογαριασμό αυτό και ξανακάνετε login στο Paypal με τα στοιχεία του πρώτου σας λογαριασμού (ή χρησιμοποιείστε διαφορετικό browser για να μείνετε συνδεδεμένοι και στους δύο λογαριασμούς ταυτόχρονα).

Στο “My account” θα σας εμφανιστεί ειδοποίηση για την συναλλαγή που εκκρεμεί.
8.Επιλέξτε το “Accept”, προκειμένου να αποδεχτείτε τη μεταφορά του ποσού προς τον λογαριασμό αυτό και να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
*Σε μελλοντικές συναλλαγές μεταξύ των δύο λογαριασμών, ενδεχομένως να γίνεται αυτόματα η μεταφορά αυτή και να μη σας ρωτά για την έγκρισή της αποδοχής.


Είστε έτοιμοι! Ο λογαριασμός σας έχει “φορτωθεί” με χρήματα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις περισσότερες υπηρεσίες εξωτερικού (π.χ. ebay, Amazon), επιλέγοντας να πληρώσετε μέσω Paypal.

Αν πάλι όλα αυτά σας φαίνονται βουνό ή απλά δεν έχετε πιστωτική κάρτα, πείτε απλά σε μία/έναν φίλη σας να σας στείλει λεφτά από τον δικό της/του λογαριασμό στον δικό σας (και μη ξεχάσετε να της/του δώσετε τα χρήματα σε μετρητά!). 

eidikeuomenoi.gr

9 thoughts on “Παράκαμψη capital controls: η ΣΩΣΤΗ μέθοδος (με εικόνες)
 • ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΟ. Με πιστωτικη καρτα τουλαχιστον οχι. Ισως αν λινκαρεις bank account να γινεται αλλα θα το δοκιμασω αυριο (και για να το συνδεσεις με back account θελει να δωσεις τα πραγματικα σου στοιχεια αρα οχι account με ονοματεπωνυμο Fikos Fofikos

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ (μόλις μεταφέραμε χρήματα – 25 Αυγούστου 2016). Έχει αλλάξει λίγο η διαμόρφωση της σελίδας του Paypal, αλλά τα βήμτα είναι τα ίδια.

 • antonis says:

  οταν προσπαθω να φτιαξω στο paypal τον καινουριο(θεωρητικα ψευτικο)λογ/σμο στο κομματι state δεν βγαζει καθολου ΕΛΛΑΔΑ ως GR κι ετσι δεν μπορω να ολοκληρωσω τον paypal acount,καμμια βοηθεια κανείς΄’

 • aeraki says:

  ta xrimata ta vazo stin pistotiki i xreostiki prin kano auti ti diadikasia gia na travixtoun i meta ?
  euxaristo.

 • aeraki says:

  kalispera. ston 1o logariasmo apo ton opoio tha ginei kai i agora, mporo na diloso karta xreostiki?
  i na mi diloso tipota. episis ston 2o logariasmo mporo na valo xreostiki anti pistotikis?

 • ΛΟΥ says:

  Παιδιά, εκεί που λέτε δύο διευθύνσεις email, αν ήδη έχω δύο email, αυτά εννοείτε ή να φτιάξω 2 καινούρια (δηλαδή, να έχει 4 σύνολο);

  • georgios says:

   2 synolo….1 uparxon sin enas kainourgios o opoios tha steilei ta lefta ston arxiko!

   • ΛΟΥ says:

    Ευχαριστώ για την απάντηση. Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Λες ότι θα συνδέσουμε την κάρτα με τον δεύτερο και από αυτόν θα στείλουμε στον πρώτο. Όμως, η κάρτα έχει ως όνομα κατόχου τα πραγματικά μου στοιχεία (που δεν συμπίπτουν με αυτά του δεύτερου λογαριασμού, αλλά με αυτά του πρώτου), δεν θα υπάρξει πρόβλημα εκεί;

 • Madixy 001 says:

  Λειτουργεί ακόμα το κολπάκι αυτό? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.