Λευκή απεργία των νοσηλευτών

Η ΕΝΕ καλεί τους νοσηλευτές να σταματήσουν να εκτελούν όλες εκείνες τις πράξεις που περιλαμβάνονταν στο καθηκοντολόγιο που αποσύρθηκε.

Ζητά ουσιαστικά την έναρξη μιας λευκής απεργίας με αποκλειστικό στόχο την εκδίκηση στους Ιατρούς.

Στόχος θα έπρεπε να ήταν η διεκδίκηση, και όχι η εκδίκηση, των αιτημάτων τους. Αντίπαλος θα έπρεπε να ήταν ο υπουργός που τους κορόιδεψε και στη συνέχεια τους άδειασε.

Η νοοτροπία του ΔΣ της ΕΝΕ απαξιώνει τα μέλη της ζητώντας τους πρακτικά να σταματήσουν να εργάζονται, και παράλληλα να στραφούν ενάντια στους συναδέλφους τους Ιατρούς.

Αυτό πρώτη φορά γίνεται: να ζητάται από έναν κλάδο να εναντιωθεί στο διπλανό του.

Οι Ιατροί των νοσοκομείων εμφάνισαν και εξαφάνισαν το καθηκοντολόγιο, ή το υπουργείο υγείας; Και αν “πιέστηκε” ο Βορίδης από τον ΠΙΣ, τί έγινε; Για πόσα άλλα πράγματα έχουν πιέσει όλοι οι φορείς των Υγειονομικών εδώ και χρόνια και δεν έχει ιδρώσει αυτί (πχ για τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΕΤΩΝ);

Γνωρίζουμε καλά ότι η ΕΝΕ για πολλοστή φορά έχει εξαγριώσει τους Νοσηλευτές και τους έχει εκθέσει στην κοινή γνώμη. Δεν είναι καιρός να λάβουν τα ηνία πιο υγιή μυαλά με υπεύθυνες και φρέσκιες ιδέες;

[Πατήστε εδώ για το αρχείο, αλλιώς πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση]

2 thoughts on “Λευκή απεργία των νοσηλευτών
  • Nikitas Nanidis says:

    Αν απέχουν από τις πράξεις αυτές οι Νοσηλευτές ποιόν άλλον θα επιβαρύνουν παρά μόνο τον Ειδικευόμενο; Κατά τη γνώμη σας οι Ειδικευόμενοι πόση ανάμειξη είχαν στην έκδοση ή απόσυρση του καθηκοντολογίου; Ισα ίσα ήταν οι μόνοι πλην των νοσηλευτών που θα είχαν άμεσο όφελος από το καθηκοντολόγιο αυτό. Αν θέλουν οι συνάδελφοι Νοσηλευτές να εκφράσουν το παράπονο αυτό, να στοχοποιήσουν τους γιατρούς-δεινοσαύρους που τους πολέμησαν, αλλά και τους συνδικαλιστές τους στην ΕΝΕ που έκαψαν το χαρτί και τους εξέθεσαν ταυτόχρονα.

  • Anonymous says:

    Δεν είναι εκδίκηση, είναι παράπονο… γιατί εάν δείτε το καθηκοντολόγιο που ισχύει μέχρι και σήμερα θα κλαίτε (ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 351 ΦΕΚ 159Α/ 14.6.1989).
    Αναφέρει “χορήγηση φάρμακων…” χωρίς να αναφέρει εάν πρέπει να κάνουμε φλεβοκέντηση. Η λήψη αίματος, ΗΚΓ, τοποθέτηση ουροκαθετήρα, μέτρηση ζακχάρου κ.α που δεν επιτρέπεται να τα κάνουμε εμείς οι νοσηλευτές και όμως τα κάνουμε παραβλέποντας τη νομοθεσία για να εξυπηρετήσουμε τον συνάδελφο ιατρό που μας έχει “γραμμένους” και χωρίς εκτίμηση. Αν εφαρμοστεί το καθηκοντολόγιο βάση νόμου, θα πρέπει να κάνετε αυτά που σας αναλογούν και ας είναι ασήμαντα και βαρετά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.