Αγγελίες

Χρησιμοποιείστε τον χώρο αυτό για να δημοσιεύσετε, χωρίς χρέωση, τις αγγελίες σας σχετικά με αμοιβαίες ανταλλαγές, προσφορά ή ζήτηση θέσεων εργασίας, καθώς και για αγοροπωλησία Ιατρικών ειδών.

Δωρεάν σεμινάριο "Σχέση ιατρού-ασθενούς"

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ATHENIAN SCIENCE BOOKSTORE

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 | 5:00μμ |  Καρνεάδου 20 Κολωνάκι Αθήνα 10675

πάνω σε ένα σημαντικο καθημερινο ζήτημα στη ζωη του γιατρού

Σχέση γιατρού – ασθενούς:

ΚΛΕΙΔΙ για την ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 • Γιατί είναι Σημαντικό να Δημιουργηθεί  Δίαυλος Αποτελεσματικής Επικοινωνίας με τον Ασθενή?
 • Πως να Προσεγγιστεί ο Ασθενής και Τι Ερωτήσεις να του Τεθούν?
 • Ανακοίνωση Δυσάρεστων Νέων στην Υγεία: Πες το με το σωστό τρόπο
 • Σπάζοντας τη Σιωπή - Πότε μην Καταστρέψετε την Ελπίδα
 • Ανακοίνωση Δυσάρεστων Νέων: Στο Μυαλό του Ασθενή
 • Ανακοίνωση Δυσάρεστων Νέων: Μην πυροβολείτε τον Αγγελιοφόρο

ομιλήτρια η Εφη Σίμου*

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επικοινωνίας και Μέσων

Μαζικής Ενημέρωσης στη Δημόσια Υγεία,

στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και

και Συγγραφέας

*(βιογραφικό στο τελος της σελίδας )

Τα τελευταία χρόνια η σχέση γιατρού- ασθενούς επηρεάστηκε και από τη ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ασθενείς καταφεύγουν όλο και πιο πολύ στο διαδίκτυο για να λάβουν πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή τους. Συνήθως οι ιστοσελίδες και οι διαδικτυακές κοινότητες που αφορούν την υγεία και την ασθένεια είναι πάρα πολλές και κάποιες αυτές με μικρή αξιοπιστία, γεγονός που δυσκολεύει την αναζήτηση της ιατρικής πληροφορίας και κυρίως τη σωστή της χρήση προς όφελος της υγείας του ασθενούς και καθιστά δύσκολη τη λήψη της τελικής απόφασης.

Απαιτείται λοιπόν περισσότερη διάδραση με τον ασθενή κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και προσαρμογή στο νέο επικοινωνιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται, όπου σχεδόν όλοι έχουν πρόσβαση στην πληροφορία και τη γνώση και δημιουργείται, αναπτύσσεται και παγιώνεται η αμφισβήτηση της ιατρικής αυθεντίας."

" Η σχέση ιατρού και ασθενούς είναι πολυεπίπεδη, δυναμική και αμφίδρομη. Η καλή επικοινωνία αποτελεί το σημαντικό στοιχείο της καλής ιατρικής πρακτικής, που συμβάλει στη γρήγορη και ακριβή αποκάλυψη του προβλήματος, αλλά και στον προσδιορισμό των προσδοκιών του ασθενούς από τη θεραπεία. Με αυτόν τον τρόπο παγιώνεται η εμπιστοσύνη μεταξύ γιατρού και ασθενούς και αυξάνεται η πιθανότητα για καλύτερη έκβαση στη θεραπεία και στην ποιότητα ζωής του. Η ικανοποίηση του ασθενούς διαδραματίζει πολύ σπουδαίο ρόλο και πιστοποιεί ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Ο ασθενής και κυρίως ο ασθενής με σοβαρό πρόβλημα υγείας εναποθέτει τις ελπίδες του στα χέρια του γιατρού.

Σε πολλές περιπτώσεις η σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται μεταξύ ασθενούς και του γιατρού του, μπορεί να λειτουργήσει ως «εικονικό φάρμακο» και να επηρεάσει τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Η διερεύνηση της θεραπευτικής σχέσης είναι σχετικά πρόσφατη μιας και παραδοσιακά το ενδιαφέρον εστιαζόταν στις αντικειμενικές παραμέτρους της ασθένειας, όπως είναι οι ανατομικές βλάβες και οι εργαστηριακές εξετάσεις που απαιτούνται για τη διάγνωση και δεν δινόταν μεγάλη έμφαση στη σημασία της δημιουργίας συναισθηματικής σχέσης μεταξύ ασθενούς και γιατρού, αν και αποτελεί ένα από τα κυριότερα συστατικά για την αποτελεσματική επικοινωνία που θα συμβάλλει με τη σειρά της στην επιτυχία της θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Ωστόσο, στην προσπάθεια επικοινωνίας μεταξύ γιατρού και ασθενούς παρατηρούνται προβλήματα που μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι η διαφορά μορφωτικού επιπέδου. Κάποιες φορές παρατηρείται ότι εξαιτίας της διαφοράς στο επίπεδο των γνώσεων, οι γιατροί παρέχουν ελάχιστη πληροφόρηση στους ασθενείς τους. Τα άτομα με ανώτερη εκπαίδευση- τις περισσότερες φορές- έχουν τη μέγιστη πληροφόρηση πριν από την επίσκεψη στον γιατρό τους. Οι απαιτήσεις τους αυξάνονται και γι΄ αυτό μπορεί να εμφανίζονται ως λιγότερο ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες υγείας που τους προσφέρονται.

Ένα άλλο πρόβλημα, ίσως το πιο σημαντικό είναι η έλλειψη χρόνου από την πλευρά του ιατρικού προσωπικού, κυρίως λόγω φόρτου εργασίας.

Έχοντας περιορισμένο χρόνο, δεν λαμβάνεται πάντα υπόψη η πιθανή πληροφόρηση που μπορεί να έχει ο ασθενής, καθώς και το εάν έχει κατανοήσει τα όσα έχουν λεχθεί. Επίσης πολλές φορές δεν δίνεται ευκαιρία για ερωτήσεις από την πλευρά του ασθενούς. Έτσι ο ιατρός δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι ο ασθενής του ενημερώθηκε σωστά.

Σε κάποιες νόσους που ο ασθενής θα καταλήξει ή που υπάρχουν λίγες ελπίδες ανάκαμψης της υγείας, ο γιατρός έρχεται αντιμέτωπος με σημαντικά διλήμματα. Αν τον ενημερώσει για την αβεβαιότητα της πορείας της υγείας του μπορεί να εισπράξει αρνητική κριτική αντιμετώπιση στην προσωπική επαγγελματική αξιοπιστία του. Αν πάλι επιλέξει να μην τον ενημερώσει, θα επιμηκύνει το χρόνο της αβεβαιότητας του, με κίνδυνο πάλι την ιατρική του αξιοπιστία. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο γιατρός επιλέγει να μην ανακοινώσει τη δυσάρεστη είδηση προκειμένου να βοηθήσει τον ασθενή να μην παραιτηθεί και να συνεχίζει την προσπάθεια για τη βελτίωση του επιπέδου υγείας του, παρότι αυτό ενέχει πολλά δεοντολογικά και ηθικά ερωτήματα."

Συγγραφέας: Δρ. Έφη Σίμου

 
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
ωρα 5:00μμ
 
 
Καρνεάδου 20 | Κολωνάκι | Μετρό Ευαγγελισμος
 
δωρεάν συμμετοχή με ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ στα
 
τηλ 2106755047 | 6977805767 ( και SMS )
 
 
 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

* βιογραφικό Εφης Σίμου

H Έφη Σίμου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επικοινωνίας και ΜΜΕ στη Δημόσια Υγεία στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας. Σχολή Δημόσιας Υγείας. ΠΑΔΑ

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Ενημέρωση Υψηλού Κινδύνου: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Κίνδυνος και Δημόσια Υγεία», «Αποφασίζουμε Μαζί: Η Συμμετοχή των Ασθενών στη Λήψη Αποφάσεων για την Υγεία» και «Επικοινωνία Γιατρού- Ασθενούς: Ένας Πρακτικός Οδηγός Δεξιοτήτων Επικοινωνίας». 

 

Έχει επίσης συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων και άρθρων στα γνωστικά αντικείμενα, των δεικτών υγείας και υπηρεσιών υγείας, του προσυμπτωματικού πληθυσμιακού ελέγχου, της ταξιδιωτικής ιατρικής, της πρωτογενούς πρόληψης, της επίδρασης της οικονομικής κρίσης στην υγεία και της επικοινωνίας στον τομέα της υγείας.Διετέλεσε συντονίστρια και συγγραφέας των Εθνικών Σχεδίων Δράσης για τη Δημόσια Υγεία 2008-2012.

 

Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί στο Υπουργείο Υγείας ως επιστημονικός συνεργάτης Υπουργών Υγείας σε θέματα Δημόσιας Υγείας, στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης προγραμμάτων αξιολόγησης υπηρεσιών υγείας και στο εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Στο πλαίσιο της κοινωνικής–εθελοντικής της δράσης, οργάνωσε και συμμετείχε σε εθελοντικά προγράμματα στον τομέα της πρόληψης, της προαγωγής υγείας και της υγείας των γυναικών. Είναι επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας και Αλφαβητισμού στην Υγεία και τα ΜΜΕ ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο την ανάπτυξη κριτικού στοχασμού αναφορικά με την πληροφορία υγείας και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το Ινστιτούτο τα  δυο πρώτα χρόνια δράσης του ανέπτυξε την εκστρατεία ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων, την επικοινωνία γιατρού- ασθενούς και τον αλφαβητισμό στην υγεία  «medandme.gr».

ATHENIAN SCIENCE BOOKSTORE
ΕΛΕΝΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Καρνεάδου 20 Κολωνάκι, 10675 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 210 6724 766 & 210 6755047
email: info@perivolaropoulou.gr
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: www.perivolaropoulou.gr


Προσφορά και ζήτηση για συγγραφή άρθρων/εργασιών

Έχετε εμπειρία στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων και εργασιών και θέλετε να συμπληρώσετε το εισόδημά σας;

Χρειάζεστε βοήθεια λόγω βαρδιών και εφημεριών και δε βρίσκετε συνεργάτη;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές της σελίδας με 6 διαφορετικούς τρόπους (https://www.eidikeuomenoi.gr/epikoinonia/) και θα προσπαθήσουμε να σας φέρουμε σε επαφή μεταξύ σας (χωρίς καμία χρέωση, φυσικά).


34 thoughts on “Αγγελίες
 • Pocketbook of Clinical IR

  ·  Συγγραφέας: Warhadpande

  ·  Εκδότης: THIEME

  ·  ISBN: 9781626239234

  ·  Σελίδες: 240

  ·  Έτος Έκδοσης:2019

  Τιμή: 42 €

  Δείτε περισσότερα…

 • Shoulder Surgery

  ·  Συγγραφέας: Dines

  ·  Εκδότης: Thieme

  ·  ISBN: 9781626235168

  ·  Σελίδες: 500

  ·  Έτος Έκδοσης: 2019

  ΑΠΟ 185 € … 175 €

  Δείτε περισσότερα …

 • Αφιέρωμα σε ελληνικά βιβλία …

  Αιμοδοσία-Ανοσοαιματολογία

  ·  Συγγραφέας: Fung K. Mark,Eder F. Anne,Spitalink L. Steven,Westhoff M. Connie

  ·  Εκδότης: BrokenHill

  ·  ISBN: 9789925563531

  ·  Σελίδες: 892

  ·  Έτος Έκδοσης: 2019

  ·  Διαστάσεις: 21×29

  ΤΙΜΗ : 100 €

  Δείτε περισσότερα …

 • Αφιέρωμα σε ελληνικά βιβλία …

  Morgan και Mikhail Κλινική Αναισθησιολογία (5η έκδοση)

  ·  Συγγραφέας: JOHN F. BUTTERWORTH, DAVID C. MACKEY, JOHN D. WASNICK

  ·  Εκδότης: ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΣ

  ·  ISBN: 9789605833718

  ·  Σελίδες: 1184

  ·  Έτος Έκδοσης: 2018

  ·  Διαστάσεις: 19,5 x 25

  ΤΙΜΗ : 125 €

  Δείτε περισσότερα …

 • Αφιέρωμα σε ελληνικά βιβλία …

  Εμβρυολογία του Ανθρώπου-Από τη Σύλληψη έως τη Γέννηση-Κλινική Προσέγγιση

  ·  Συγγραφέας: Moore

  ·  Εκδότης: BrokenHill

  ·  ISBN: 9789925563326

  ·  Σελίδες: 980

  ·  Έτος Έκδοσης: 2019

  ·  Διαστάσεις: 21×29

  ΤΙΜΗ : 120 €

  Δείτε περισσότερα …

 • Αφιέρωμα σε ελληνικά βιβλία …

  Αναζητώντας τη διάγνωση

  ·  Συγγραφέας: Μουντοκαλάκης

  ·  Εκδότης: ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΣ

  ·  ISBN: 9789605833763

  ·  Σελίδες: 190

  ·  Έτος Έκδοσης: 2018

  ·  Διαστάσεις: 17 x 24

  ΤΙΜΗ : 20 €

  Δείτε περισσότερα …

 • Αφιέρωμα σε ελληνικά βιβλία …

  POCKET ΑΤΛΑΣ ΝΟΣΩΝ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

  ·  Συγγραφέας: ΛΑΣΚΑΡΗΣ-ΣΤΟΥΦΗ

  ·  Εκδότης: ΛΙΤΣΑΣ

  ·  Σελίδες: 472

  ·  Έτος Έκδοσης: 2019

  ΤΙΜΗ : 45 €

  Δείτε περισσότερα …

 • Αφιέρωμα σε ελληνικά βιβλία

  ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

  ·  Συγγραφέας: ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

  ·  Εκδότης: Πασχαλίδης

  ·  ISBN: 9789963274239

  ·  Σελίδες: 253

  ·  Έτος Έκδοσης: 2017

  ·  Διαστάσεις: 21×28

  ΤΙΜΗ : 25 €

  Δείτε περισσότερα…

 • Making the Diagnosis in Orthopaedics: A Multimedia Guide First edition

  ·  Συγγραφέας: Miller

  ·  Εκδότης: Wolters Kluwer

  ·  ISBN: 9781496381125

  ·  Σελίδες: 488

  ·  Έτος Έκδοσης: 2019

  ·  Διαστάσεις: 254.000 x 177.

  ΤΙΜΗ : 78 €

  Δείτε περισσότερα …

 • MERCK MANUAL of Diagnosis and Therapy, GOLD 20th Edition

  ·  Συγγραφέας: Merck

  ·  Εκδότης: ELSEVIER

  ·  ISBN: 9780911910421

  ·  Έτος Έκδοσης: 2018

  ΤΙΜΗ : ΑΠΟ 70 € … 65 €

  Δείτε περισσότερα…

 • ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ!!!

  POCKET ΑΤΛΑΣ ΝΟΣΩΝ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

  ·  Συγγραφέας: ΛΑΣΚΑΡΗΣ-ΣΤΟΥΦΗ

  ·  Εκδότης: ΛΙΤΣΑΣ

  ·  Σελίδες: 472

  ·  Έτος Έκδοσης: 2019

  ΤΙΜΗ : 45 €

   

 • Cosmetic Injection Techniques

  • Συγγραφέας: Kontis,Lacombe
  • Εκδότης: THIEME
  • ISBN: 9781626234574
  • Σελίδες: 226
  • Έτος Έκδοσης: 2019

  ΤΙΜΗ : 111 €

  Δείτε περισσότερα…

 • Nelson Textbook of Pediatrics, 2-Volume Set, 21st Edition

  • Συγγραφέας: Kliegman
  • Εκδότης: Elsevier
  • ISBN: 9780323529501
  • Σελίδες: 3876
  • Έτος Έκδοσης: 2019
  • Διαστάσεις: 222 X 281 mm

  ΤΙΜΗ : ΑΠΟ 165 € … 155 €

  Δείτε περισσότερα…

 • Cosmetic Injection Techniques

  Συγγραφέας: Kontis, Lacombe

  Εκδότης: THIEME

  ISBN: 9781626234574

  Σελίδες: 226

  Έτος Έκδοσης: 2019

  Τιμή : 111 €

  Δείτε περισσότερα…

 • Nelson Textbook of Pediatrics, 2-Volume Set, 21st Edition

  Συγγραφέας: Kliegman

  Εκδότης: Elsevier

  ISBN: 9780323529501

  Σελίδες: 3876

  Έτος Έκδοσης: 2019

  Διαστάσεις: 222 X 281 mm

  Τιμή : Από 165 € … 155 €

  Δείτε περισσότερα…

 •  

   

  Sanford Guide to Antimicrobial Therapy 2019 Pocket Edition

  • Συγγραφέας: Gilbert
  • Εκδότης: SANFORD GUIDE
  • ISBN: 9781944272098
  • Έτος Έκδοσης: 2019
  • Διαστάσεις: 4.375 x 6.5 in

  ΤΙΜΗ : 45 €

  Δείτε περισσότερα…

 • Principles of Pulmonary Medicine, 7th Edition

  • Συγγραφέας: Weinberger
  • Εκδότης: ELSEVIER
  • ISBN: 9780323523714
  • Σελίδες: 424
  • Έτος Έκδοσης: 2018
  • Διαστάσεις: 184 X 260 mm

  ΤΙΜΗ : 72 €

  Δείτε περισσότερα…

 • Oxford Handbook of Rheumatology

  • Συγγραφέας: Gavin Clunie, Nick Wilkinson, Elena Nikiphorou,Deepak Jadon
  • Εκδότης: Oxford University Press
  • ISBN: 9780198728252
  • Σελίδες: 784
  • Έτος Έκδοσης: 2018
  • Διαστάσεις: 180x100mm

   ΤΙΜΗ : 41 €

  Δείτε περισσότερα…

 • Musculoskeletal Examination

  • Συγγραφέας: Vivek Pandey, Hitesh Shah
  • Εκδότης: JP Medical Publishers
  • ISBN: 9789352703296
  • Σελίδες: 316
  • Έτος Έκδοσης: 2018
  • Διαστάσεις: 241×171

  ΤΙΜΗ : 75 €

  Δείτε περισσότερα…

 • The Maudsley Prescribing Guidelines in Psychiatry, 13th Edition

  • Συγγραφέας: David M. Taylor , Thomas R. E. Barnes , Allan H. Young
  • Εκδότης: Wiley
  • ISBN: 9781119442585
  • Σελίδες: 872
  • Έτος Έκδοσης: 2018

  ΤΙΜΗ : ΑΠΟ 75 € … 67 €

  Δείτε περισσότερα…

 • Imaging in Otolaryngology

  • Συγγραφέας: Gurgel & Harnsberger
  • Εκδότης: Elsevier
  • ISBN: 9780323545082
  • Σελίδες: 525 – Hardco
  • Έτος Έκδοσης: 2018
  • Διαστάσεις: 222 X 281 mm

  ΤΙΜΗ : ΑΠΟ 122 € … 110 €

  Δείτε περισσότερα…

 • Pocket Oncology Second edition

  • Συγγραφέας: Alexander Drilon
  • Εκδότης: Wolters Kluwer
  • ISBN: 9781496391032
  • Σελίδες: 374
  • Έτος Έκδοσης: 2018
  • Διαστάσεις: 180.980 x 107.

  ΤΙΜΗ : 53 €

  Δείτε περισσότερα…

 • Williams Obstetrics, 25th Edition

  • Συγγραφέας: Cunningham,Leveno,Bloom,Dashe,Spong,Hoffman,Casey,C.Spong
  • Εκδότης: McGrawHill
  • ISBN: 9781259644320
  • Σελίδες: 1344
  • Έτος Έκδοσης: 2018

  ΤΙΜΗ : ΑΠΟ 125,00€110,00€

  Δείτε περισσότερα…

   

 • Differential Diagnosis in Neurology and Neurosurgery

  • Συγγραφέας: Tsementzis
  • Εκδότης: THIEME
  • ISBN: 9783132417182
  • Σελίδες: 720
  • Έτος Έκδοσης: 2019

  ΤΙΜΗ : 65,00€

  Δείτε περισσότερα…

 • Mosby's Diagnostic and Laboratory Test Reference, 14th Edition

  • Συγγραφέας: Pagana
  • Εκδότης: Elsevier
  • ISBN: 9780323609692
  • Σελίδες: 1088
  • Έτος Έκδοσης: 2019
  • Διαστάσεις: 111 X 187 mm

  ΤΙΜΗ : 60,00€

  Δείτε περισσότερα…

 • Conn's Current Therapy 2019

  • Συγγραφέας: Kellerman,Rakel
  • Εκδότης: Elsevier
  • ISBN: 9780323596480
  • Σελίδες: 1456
  • Έτος Έκδοσης: 2019
  • Διαστάσεις: 222 X 281 mm

  ΤΙΜΗ : ΑΠΟ 102,00 € …..   90,00 €

  Description

  Current, evidence-based treatment information in a concise yet in-depth format … that’s the successful blueprint for Conn’s Current Therapy. Designed specifically for busy primary care specialists and other first-line care providers, the 2019 edition of this practical reference delivers reliable diagnosis and treatment protocols for the conditions you’re most likely to see. You’ll find personal approaches from leaders in the field, covering common complaints, acute diseases, and chronic illnesses – more than 300 topics, all carefully reviewed and updated to help with accurate, efficient decision making in daily practice.

  Author Info By Rick D. Kellerman, MD, Professor and Chair, Department of Family and Community Medicine, University of Kansas School of Medicine – Wichita, Wichita, Kansas and David Rakel, MD, Professor and Chair, Department of Family & Community Medicine, University of New Mexico School of Medicine, Albuquerque, New Mexico

 • Pain Management Secrets, 4th Edition

  • Συγγραφέας: Argoff
  • Εκδότης: ELSEVIER
  • ISBN: 9780323277914
  • Σελίδες: 384
  • Έτος Έκδοσης: 2018
  • Διαστάσεις: 133 X 216 mm

  ΤΙΜΗ : 46,00€

  Description
  No matter what questions arise in practice or while preparing for boards, Pain Management Secrets, 3rd Edition has the answers. A two-color page layout, portable size, and a list of the “Top 100 Secrets” in pain management help you better meet the challenges you face today. You’ll find all the features you rely on from the Secrets Series®—a question-and-answer format, lists, mnemonics, tables and an informal tone—that make reference fast and easy.
  New to this edition
  • Fully updated throughout, with new chapters on the latest areas in pain medicine, clear illustrations and figures, and a list of current websites that expedite study and review.
  • Written and fully updated by internationally known pain medicine experts, including new editors Drs. Andrew Dubin and Julie Pilitsis.
  • NEW! Expert Consult™ eBook version included with purchase. This enhanced eBook experience allows you to search all of the text, figures, and references from the book on a variety of devices.
    

  Author Info By Charles E. Argoff, MD, Professor of Neurology, Director, Comprehensive Pain Management Center, Albany Medical College, Albany, NY; Andrew Dubin, MD, MS , Professor of PM&R, Albany Medical College, Department of PM&R, Albany New York and Julie Pilitsis, MD, PhD, Professor, Albany Medical College, Department of Neurosurgery; Chair and Professor, Albany Medical College, Department of Neuroscience and Experimental Therapeutics, Albany New York

   

   

  Table of Contents:
  I. OVERVIEW

  1. Definitions, Ronald Kanner, MD

  2. Classification of Pain, Robert A. Duarte, MD

  3. Basic Mechanisms, Allan Basbaum, PhD

  4. Topiceuticals, Charles E. Argoff, MD

  II. CLINICAL APPROACH

  5. History Taking in the Patient with Pain, Howard S. Smith, MD and Andrew Dubin, MD

  6. Physical Examination of the Patient with Pain, Howard S. Smith, MD and Andrew Dubin, MD, MS

  7. Pain Measurement, W. Cranford Clark, PhD, Sita S. Chokhavatia, MD, Abbas Kashani, MD, and Susanne Bennett Clark, PhD

  8. Psychological Assessment of Chronic Patients, Dennis Thornton, PhD

  III. CLINICAL SYNDROMES DEFINED BY PAIN

  9. Neuroimaging in the Patient with Pain, Howard S. Smith, MD

  10. Tension-Type Headache, Richard B. Lipton, MD, and Lawrence C. Newman, MD

  11. Migraine, Richard B. Lipton, MD, and Lawrence C. Newman, MD

  12. Cluster Headache, Lawrence C. Newman, MD, and Richard B. Lipton, MD

  13. The Paroxysmal Hemicranias, Lawrence C. Newman, MD, and Richard B. Lipton, MD

  14. Subarachnoid Hemorrhage, Ronald Kanner, MD

  15. Brain Tumor Headaches, Ronald Kanner, MD

  16. Increased and Decreased Intracranial Pressure, Ronald Kanner, MD

  17. Temporal Giant Cell Arteritis, Robert A. Duarte, MD

  18. Headaches Associated with Systemic Disease, Robert A, Duarte, MD

  19. Trigeminal Neuralgia, Robert A. Duarte, MD

  20. Glossopharyngeal and Other Facial Neuralgias, Robert A. Duarte, MD

  21. Low Back Pain, Ronald Kanner, MD

  22. Neck and Arm Pain, Ronald Kanner, MD and Gary McCleane, MD

  23. Abdominal Pain, Ronald E. Greenberg MD

  24. Chronic Pelvic Pain, Helen Greco, MD

  25. Fibromyalgia and Myofascial Pain, Mark Thomas, MD, and Ronald Kanner, MD

  IV. SYNDROMES IN WHICH PAIN IS A SIGNIFICANT COMPONENT

  26. Postoperative Pain Management, Michael Hanania, MD

  27. Cancer Pain Syndrome, Gilbert R. Gonzales, MD

  28. Pain in Rheumatoid Arthritis and Osteoarthritis, David S. Pisetsky, MD, PhD and Gary McCleane, MD

  29. Neuropathic Pain, Russell K. Portenoy, MD and Ricardo Cruciani, MD, PhD

  V. PSYCHOLOGICAL SYNDROMES

  30. Psychological Syndromes, Dennis Thornton, PhD

  VI. SPECIAL PATIENT POPULATIONS

  31. Pain in Children, Patricia A. McGrath, PhD, and Stephen C. Brown, MD

  32. Pain in the Older Patient, Ronald Kanner, MD

  VII. PHARMACOLOGIC MANAGEMENT

  33. Nonsteroidal Anti-inflammatory Drugs, Robert A. Duarte, MD

  34. Opioid Analgesics, Ronald Kanner, MD

  35. Addiction and Pain Management, Robert Kanner, MD

  36. Regulatory Issues, Ellen Cooper, MS

  37. Adjuvant Analgesics, Brian Thiessen, MD, and Russell K. Portenoy, MD

  VIII. NONPHARMOLOGIC MANAGEMENT

  38. Temporary Neural Blockade, Michael Hanania, MD, and Martin R. Boorin, MD

  39. Permanent Neural Blockade and Chemical Ablation, Michael Hanania, MD

  40. Sympathetic Neural Blockade, Meir Chernofsky, MD, and Michael Hanania, MD

  41. Intraspinal Opioids, Zahid H. Bajwa, MD, Stephen A. Cohen, MD, Carol A. Warfield, MD, and Gary McCleane

  42. Neurostimulatory and Neuorablative Pocedures, Jason E. Silvers, BS, and James N. Campbell, MD

  43. Psychological Constructs and Treatment Interventions, Dennis Thornton, PhD

  44. Physiatric Modalities in Pain Management, Mark A. Thomas, MD

  45. Physical Modalities: Adjunctive Treatments to Reduce Pain and Maximize Function, Bryan J. O'Young MD, Mark A. Young MD, Jeffrey S. Meyers, MD, Steven A. Stiens, MD

  46. Pain Clinics, Nelson Hendler, MD, MS

  47. Interventional Pain Management, Charles E. Argoff, MD and Gary McCleane, MD

  48. Complementary and Alternative Medicine, Robert A. Duarte, MD

  Index

 • Sanford Guide to Antimicrobial Therapy 2019 Pocket Edition

  • Συγγραφέας: Gilbert
  • Εκδότης: SANFORD GUIDE
  • ISBN: 9781944272098
  • Έτος Έκδοσης: 2019
  • Διαστάσεις: 4.375 x 6.5 in

  ΤΙΜΗ : 45,00€

  The 49th edition of the leading clinical reference on treatment of infectious diseases and anti-infective drug information. Helpful in day-to-day practice and as a component of your organization's antimicrobial stewardship program, the Sanford Guide provides valuable guidance in the age of antibiotic resistance. Popular with physicians, pharmacists, physician assistants, nurse practitioners, and other clinicians, the Sanford Guide to Antimicrobial Therapy provides information that is convenient, concise, and reliable.

  Available in print in pocket size, spiral bound and large library editions.

  Coverage includes:

   

  • Clinical syndromes
   • pathogens
   • bacterial
   • fungal
   • mycobacterial
   • parasitic
   • viral
  • Anti-infective agents
   • dosing
    • pediatric adjustments
    • renal adjustments
   • adverse affects
   • activity
   • pharmacology
   • interactions
  • Preventative therapy

  What's new in 2019:

  • Table 1: osteomyelitis, mastitis, brain abscess, encephalitis, meningitis, otitis media, keratitis, gastroenteritis, urethritis, syphilis, pyelonephritis, vaginosis, endocarditis, prosthetic joint, UTIs, pneumonia (esp. GNB), pancreatitis, peritonitis, bites, burns, cellulitis, Lyme, febrile syndromes, sepsis, shock, botulism, IV lines/catheters, vascular
  • Table 2: resistant bacteria, including GNB
  • Table 3: duration of therapy
  • Table 4: organism coverage expanded, drugs added (new and old)
  • Table 5B: updated treatment options for GNB
  • Table 6: updated recommendations for management of MRSA
  • Table 8: pregnancy risk for new drugs
  • Table 9: PK & interactions data for new drugs added
  • Table 10: dosing updated and recent drugs added, e.g., plazomicin, eravacycline, omadacycline, temocillin, secnidazole
  • Table 11: cryptococcosis
  • Table 12: latent TB, MAC, M. abscessus
  • Table 13: malaria, tafenoquine
  • Table 14A: hemorrhagic fevers, influenza
  • Table 14B: new HCV, CMV drugs
  • Table 14C: new ARV drugs & combinations, updated recommended ART regimens 
  • Table 14F: updated HCV treatment regimens and recommendations
  • Table 15: post-exposure prophylaxis 
  • Table 16: added peds dosing for additional antibacterials, ARVs, antivirals
  • Table 17: renal adjustments for new drugs added
  • Table 17C: updated obesity dose adjustments
  • Table 22: DDIs completely reworked to focus on effects and suggested management
 • CURRENT Medical Diagnosis and Treatment 2019

  Από 48 € 43€ !!!!!!!!!!!!!!!

  ·  Συγγραφέας: Maxine Papadakis, Stephen Mcphee, Michael Rabow

  ·  Εκδότης: McGraw-Hill

  ·  ISBN: 9781260117431

  ·  Σελίδες: 1904

  ·  Έτος Έκδοσης: 2019.

  Know what the experts know and incorporate it into your daily practice with the #1 annual guide to internal medicine

   

  Written by clinicians renowned in their respective fields, CMDT offers the most current insight into epidemiology, symptoms, signs, and treatment for more than 1,000 diseases and disorders. For each topic, you?ll find concise, evidence-based answers to questions about hospital and ambulatory medicine. This streamlined clinical companion is the fastest and easiest way to keep abreast of the latest diagnostic advances, prevention strategies, and cost-effective treatments. 

   

  Features and content critical to clinical practice: 

  ?          Strong emphasis on the practical aspects of clinical diagnosis and patient management in all fields of internal             medicine

  ?          Full review of all internal medicine and primary care topics, including gynecology and obstetrics,             dermatology,   neurology, ophthalmology, geriatrics, and palliative care 

  ?          Update of newly emerging infections and their treatments

  ?          Specific disease prevention information

  ?          Hundreds of medication tables, with indexed trade names and updated prices " plus helpful diagnostic and             treatment algorithms

  ?          Recent references with PMID numbers

  ?          Full-color photographs and illustrations (many new to this edition)

   

  HERE ARE SOME OF THE MANY UPDATES AND ADDITIONS:

  ?          Revised section on pain management at the end of life

  ?          Updated ACC/AHA guidelines for treatment of valvular disease

  ?          New ACC/AHA and Hypertension Canada blood pressure guidelines

  ?          New FDA approved medications for treatment of breast cancer

  ?          New colon cancer screening recommendations from the U.S. Multi-Society Task Force

  ?          Acclaimed annual update of HIV/AIDS

  ?          New classification of epilepsy

  ?          Revised recommendations for treating hepatitis C virus-associated kidney disease

  ?          Revised chapter on psychiatric disordersNew FDA approved medication for gastric adenocarcinoma 

  ?          Updated information about treating spinal muscular atrophy

   

 •  84,00€   48,00€

  • Συγγραφέας: Gardner
  • Εκδότης: McGraw-Hill
  • ISBN: 9781259589287
  • Σελίδες: 896
  • Έτος Έκδοσης: 2017

  Greenspan's Basic & Clinical Endocrinology delivers a succinct, leading-edge overview of the underlying molecular biology of the endocrine system and the latest perspectives on the diagnosis and treatment of specific diseases and disorders. Featuring an enhanced design that includes hundreds of full-color illustrations and clinical photographs, Greenspan's is a true must-have during traditional or integrated courses in endocrinology, endocrinology rotation, or exam prep in internal medicine and endocrinology and as reference for disease management.

  Greenspan's provides clinically relevant coverage of metabolic bone disease, pancreatic hormones and diabetes mellitus, hypoglycemia, obesity, geriatric endocrinology, and many other diseases and disorders. Supporting this essential material is a handy appendix of normal hormone reference ranges across the lifespan.

  Here's why Greenspan's is an essential tool for learning how to manage endocrine patients:

  – The Tenth Edition is enhanced by updated content throughout each chapter 
  – NEW CHAPTERS on Transgender Endocrinology and Disorders of Sexual Determination and Differentiation 
  – Important chapter on Evidence-Based Endocrinology and Clinical Epidemiology
  – Concise, balanced coverage of both scientific and clinical principles that guide patient management
  – The best source for current concepts in endocrine pathophysiology to aid clinical decision making 
  – The most practical, current insights into diagnostic testing 
  – More than 270 full-color illustrations and clinical photographs

  If you are in need of a well-illustrated, completely up-to-date guide to the entire field of clinical endocrinology, this trusted classic belongs on your desk or computer.

   

 • Η ιατρική εταιρία I assist Medical AE, αναζητά γιατρούς για τη στελέχωση των ιατρείων της σε Λευκάδα, Σκιάθο, Πελοπόννησο, για το διάστημα Μάιο έως Οκτώβριο. Παρέχεται διαμονή, ασφάλεια, αστική ευθύνη. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210-9223886. Αποστολή βιογραφικών στο medical@iassist.gr

 • Σκοπός αυτού το μηνύματος είναι να ζητήσω την βοήθειά σας στα πλαίσια της διπλωματικής μου στο τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Θέμα μου η επαγγελματική εξουθένωση και ποιότητα ζωής των Ελλήνων ειδικευόμενων, υπό το πρίσμα της συνεχούς μετανάστευσης συναδέλφων στο εξωτερικό (ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Γαλλία και – αν βρεθούν άτομα – τις Η.Π.Α.). Είναι η πρώτη έρευνα αυτού του είδους και ελπίζω πως θα αναδείξει ενδιαφέρουσες πτυχές του χώρου των ειδικευόμενων και της μετανάστευσης αυτών.

  Το ερωτηματολόγιο, αναρτημένο σε μορφή google form, απαρτίζεται από τμήματα που ελέγχουν την επαγγελματική εξουθένωση, το φόρτο εργασίας και την ποιότητα ζωής. Η συμπλήρωσή του απαιτεί λιγότερο από 5 λεπτά. Σας θερμοπαρακαλώ να με βοηθήσετε τόσο με την συμπλήρωσή του, όσο και με το να το αποστείλετε σε όσους περισσότερους μπορείτε, εντός και – κυρίως – εκτός συνόρων.
  Ο σύνδεσμος στον οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο είναι ο παρακάτω:

  http://goo.gl/forms/80RL7Sx4M7

  Ευχαριστώ για το χρόνο σας και την πολύτιμη βοήθειά σας, είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση!

 • ΕΙΡΗΝΗ says:

  ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΣΕ ΝΕΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟ. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ , ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ,
  ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ, ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ, ΕΠΩΑΣΤΙΚΟΣ ΚΛΙΒΑΝΟΣ,
  2 ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΙ, ΜΙΚΡΟΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ, ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΑΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ, VORTEX
  TIMH 14.000

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.