Ούτε μισθό δεν πήραν οι Επικουρικοί του νοσ. Λευκάδας

doctor nurse ministry of health afraid moutza eidikeuomenoi

«Συγνώμη, έγινε ένα μικρό μπέρδεμα και δεν θα πληρωθείτε αυτό τον μήνα». Αυτή την απάντηση έλαβε το επικουρικό προσωπικό του νοσοκομείου Λευκάδας, οι οποίοι έντρομοι είδαν άδειους τους λογαριασμούς τους αυτές τις ημέρες.

Τη δικαιολογία του «μικρού λάθους» την έχουμε ξανακούσει όσον αφορά τις εφημερίες (πχ «ξεχάστηκε να σταλεί ένα CD γιατί ήταν κάτω από κάτι έγγραφα», «έκανε ένας [φαντομάς!] υπάλληλος λάθος σε ένα μηδενικό και έτσι δε μπορείτε να πληρωθείτε όλοι», «έφαγαν τα χαρτιά κάτι πεινασμένοι ανασφάλιστοι», και λοιπά άλλα κάλλη) – ποτέ όμως μέχρι τώρα δεν είχε χρησιμοποιηθεί για απλήρωτους μισθούς!

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου από τον Σύλλογο Εργαζομένων, Εκπροσώπων του επικουρικού προσωπικού, αλλά και μεμονωμένων εργαζομένων, ο διοικητής υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να πληρωθούν αναδρομικά στις 27 Ιανουαρίου.

Γεννάται η εξής απορία: τι μπορεί να κάνει κανείς απέναντι σε τέτοιες ανεπάρκειες; Είτε ως άτομο, είτε ως συλλογικός φορέας όπως ο Ιατρικός Σύλλογος ή η Ένωση Ιατρών;

Αν κινηθείς νομικά θα καταλήξεις μετά από χρόνια να συζητάς με έναν βαριεστημένο δικαστή γιατί άργησαν να σε πληρώσουν ένα μήνα κάποτε. Αν πας στην Επιθεώρηση Εργασίας (ως συμβασιούχος ιδιωτικού δικαίου), θα καταλήξεις να βρίζεις τον επιθεωρητή γιατί φοβάται να βάλει πρόστιμο σε δημόσια υπηρεσία.

Υπάρχει τελικά τρόπος να προστατευτούμε από αυτά τα «μικρά λαθάκια» του δημοσίου, που μας αφήνουν απλήρωτους (πολλές φορές επί έτη), και μάλιστα άτοκα; Δεν είναι «απλό λάθος» το να μένουν χωρίς χρήματα εκατοντάδες ή χιλιάδες Υγειονομικοί. Είναι οικονομική εξάντληση και απαξίωση της προσωπικότητάς τους. Είναι σωματικός και ψυχολογικός πόλεμος για εκείνους και τις οικογένειές τους. Είναι βία – είναι τρομοκρατία το να μη ξέρεις αν θα πληρωθείς και πώς θα τα βγάλεις πέρα.

Η τρομοκρατία του Δημοσίου.

One thought on “Ούτε μισθό δεν πήραν οι Επικουρικοί του νοσ. Λευκάδας
  • Σαν πρώτη κίνηση κάνεις μια επώνυμη και πρωτοκολλημένη αναφορά, οπότε την επόμενη μπορείς να τους κυνηγήσεις για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος από πρόθεση (άρθρο 259 Π.Κ.). Τουλάχιστον θα είναι προσεκτικότεροι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.