10 λόγοι που κάνουν τα ραντεβού μεταξύ Υγειονομικών τα καλύτερα

γρήγορο γιλί νοσηλεύτριας ιατρού πάνω από ασθενή που κοιμάται

Ποιός είπε ότι τα ομώνυμα δεν έλκονται; Τι γίνεται όταν δύο Υγειονομικοί αποφασίζουν να βγουν ραντεβού; Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το ραντεβού μεταξύ υγειονομικών μια ξεχωριστή εμπειρία στην οποία θα πρέπει να ενδώσετε (τουλάχιστον μία φορά); 

1.Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι θα φορέσετε.  Μπορείτε όμως να επιλέξετε μεταξύ λευκού ή γαλάζιου/πράσινου (για Παθολογικές ή Χειρουργικές Ειδικότητες).

2.Λόγω του περιορισμένου χρόνου και των περίεργων ωραρίων, η καφετέρια του νοσοκομείου ή το παγκάκι στην αυλή του νοσοκομείου είναι εξίσου ενδιαφέροντα με το ακριβότερο εστιατόριο.

3.Είστε και οι δύο συνηθισμένοι στα ξενύχτια, οπότε μπορείτε να περάσετε όλο το βράδυ μαζί (διασκεδάζοντας ή ρομαντικά) χωρίς δυσκολία.

4.Αν πάθετε κάτι στο δείπνο ή τη βόλτα (πχ πνιγείτε με μια μεγάλη μπουκιά), έχετε κάποια/ον δίπλα σας που θα σας επαναφέρει. Είναι δηλαδή σαν να έχετε μαζί σας ένα ζωντανό κιτ πρώτων βοηθειών και ασφάλειας ζωής ταυτόχρονα.

5.Αν το ραντεβού δεν κυλά όπως ελπίζετε, ένα απρόσμενο περιστατικό ή ένας ασθενής που σας ζητά επίμονα μπορεί να βοηθήσει στο να δραπετεύσετε νωρίτερα.

6.Δεν μπορείτε να συντονίσετε τις βάρδιες/εφημερίες σας. Δεν πειράζει καθόλου: “μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονούνται”. Είναι ότι πρέπει για να σπάσει η ρουτίνα και να αρχίσουν να βγαίνουν πάλι τα γλυκόλογα ανάμεσά σας. 

7.Η/Ο συνάδελφος είναι ένα άτομο που μπορεί να ανεχθεί τις αηδιαστικές ιστορίες από τη δουλειά χωρίς να ανακατεφτεί κατά την ώρα του φαγητού. Θεωρώντας τις γραφικές λεπτομέρειες αυτές απλές και καθημερινές, οι Υγεινομικοί ξεχνούν ότι οι “φυσιολογικοί” άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα λιποθυμίας όταν τις ακούν.

8.Η/Ο συνάδελφος είναι επίσης ένα άτομο που μπορεί να βρει ενδιαφέρουσες όλες εκείνες τις βαρετές λεπτομέρειες από τη σημερινή μέρα στη δουλειά. Δεν καταλαβαίνετε που αναφερόμαστε; Καθίστε απόμακρα και με κριτικό βλέμμα σε μια έξοδο με παρέα πχ από Ιατρούς και θα διαπιστώσετε ότι το 95% των συζητήσεών τους αφορούν πράγματα εργασιακά.

9.Η/Ο συνάδελφος είναι ένα άτομο που μπορεί να κατανοήσει την σωματική και ψυχική αλατοπίπερο ιατρού νοσηλεύτριαςκόπωση, τη στεναχώρια, την αδικία, και το βάρος που κουβαλάτε στην πλάτη σας καθημερινά. Ειλικρινά, κανένας άλλος δεν μπορεί να καταλάβει πραγματικά το πως αισθάνεστε, πλην κάποιου που έχει βρεθεί στη θέση αυτή.

10.Ο χαρακτήρας των συναδέλφων σας ξεδιπλώνεται καθημερινά μπροστά σας, ειδικά σε κρίσιμα περιστατικά. Αν σας ενδιαφέρει κάποιος συνάδελφος, προσπαθήστε να περάσετε χρόνο μαζί της/του στα εξωτερικά ιατρεία ή το ΤΕΠ. Το πιθανότερο είναι να ξέρετε ήδη αρκετά για εκείνη/εκείνον ώστε να μην υπάρχει αμηχανία στο πρώτο ραντεβού.

Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ακριβώς για τους παραπάνω λόγους, τα “πρώτα” ραντεβού μεταξύ υγειονομικών δεν είναι απαραίτητα, καθώς η καθημερινότητα σας επιτρέπει να γνωρίσετε τον/τη συνάδελφό σας αρκετά καλά για να παραλείψετε το στάδιο αυτό.

Δεν πεισθήκατε; Αποφεύγετε τις σχέσεις με συναδέλφους;
Τότε διαβάστε στο επόμενο άρθρο γιατί εσείς οι ίδιοι απότελείτε ιδανική περίπτωση για ραντεβού.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.