Μισές οι ανάγκες σε ιατρούς μέσα σε 4 μήνες!Οι μισοί γιατροί χρειάζονται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, σύμφωνα με νέα «μελέτη» του υπουργείου Υγείας. Λέμε «μελέτη» σε εισαγωγικά, γιατί σε διάστημα 4 μηνών δύο τέτοιες αναλύσεις έδωσαν αντίθετους αριθμούς για την ανάγκη σε ιατρούς: 11129 η πρώτη και 5608 η δεύτερη.

Πώς γίνεται σε 4 μήνες να υποδιπλασιάστηκαν οι πανελλήνιες απαιτήσεις σε ιατρικό προσωπικό; Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν γι αυτές τις τζούφιες μελέτες, αλήθεια; Πώς θα τις αξιοποιήσει το υπουργείο;
   Κάτι μας λέει ότι θα αποτελέσουν αφορμή για το πάγωμα προσλήψεων και μείωση των αποδοχών (καθώς τώρα «περισσεύουν» οι γιατροί!). Πάντως η τελευταία τέτοια καταγραφή έδωσε χιλιάδες ελλείψεις σε ιατρούς, όπως στην 6η ΥΠΕ όπου χρειάζονται 1152 ιατροί. Πάλι καλά που δεν μηδένισαν και τα νούμερα αυτά.
Τα στατιστικά αυτά φυσικά αφορούν τις βασικές ανάγκες, και δεν αποτυπώνουν τις πραγματικές. Όταν Επικουρικοί εφημερεύουν 30 μέρες το μήνα, Ειδικευόμενοι συμμετέχουν σε προγράμματα εφημερίας χωρίς να δηλώνονται, και Αγροτικοί έχουν να πάρουν ρεπό από τη νομοθέτησή τους, για ποια καταγραφή αναγκών μιλάμε;
   Είχε προταθεί παλαιότερα στο υπουργείο να γίνει ένας απλός υπολογισμός ανά κλινική της δύναμης της/των εφημεριών/των ρεπό ώστε να βγει η πραγματική εικόνα της. Βέβαια έτσι θα αποκαλυπτόταν ότι οι μισές κλινικές στο ΕΣΥ δουλεύουν με το μισό προσωπικό που απαιτείται ώστε να βγουν οι εφημερίες και λοιπές ανάγκες της αν συνυπολογιστούν πχ τα ρεπό των Ειδικών και Ειδικευόμενων.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα καταπατηθεί το ανώτατο ωράριο εργασίας σας ή θα σας στερηθεί άδεια ή ρεπό, θυμηθείτε ότι το υπουργείο δηλώνει ότι.. «περισσεύετε»!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.