“Αστροναύτες” προσγειώθηκαν στα νοσοκομεία

Ebola "astronaut" suit in Greek hospitals.

Εκπαίδευση ξεκινά το ΚΕΕΛΠΝΟ στα νοσοκομεία για τον ιό Ebola, η οποία περιλαμβάνει επίδειξη της απαραίτητης ενδυμασίας «αστροναύτη».

   Πόσα όμως από αυτά που απαιτούνται έχουν γίνει ή μπορούν να γίνουν στα Ελληνικά νοσοκομεία;
Οι επίσημες οδηγίες περιλαμβάνουν αυτόνομο χώρο για διαλογή στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, δεύτερο ειδικό χώρο για τα ύποπτα κρούσματα, ειδική κατανομή ανά βάρδια εκπαιδευμένου προσωπικού, επαρκή ατομικά μέσα προφύλαξης, ασκήσεις ετοιμότητας, κλπ. Τα έχετε συναντήσει αυτά στα νοσοκομεία σας;

   Ας ελπίσουμε να παραμείνουμε τυχεροί ώστε να μη χρειαστεί να επαληθευτούν αυτές οι εκτιμήσεις για τις ελλείψεις. Αν και η γειτνίαση της χώρας μας με την Αφρική μας καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτους, οπότε χρειάζεται να δείξουμε σαν άτομα σοβαρότητα και οργάνωση απέναντι στη νόσο αυτή. Σε ανάλογες δηλώσεις προέβησαν τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθηκής σε συνέντευξη της 16 Δεκεμβρίου 2014.

   Στη σελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ μπορούν επίσης να βρεθούν πληροφορίες για τα κλινικά/επιδημιολογικά κριτήρια, οδηγίες για τους επαγγελματίες Υγείας για το χειρισμό και απομόνωση των περιστατικών, καθώς και το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση που συνοδεύσετε ύποπτο κρούσμα με το ασθενοφόρο ή αεροπλάνο. Αφιερώστε 5-10 λεπτά για ένα γρήγορο οπτικό σκανάρισμα των πληροφοριών, κάτι χρήσιμο θα βρεθεί.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μη την αφήσετε αναπάντητη – μπορεί να ρισκάρετε τη ζωή σας από αυτή. Ρωτήστε το ΚΕΕΛΠΝΟ στα τηλέφωνα 2105212000 και 2105212054.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.