Η αγάπη στην Υγεία – Οι 15 καλύτερες φωτογραφίες.

Η ζωή ενός Υγειονομικού είναι σκληρή και συχνά μοναχική. Οι παράλογες ώρες εργασίας δεν αφήνουν περιθώριο για συντροφικότητα. Η καθημερινή έκθεση στον ανθρώπινο πόνο και το θάνατο δεν επιτρέπουν ούτε καν την κοινωνικότητα.

Ατσάλινα τείχη ανυψώνονται προκειμένου να κρατήσουν όλη αυτή τη θλίψη μακριά από την καρδιά μας – τείχη που όμως κρατούν μακριά και την αγάπη.

Τα χρόνια περνούν, οι ευκαιρίες χάνονται, το σώμα και η ψυχή κουράζονται. Στο τέλος όμως της κάθε μέρας αυτό που μένει δεν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, αλλά η αγάπη που δώσαμε και πήραμε. Και αν κάποια μέρα πέσουμε στο κρεβάτι θολωμένοι και θυμωμένοι, να ξέρουμε ότι στο τέλος του ταξιδιού μας, στο τελευταίο μας κρεβάτι, εκεί μόνο η αγάπη θα λάμψει και θα μας κρατήσει συντροφιά. Τα άλλα συναισθήματα θα τα διώξουμε μόνοι μας γιατί απλά είναι επίπονο το να τα κουβαλάμε.

Αγίου Βαλεντίνου σήμερα – «η ημέρα των ερωτευμένων». Ο έρωτας όμως είναι κάτι προσωρινό – ένας ενθουσιασμός εφήμερος (για να μιλήσουμε με όρους νοσοκομείου) που σαν οινόπνευμα εξατμίζεται για να αφήσει πίσω μια βαθύτερη πληγή (είτε τον πόνο της αγάπης, είτε την πόνο της απογοήτευσης). Σήμερα θα έπρεπε να γιορτάζεται λοιπόν ως η «ημέρα των αγαπημένων».

Η αγάπη δεν χρειάζεται να δοθεί σε ένα σύντροφο. Πολλές φορές σπαταλάται εκεί. Η αγάπη μπορεί να είναι προς και από τον πιστό συνάδελφο που μας στηρίζει στα δύσκολα, τον κολλητό μας, τον συγγενή μας, το κατοικίδιό μας, και.. ναι, ακόμα και τον ασθενή μας.

Η αγάπη αυτή είναι που θα τον κάνει να αναρρώσει – τα φάρμακα και τα χειρουργεία απλώς θα του δώσουν κάποια όπλα για να παλέψει. Η αγάπη όμως -για τον εαυτό του, τους φίλους του, τη ζωή- είναι που θα τον σώσει (σωματικά ή ψυχικά).

Να είστε σίγουροι ότι την ημέρα που θα φύγει από το νοσοκομείο (από το μονοπάτι του δρόμου ή του ουρανού) την αγάπη που ανταλλάξατε θα θυμάται πρώτα. Όλα τα άλλα είναι μικρά ηχητικά παράσιτα στη μεγάλη μουσική συμφωνία της ζωής.

Ακολουθούν φωτογραφίες αγάπης από και προς Υγειονομικούς. Χαρίστε μια σε κάποιον συνάδελφό σας. Δε χρειάζεται να ανταποκριθεί σε αυτό – εσείς θα έχετε κάνει τον κόσμο πιο φωτεινό για όλους μας!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΔΙΑ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.