Τροποποίηση της παράτασης των Ειδικευομένων – Μια τρύπα στο νερό

τροποποίηση παράστασης Ειδικευομένων

Πόλεμο νεύρων συνεχίζει ο νέος υπουργός ενάντια σε εκατοντάδες νεο-Ειδικευμένους παρατασιακούς ή προς-εξέταση Ειδικευόμενους, αφού στη νέα τροποποιητική απόφαση πάλι βάζει ως προϋπόθεση τη μη λήψη του τίτλου Ειδικότητας για την απόκτηση παράτασης.

Αυτή τη φορά τουλάχιστον αφορά τη δεύτερη παράταση, πλην όμως η συνέχιση του ιδίου παραλογισμού μας παραξενεύει.

Την ώρα που οι λίστες αναμονής για Ειδικότητα είναι άδειες, την ώρα που οι κλινικές (ειδικά στην Περιφέρεια) μένουν χωρίς Ιατρούς, ο νέος υπουργός αποφασίζει να συνεχίσει την τακτική “Πέρασες τις εξετάσεις σου; Κακώς! Σπίτι σου για να μάθεις!”.

Φαίνεται ότι θέλουν ανειδίκευτους κοπηλάτες ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πάρουν τη δουλειά των μονίμων.

Έτσι, ρίχνει τους νέους Ιατρούς πρόωρα στην ανεργία, την ώρα που ο ΟΑΕΔ κοντεύει να γίνει ιατρικός σύλλογος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου:

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την παράταση της θητείας των ειδικευόμενων γιατρών ακόμα και όταν λαμβάνουν τον τίτλο της ειδικότητας, αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Πιο συγκεκριμένα, στο τέταρτο εδάφιο της β΄ παραγράφου του κεφαλαίου ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ αναφέρεται ότι: «Ιατροί που έχουν ολοκληρώσει τον χρόνο εκπαίδευσής τους και παραμένουν με παράταση της σύμβασης τους στην οργανική τους θέση, δύνανται να παραμείνουν μέχρι την ημερομηνία της λήξης της σύμβασής τους και στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της παράτασής τους έχουν αποκτήσει τίτλο ειδικότητας. Ιατρός που συμπληρώνει το πρώτο εξάμηνο της παράτασης παραμονής του και επιθυμεί την έγκριση της αίτησής του για παράταση παραμονής ενός εξαμήνου ακόμη, υποχρεούται να καταθέσει Υπεύθυνη Δήλωση που να δηλώνει ότι δεν έχει αποκτήσει τίτλο ειδικότητας».

Η παρούσα τροποποίηση έχει αναδρομική ισχύ από 14 Ιανουαρίου 2015.

[Δείτε εδώ ολόκληρη την τροποποίηση]

One thought on “Τροποποίηση της παράτασης των Ειδικευομένων – Μια τρύπα στο νερό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.