Λουλούδια ανά Ειδικότητα

Η 1η Μαίου εκτός από τους προφανείς συμβολισμούς είναι και ημέρα των λουλουδιών. Ανατρέξαμε, λοιπόν, σε συμβολισμούς λουλουδιών και προσπαθήσαμε να σκεφτούμε ποια λουλούδια θα ήταν κατάλληλα για διάφορες ειδικότητες και σας τα παραθέτουμε.

 

Ογκολόγοιασφόδελος. Ειδικευόμενοι ιατροί eidikeuomenoi eidikeyomenoi

Οι ασφόδελοι στον Καναδά χρησιμοποιούνται συμβολικά στη μάχη κατά του καρκίνου. Στην Ελλάδα, οι μαργαρίτες έχουν συνδεθεί με την καμπάνια υπέρ του αντικαρκινικού έρανου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

λωτός πλαστικοί. Ειδικευόμενοι ιατροί eidikeuomenoi eidikeyomenoiΠλαστικοί Χειρουργοί

Ο λωτός έχει τις ρίζες του σε λασπώδη νερά, αλλά το λουλούδι του είναι εντυπωσιακό και έχει συνδεθεί με την ανάκαμψη έπειτα από δυσκολίες, αλλά και με τη μη προφανή εσωτερική ομορφιά, εκεί όπου κανείς δεν την περιμένει.  Σίγουρα, λοιπόν, δεν είναι το αγαπημένο λουλούδι των πλαστικών.

 

 

 

 

Γυναικολόγοιμαργαρίτα Ειδικευόμενοι ιατροί eidikeuomenoi eidikeyomenoi

Οι μαργαρίτες εκτός από σύμβολο αθωότητας και αγνής αγάπης είναι και σύμβολο γονιμότητας. Το στεφάνι των νεόνυμφων παραδοσιακά αποτελούταν από μαργαρίτες και στάχυα.

 

 

 

 

 

 

ηλιότροπα Ειδικευόμενοι ιατροί eidikeuomenoi eidikeyomenoiΣύμβουλοι ψυχικής υγείας

Τα ηλιοτρόπια είναι από τους πιο γνωστούς πίνακες του Βαν Γκογκ, του Ολλανδού ζωγράφου που έκοψε μέρος του αριστερού του αυτιού λόγω ψυχικής αστάθειας.

 

 

 

 

 

 

 

Ιατροδικαστέςπαπαρούνες Ειδικευόμενοι ιατροί eidikeuomenoi eidikeyomenoi

Οι παπαρούνες συμβολίζουν την ανάπαυση, τον ύπνο  και χρησιμοποιούνται συμβολικά για την ανάμνηση των πεσόντων στον 1ο Παγκόσμιο πόλεμο.

 

 

 

 

 

 

 

ορχιδέα Ειδικευόμενοι ιατροί eidikeuomenoi eidikeyomenoiΟρχιδέες

Οι ορχιδέες είναι ένα κεφάλαιο από μόνες τους, λόγω των πολλών ειδών που υπάρχουν και της μοναδικότητας του σχήματος του λουλουδιού τους. Λόγω του σχήματος των ριζών τους, στο οποίο οφείλεται και το όνομά τους, θα μπορούσαν να είναι τα κατάλληλα λουλούδια για σεξολόγους, ανδρολόγους και ουρολόγους. Σχετίζονται, όμως και με τη γονιμότητα σε πολλούς πολιτισμούς, οπότε θα μπορούσαν να προσφερθούν και σε μαιευτήρες. Εχουν μάλιστα διαφορετικούς συμβολισμούς ανάλογα με το χρώμα τους.  Οι λευκές συμβολίζουν αγνότητα, αθωότητα και θα μπορούσαν να είναι κατάλληλες για νεογνολόγους, παιδιάτρους και μαίες.

 

 

Νοσηλευτές γεράνι και παιωνια Ειδικευόμενοι ιατροί eidikeuomenoi eidikeyomenoi

Το γεράνι συμβολίζει την παρηγοριά, ενώ η παιωνία τη θεραπεία, δύο πρωτεύοντα χαρακτηριστικά της Νοσηλευτικής.

 

 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.