Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: θεραπευτείτε με ένα αδέσποτο

Τις γνωστές θεραπευτικές ιδιότητες της επαφής με τα ζώα, ιδίως στις ψυχικές νόσους, θέλησε να προωθήσει η καμπάνια “Πολίτες Ενάντια στην Κατάθλιψη”. Με την υιοθέτηση ενός αδέσποτου ζώου, το όφελος γίνεται διπλό, καθώς τόσο οι ασθενείς, όσο και τα ζωάκια, αποκτούν μια πολύτιμη συντροφιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η καμπάνια αυτή προτρέπει τους πολίτες να στείλουν το δικό τους μήνυμα υποστήριξης, ανεβάζοντας μια σχετική φωτογραφία:

 

‪#‎citizensagainstdepression‬

Γίνε και εσύ Πολίτης ενάντια στην κατάθλιψη!
Στις 10 Οκτωβρίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, βγαίνει στον “αέρα” η ιστοσελίδα του προγράμματός μας «Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη»! Επιλέξαμε την μέρα αυτή όχι μόνο για συμβολικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους!
Η κατάθλιψη, μας αφορά όλους και μέσω της αλληλεγγύης και της κατάλληλης ενημέρωσης και εκπαίδευσης μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Στο site θα βρείτε ενημερωτικό και ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό για τις ομάδες αυτοβοήθειας για την κατάθλιψη. Στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος έλαβαν ενεργά συμμετοχή άτομα με προσωπική εμπειρία κατάθλιψης.
Στόχος μας είναι το site να αποτελέσει έναν κόμβο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επικοινωνίας για όσους ενδιαφέρονται. Η συμμετοχή όσων πάσχουν στις δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης, πρόληψης και αντιμετώπισης αποτελεί πηγή ενδυνάμωσης και ευκαιρία βελτίωσης της φροντίδας που παρέχεται.
Σας καλούμε να μας βοηθήσετε στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών. Θέλουμε λοιπόν να σας κάνουμε “συνένοχους” σ’ αυτή τη θετική δράση! Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσετε την έμπνευση και το συναίσθημα ελεύθερα.
Γράψτε σε μια κόλλα χαρτί τη φράση «Πολίτες ενάντια στην Κατάθλιψη» και από κάτω ό,τι νιώθετε ότι θέλετε να αποτυπώσετε ως μήνυμα (φράση, απόφθεγμα, λέξη, σκίτσο κλπ), βγάλτε μία φωτογραφία και “ανεβάστε την” στην επίσημη σελίδα μας εδώ στο Facebook, ως σχόλιο στο συγκεκριμένο post ή μέσω inbox! Διαφορετικά κάντε το απαραίτητο mention #citizensagainstdepression και γίνετε μέλος μιας μεγάλης ομάδας!
Οι φωτογραφίες θα συγκεντρωθούν και θα αναρτηθούν στη νέα ιστοσελίδα με σκοπό την προώθηση των μηνυμάτων του προγράμματος και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την καταπολέμηση των ψυχικών ασθενειών και των προκαταλήψεων που τις συνοδεύουν.
Με την αποστολή της φωτογραφίας θεωρούμε ότι συναινείτε στην συλλογή, αποθήκευση και δημόσια προβολή της. Αν παρά την αποστολή της ` αλλάξετε γνώμη σχετικά με τη συναίνεση ειδοποιήστε μας να διαγράψουμε την φωτογραφία. Για διευκρινήσεις και επίλυση πιθανών αποριών σχετικά με την χρήση των φωτογραφιών παρακαλούμε στείλτε μήνυμα.
EEA Grants “We are all Citizens” Programme / Project Promoters Forum
We are all Citizens

citizensagainstdepression.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.