Ζητούν το copyright για τον κόκκινο σταυρό από τους εθελοντές

 

“Μολις δεχτηκαμε την επισκεψη της δανεζας υπευθυνης του διεθνους ερυθρου σταυρου εδω στη Συκαμια, που μας ειπε οτι δε πρεπει να χρησιμοποιουμε την ερυθρα ημισελινο και τον ερυθρο σταυρο γιατι ειναι μονο δικα τους συμβολα..
Θα μας κανει καταγγελια μαλιστα ειπε..
Της ειπα να κανει την ιδια καταγγελια και σε ολα τα ιατρεια/ΚΥ/Νοσοκομεια σε Ελλαδα και στην ευρωπη που χρησιμοποιουνε επισης τα συμβολα αυτα τοσα χρονια τωρα και μετα να κανει και σε μας…

 

 

 

 

 

 

 

Ποσο σκατοψυχοι και επιθετικοι μπορει να ειναι καποιοι μισθοφοροι ιατρικων εταιριων απεναντι σε αυτοοργανομενα εγχειρηματα παροχης βοηθειας στους προσφυγες;;;
Παραταυτα δεν εχουμε προβλημα με τα copyright τους…τα ιδια αυτα συμβολα μετατραπηκαν σε κοκκινομαυρα…”

 

“Το Αυτοοργανωμένο Ιατρείο στη Σκάλα Συκαμινιάς ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2015 από την Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για Πρόσφυγες και Μετανάστες του Πεδίου του Άρεως.

 

 

 

 

 

Η λειτουργία του Ιατρείου σήμερα στηρίζεται από την Ομάδα Υγείας της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες και Μετανάστες, το Κίνημα Νέων Ιατρών και την πρωτοβουλία στήριξης του ιατρείου υγειονομικών από την Κέρκυρα.

 

 

 

 

Στόχος του Ιατρείου είναι η παροχή πρώτων βοηθειών και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους πρόσφυγες που φτάνουν από τα παράλια της Τουρκίας, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης και όχι του εθελοντισμού των χορηγιών και της εκμετάλλευσης των προσφύγων.

 

 

 

 

 

Η σημασία της στελέχωσης του ιατρείου μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, όσο η διαχείριση της ιατρικής κάλυψης των προσφύγων βρίσκεται στα χέρια των ΜΚΟ και μη κερδοσκοπικών εταιριών, κατ’ επιλογή του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος ηθελημένα απουσιάζει ηχηρά.

 

 

 

Μπορούμε να συντονίσουμε τη δράση μας, έτσι ώστε η προσφορά ιατρικής φροντίδας να αποτελεί δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.

Ο αγώνας των προσφύγων είναι και δικός μας.”

 

 

 

 

 

Από τους καλούς φίλους Φ.Κ. και Χ.Δ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.