Καθολική η επίσχεση στο ΓΟΝΚ

γενικό ογκολογικό νοσοκομείο κηφησίας αγιοι ανάργυροι επίσχεση ειδικευομένων . Ειδικευόμενοι eidikeyomenoi eidikeuomenoi

“Τέλος στην κοροϊδία!

Οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών έχουν επιφέρει αλεπάλληλα και καθοριστικά χτυπήματα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, στην παρεχόμενη στον ελληνικό λαό περίθαλψη και στους λειτουργούς της.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κλείσιμο πολλών νοσοκομείων και κέντρων υγείας, υποστελέχωση των υπόλοιπων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μετακύλιση του κόστους στους ασθενείς (π.χ. πεντάευρο στα εξωτερικά ιατρεία, αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε διαγνωστικές εξετάσεις και φάρμακα κ.ά.), μείωση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας με το ένα τρίτο των εργαζόμενων να είναι ανασφάλιστοι και ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού στην ανεργία.

Σε αυτές τις συνθήκες και με κατακόρυφα αυξημένη την προσέλευση σε αυτά τα ήδη αποψιλωμένα από προσωπικό δημόσια νοσοκομεία οι νοσοκομειακοί ιατροί έχουν δει τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά τουλάχιστον 40%.

Συγκεκριμένα οι ειδικευόμενοι ιατροί αποζημιώνονται για κάθε μία ώρα εφημερίας με το αστρονομικό ποσό των 2,9 ευρώ. 2,9 ευρώ για κάθε μία από τις αμέτρητες συνεχόμενες ώρες εργασίας (μέχρι και 32 πολύ συχνά), πάντα για περισσότερες από τις προβλεπόμενες ακόμα και από τη νομοθεσία της Ε.Ε. από τέσσερις ημέρες το μήνα και σε πολλές περιπτώσεις και από τις επτά του πλαφόν εφημέρευσης. Α

κόμα και αυτά όμως, τα δεδουλευμένα σε αντίξοες συνθήκες, εδώ και χρόνια αποπληρώνονται με καθυστέρηση μηνών, πολλές φορές κατόπιν συλλογικών αγώνων των εργαζομένων και ενώ ακόμη εκκρεμούν χρωστούμενα προηγούμενων ετών. Σε αυτό το πλαίσιο η έγκριση του κονδυλίου για τις εφημερίες του 2015 – που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα – αποκτά για μας ζωτική σημασία για να ανταπεξέλθουμε στις άμεσες βιοτικές μας ανάγκες. ‘Θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαπραγμάτευσης’ ήταν η απάντηση του υφυπουργού Υγείας κ. Ξανθού για το πότε θα εγκριθεί η αποπληρώμη των δεδουλευμένων των νοσοκομειακών ιατρών.

Η ελπίδα άργησε όχι μια μέρα, αλλά μήνες ολόκληρους μάλλον! Η σωτηρία της Δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να εξαρτάται από καμιά διαπραγμάτευση με τους τοκογλύφους δανειστές, που θα θεωρείται επιτυχής αν απλά δεν ζητηθούν νέα μέτρα λιτότητας: αν δεν αυξηθεί ο προϋπολογισμός φτώχειας για την Υγεία, αν συνεχίσουν να γίνονται προσλήψεις στα νοσοκομεία με το σταγονόμετρο και αν συνεχίσουν να υφαρπάζονται τα αποθεματικά των νοσοκομείων, δηλαδή ο κόπος και ο ιδρώτας του ελληνικό λαού, για να αποπληρώνονται οι δόσεις της ληστρικής δανειακής σύμβασης.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην υγεία του ελληνικού λαού και την αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών ιατρών, οι ειδικευόμενοι του Γ.Ο.Ν.Κ. ‘Οι Άγιοι Ανάργυροι’ ξεκινάμε σήμερα 30/04/15 επίσχεση εργασίας με πλήρη αποχή από πρωινό ωράριο, εσωτερικές και γενικές εφημερίες, εξωτερικά ιατρεία, ραντεβού και χειρουργεία. Και σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε τους ασθενείς και τους συγγενείς, κομμάτι του ελληνικού λαού που υποφέρει από την ίδια μνημονιακή πολιτική, δίπλα μας!
ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ Γ.Ο.Ν.Κ. ‘ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ’”

Και η ανακοίνωση μετά την συνέλευση:

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Γ.Ο.Ν.Κ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 27/4/15

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/04/2015 συνέλευση των ειδικευομένων γιατρών του Γ.Ο.Ν.Κ. ‘’Οι Άγιοι Ανάργυροι’’ με κύριο θέμα τη διεκδίκηση της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών του 2015.

Η συνέλευση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την άκαρπη συνάντηση της Παρασκευής 24/04/2015 των εκπροσώπων των συνελεύσεων των ειδικευομένων γιατρών αρκετών νοσοκομείων της Αττικής με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Ξανθό, ο οποίος στο ερώτημα για το πότε θα καταβληθούν οι εφημερίες του 2015 δεν έδωσε κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, παρά μόνο εξέφρασε τη «βούληση» του υπουργείου να πληρώσει «κάποια στιγμή» τα δεδουλευμένα.

Επιπλέον συνέδεσε την καθυστέρηση της κατανομής των κονδυλίων που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό για την αποπληρωμή των εφημεριών με την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μαζική με παρουσία και τοποθετήσεις ειδικευομένων από όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων όλων ήταν η πραγματικά μεγάλη αγωνία για τη μη αποπληρωμή των δεδουλευμένων ιδιαίτερα σε ένα νοσοκομείο υποστελεχωμένο σε ιατρικό (τόσο σε ειδικευμένους όσο και ειδικευόμενους ιατρούς) και νοσηλευτικό προσωπικό και χωρίς λίστες αναμονής στις περισσότερες κλινικές για την εξασφάλιση της συνέχισης της στελέχωσης τους. Παρά τις ελλείψεις και τις αντιξοότητες οι ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου έχουν στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις, απλήρωτοι για μήνες, την καθημερινή του λειτουργία αλλά και την παραμονή του στο πρόγραμμα των γενικών εφημεριών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω η συνέλευση εκφράζει τη διάθεση των ειδικευομένων του Γ.Ο.Ν.Κ. να διεκδικήσουν με συλλογικούς αγώνες τα δεδουλευμένα των εφημεριών και αποφασίζει:

-Έναρξη επίσχεσης εργασίας από την Πέμπτη 30/4/2015 με στόχο την άμεση κατανομή των κονδυλίων που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών

-Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του νοσοκομείου ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι» την Τρίτη 28/04/2015
Συντονισμός με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής που βρίσκονται ήδη ή ξεκινάνε το επόμενο χρονικό διάστημα επισχέσεις εργασίας

Νέα συνέλευση των ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου μας την Τετάρτη 6/05/2015 για την αποτίμηση και το σχεδιασμό της συνέχισης των κινητοποιήσεων”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.