Γεννημένοι χωρίς AIDS

H 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια μέρα κατά του AIDS από το 1988. ‘Ένας από τους τρόπους μετάδοσης του ιού είναι από ΗΙV-θετικές μητέρες στα παιδιά τους, μέσω της σύλληψης, κυοφορίας και γαλουχίας.

Στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης που παρουσιάστηκε το 2010 ο στόχος-πρόκληση ήταν η εξάλειψη των γεννήσεων παιδιών που ήδη κουβαλούν τον ιό έως το 2015. Η πραγματικότητα δυστυχώς διαψεύδει τις προσδοκίες. Στην Ελλάδα μόνο, τα κρούσματα HIV/AIDS αυξήθηκαν κατά 50% από το 2010 έως το 2015 (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Η καμπάνια «Γεννημένη/Γεννημένος χωρίς HIV» εξακολουθεί ακόμα να τρέχει με σύνθημα «Η ζωή είναι όμορφη για να την καταδικάζουμε με HIV από τη γέννησή της». Η φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθείται από τις μητέρες υπάρχει, είναι 95% αποτελεσματική και το κόστος της είναι χαμηλότερο από το δια βίου κόστος της αγωγής που πρέπει να λαμβάνουν οι οροθετικοί φορείς του ιού.

Ενημερώστε τους ασθενείς σας για την πρόληψη και τις θεραπείες. Ας δώσουμε όλοι την καλύτερη μας μάχη για να αποτελέσει η γενιά μας εκείνη η οποία εξαλείψε το AIDS από τον πλανήτη.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.