Τα Ζώδια και η Υγεία

ζώδια και υγεία. ειδικευόμενοι eidikeyomenoi eidikeuomenoi

Τα ζώδια είναι γενικά ένα ζήτημα που διχάζει, και έχει φανατικούς τόσο οπαδούς όσο και πολέμιους.

Ακόμα και οι πιο αρνητικοί, όμως, κοιτάζουν κατά καιρούς το ωροσκόπιο τους σε διάφορα έντυπα ή δε θα βιαστούν να αλλάξουν συχνότητα ακούγοντας προβλέψεις στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση.
Δεν ξέρω αν πιστεύετε στα ζώδια και στις τάσεις που αυτά υποδηλώνουν για τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, ακόμα και την υγεία. Και σίγουρα, τα περισσότερα προβλήματα υγείας αποδίδονται στην αλληλεπίδραση μεταξύ διαφόρων παραγόντων.

Ξεκινώντας από τον Κριό και καταλήγοντας στους Ιχθύες κάθε ζώδιο έχει κάποιες ευάλωτες ανατομικές περιοχές και, συνεπώς, μεγαλύτερη πιθανότητα να εκδηλώσει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με αυτές. Τολμούμε, λοιπόν, να σας τις παρουσιάσουμε συνοπτικά και αφήνουμε σε σας να επιβεβαιώσετε από την εμπειρία σας με ασθενείς αν ισχύουν ή όχι.

Οι Κριοί είναι από τα μακροβιότερα ζώδια, αλλά ταυτόχρονα ταλαιπωρούνται από νευρώσεις, όπως ημικρανίες, περισσότερα από τα υπόλοιπα ζώδια. Ευπαθείς περιοχές είναι ο λαιμός και το κεφάλι (αυτιά, μύτη).

Οι Ταύροι γενικά δεν καταβάλλονται εύκολα από ασθένειες, και συνήθως όταν αρρωσταίνουν φταίνε οι ίδιοι. Επίσης, σπάνια τηρούν τις ιατρικές οδηγίες. Είναι πιο ευαίσθητοι στο λαιμό και στο λάρυγγα, και συνεπώς ταλαιπωρούνται από αυχενικό σύνδρομο, παθήσεις του θυροειδούς κλπ., και τείνουν να κρυολογούν εύκολα.

Οι Δίδυμοι δεν προσέχουν ιδιαίτερα την υγεία τους. Καταπονούν τα νεύρα τους, αλλά οι πνεύμονες είναι το ευπαθές τους όργανο. Επίσης, βασανίζονται συχνά από διαταραχές του ύπνου.

Οι Καρκίνοι, θεωρούνται από τα πιο ευαίσθητα ζώδια, και για αυτό μάλλον αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με την περιοχή της κοιλιάς και του στομάχου, το συκώτι και την χολή.

Οι Λέοντες έχουν γενικά γερή κράση και επιδιώκουν να κυριαρχούν και να επιτυγχάνουν μεγάλες επιδόσεις σε οποιαδήποτε ενασχόληση. Δυστυχώς, όμως, καταπονούν το κυκλοφορικό και την καρδιά τους.

Οι σταθεροί Παρθένοι είναι ευάλωτοι σε παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος και του ήπατος, λόγω του απρόσεκτου τρόπου διατροφής τους παρά το ότι είναι γενικά προσεκτικοί με την υγεία τους. Είναι, επίσης, διατεθειμένοι να καταφεύγουν και σε εναλλακτικές θεραπείες, εκτός από την παραδοσιακή Ιατρική.

Οι Ζυγοί έχουν μεγάλα αποθέματα αντοχής και διάθεση να ξεπερνούν οτιδήποτε, δίχως να αφήνουν να τους καταβάλλει. Είναι πιο ευάλωτοι σε παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος και των οσφυϊκών σπονδύλων. Τείνουν, επίσης, να είναι ευαίσθητοι σε χρόνιες παθήσεις.

Οι Σκορπιοί επιβραβεύονται με μακροζωία, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζουν και μεγαλύτερο ποσοστό τραυματισμών, συγκριτικά με τα άλλα ζώδια. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου ταλαιπωρούνται από ασθένειες του αναπαραγωγικού συστήματος, αλλά και από παθήσεις που σχετίζονται με την υγιεινή αυτού.

Οι τυχεροί Τοξότες έχουν είναι συχνά θύματα της παρατολμίας τους και πολύ εύκολα μπορούν να πάθουν κατάγματα και εξαρθρώσεις. Η πιο ευάλωτη περιοχή τους, όμως, είναι το συκώτι και συχνά βασανίζονται από προβλήματα που αφορούν στην παραγωγή χολής.

Οι Αιγόκεροι είναι συνήθως σκεπτικιστές προς τους γιατρούς. Είναι, επίσης, αρκετά απαισιόδοξοι, με αποτέλεσμα να έχουν ροπή προς καταθλίψεις και ψυχικές διαταραχές, οι οποίες μπορούν να καταλήξουν και σε σωματικές παθήσεις. Είναι, τέλος, ευπαθείς σε κρυολογήματα και ρευματικές παθήσεις.

Οι Υδροχόοι είναι δυνατοί οργανισμοί και προσπαθούν να ξεπερνούν τις ασθένειες, πολλές φορές ακόμα και με αλόγιστη χρήση φαρμάκων. Αντιμετωπίζουν μεταβολικά προβλήματα, καθώς, επίσης, και προβλήματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος και την καρδιά. Μάλιστα, οι γυναίκες εκπρόσωποι του ζωδίου ταλαιπωρούνται συχνά από ευρυαγγείες, κιρσούς και γενικά παθήσεις των ποδιών.

Οι ρομαντικοί Ιχθύες είναι ευάλωτοι στην υπερκόπωση και σε παθήσεις του κυκλοφορικού, με έμφαση στην αναιμία. Γενικά, η ρίζα των περισσοτέρων προβλημάτων υγείας των Ιχθύων έγκειται στη διαχείριση του άγχους, το οποίο εσωτερικεύουν. Σε αυτό το ζώδιο, ψυχικά και σωματικά προβλήματα αλληλοσυνδέονται.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.