ΕΔΕ Ειδικευομένων για ασυμπλήρωτο φάκελο

θυμωμένο παγώνι angry peacock eidikeyomenoi eidikeuomenoi ειδικευομενοι

“Δεν είναι πολλές οι μέρες από τη στιγμή όπου και επίσημα πλέον καταγράφηκε για τους γιατρούς όλης της χώρας μία μεγάλη νίκη μετά την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους στα τέλη Μαΐου. Μία νίκη που ήρθε ως αποτέλεσμα του κινήματος των επισχέσεων που χαρακτηρίστηκε από τη μαζική συμμετοχή ειδικευόμενων γιατρών από όλη τη χώρα αλλά και από το γεγονός ότι αποδείχτηκε πως οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να κερδίζουν ακόμα και στις βάρβαρες εποχές των μνημονίων.

Κατά τη διάρκεια του κινήματος αυτού καταγράφτηκε και έναςολόκληρος μηχανισμός τρομοκράτησης των ειδικευόμενων από κάποιους διευθυντές και επιμελητές οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία συνδικαλιστικής κάλυψης από τα επίσημα όργαναέστησαν ένα χορό απειλών προσδοκώντας την καταστολή του κινήματος και την ποινικοποίηση του αγώνα. Στο νοσοκομείο μας άλλωστε πέρα από τα σχόλια επιμελητών  περί “πρόωρης έναρξης καλοκαιρινών διακοπών”, η ίδια η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κα Παγώνη, όχι μόνο έλαμψε δια της απουσίας της από συνελεύσεις και από την ίδια την κινητοποίηση, αλλά φρόντισε κατά τη διάρκεια των επισχέσεων να ενημερώσει τους ειδικευόμενους της, οι οποίο συμμετείχαν καθολικά στην επίσχεση,  ότι θα συγκαλέσει ΕΔΕ επειδή έχει διαπιστώσει ότι δεν συμπληρώνονται σωστά οι φάκελοι των ασθενών!!! Έτσι πριν από λίγες μέρες οι ειδικευόμενοι της ΄Γ Παθολογικής κλινικής έλαβαν έγγραφη ενημέρωση για να παραστούν όλοι σε ΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15/06 της οποίας το αντικείμενο ούτε καν προσδιοριζόταν.

Το γεγονός ότι πραγματοποιείται ΕΔΕ στην οποία καλούνται ειδικευόμενοι γιατροί από τη Γ’ Παθ θα ακολουθηθεί άραγε και από επόμενες ΕΔΕ; Γιατί στην εν λόγω κλινική αλλά και σε όλο το νοσοκομείο η εργασιακή καθημερινότητα των ειδικευόμενων διέπεται από σωρία παρανομιών που πρέπει να διερευνηθούν. ΠΑΡΑΝΟΜΑ οι ειδικευόμενοι δουλεύουν καθημερινά πλέον του 7ώρου όπως καθορίζεται από την εργασιακή τους σύμβαση (στην κλινική της κα Παγώνη οι ειδικευόμενοι δουλεύουν 9 ώρες την ημέρα). ΠΑΡΑΝΟΜΑ οι ειδικευόμενοι δεν λαμβάνουν ρεπό για κάθε  μία εφημερία που διενεργούν όπως ορίζει ο νόμος 3754/11-3-2009 (στην κλινική της προέδρου της ΕΙΝΑΠ οι ειδικευόμενοι μετά βίας παίρνουν δύο ρεπό το μήνα). ΠΑΡΑΝΟΜΑ οι ώρες εργασίας των ειδικευόμενων ξεπερνούν τις 52 εβδομαδιαίως όπως καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή οδηγία (στην κλινική της κα Παγώνη οι ειδικευόμενοι εργάζονται έως και 90 ώρες την εβδομάδα). ΠΑΡΑΝΟΜΑ μετά από κάθε Γενική εφημερία νοσηλεύονται, ασθενείς σε ράντζα με την κλινική της κα Παγώνη να πρωταγωνιστεί στο εν λόγω άθλιο θέαμα. ΠΑΡΑΝΟΜΑ καθημερινά οι ειδικευόμενοι δίνουν τη μάχη να μην καταρρεύσει το νοσοκομείο υπό το φόρτο εργασίας , να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και να μην υποπέσουν σε ιατρικό λάθος συνέπεια της έως και 36 ωρών συνεχόμενης εργασίας τους με την κάλυψη των επιμελητών τους να είναι συχνά ανύπαρκτη –αποτέλεσμα του παγώματος των προσλήψεων μόνιμων γιατρών τα τελευταία χρόνια .

Λογικό επόμενο όλων των παραπάνω είναι (να υποθέσουμε) ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ΕΔΕ όπου θα κληθούν ειδικευόμενοι από όλα τα τμήματα για να διερευνηθεί η καθημερινή καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων αλλά θα πραγματοποιηθούν και ΕΔΕ όπου θα εξεταστεί η συνολικά παράνομη λειτουργία του νοσοκομείου με εργαζόμενους να δουλεύουν απλήρωτοι, χωρίς ρεπό και άδειες και με ασθενείς να κινδυνεύει η ζωή τους λόγω των συνθηκών νοσηλείας τους.

¨Όσον αναφορά την ξεκάθαρη πρόθεση της κας Παγώνη να τρομοκρατήσει τους ειδικευόμενους και να ποινικοποιήσει τον αγώνα που έδωσαν οφείλει να ξεκαθαριστεί  ότι αποτελεί τεράστιο κατόρθωμα των ειδικευόμενων της κλινικής της, η μοναδική προβλεπόμενη διαδικασία που δεν τηρείται να είναι η λεπτομερής ενημέρωση των φακέλων των ασθενών και όχι ο θάνατος ασθενούς σε ράντζο. Αυτό άλλωστε θα το ξεκαθαρίσει όταν κληθεί (όπως φανταζόμαστε) και η ίδια σε ΕΔΕ ως τελική υπεύθυνη για όλες τις ιατρικές πράξεις που διενεργούνται, όπου και θα δώσει μία πιο σαφή εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο η ίδια  συμμετέχει στην συμπλήρωση των φακέλων νοσηλείας.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των ειδικευόμενων και οποιουδήποτε άλλου εργαζόμενου δε θα περάσει. Έχει αποδειχτεί ότι μόνο που καταφέρνουν οι επιτήδειοι που καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές είναι να συσπειρώνουν τους εργαζόμενους ακόμα περισσότερο. Όσο για την ίδια την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ είναι γνωστό ότι αντιτίθεται σε κάθε έννοια συλλογικής διεκδίκησης αλλά τώρα είναι και ξεκάθαρο ότι δεν έχει το πολιτικό θράσος να το δηλώσει δημόσια βρίσκοντας άλλους πλάγιους τρόπους για να εναντιωθεί στο συλλογικό συμφέρον.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΕΔΕ ΤΟΥΣ . ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ- ΕΠΙΣΧΕΣΗ- ΑΠΕΡΓΙΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ !!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/05 ΣΤΙΣ 14:00

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΡιστερή Συσπείρωση για την Ανατροπή ‘Γ. Γεννηματά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.