Ειδικευόμενοι Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης: κάθε μήνα κλέβονται εφημερίες με εντολή της ΥΠΕ

Ειδικευόμενοι eidikeyomenoi eidikeuomenoi iatroi

“ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ! ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Πριν 3 περίπου χρόνια δεχτήκαμε «κούρεμα» στον βασικό μισθό μας και στις εφημερίες μας. Λίγο πιο πριν μας είχαν πει και πληρώσαμε αναδρομικά σχεδόν ένα χρόνο, για φόρο αλληλεγγύης που δήθεν θα μεταφραζόταν σε κοινωνικές παροχές που ποτέ δεν είδαμε. Το Σεπτέμβριο , για τρίτη φορά βρεθήκαμε να παλεύουμε για καθυστερήσεις 6 και πλέον μηνών δεδουλευμένων εφημεριών παρόλο που κόπηκαν «άτομα» από εφημερίες ή μετατράπηκαν ενεργές σε μεικτές εφημερίες , εις βάρος φυσικά της ασφαλούς εφημέρευσης του νοσοκομείου. Προ ολίγων ημερών και με συνοπτικές διαδικασίες μας έκοψαν ακόμα μια φορά αυθαίρετα και με το έτσι θέλω δεδουλευμένες εφημερίες! Τι άλλαξε; Αυτή τη φορά μας υποσχέθηκαν χαρτιά!!! Σήμερα μας έκοψαν 1 και 2 εφημερίες κάθε μήνα !!Αύριο; Πόσες;

ΟΧΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!! «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ…» Μας κλέβουν δεδουλευμένα μας με τον πλέον αυταρχικό τρόπο στέλνοντας στον κάδο των αχρήστων κάθε έννοια στοιχειώδους σεβασμού τόσο της ιδιότητας όσο και του ιδρώτα μας

Η άπλετη και συνεχής κοροϊδία Υπουργείου και ΥΠΕ περί γρήγορων και ασφαλών πληρωμών, άμεσων προσλήψεων (Οι 4000 έγιναν 1000 όλων των υγειονομικών και αυτοί όχι μόνιμοι), ενίσχυση του Νοσοκομείου, βελτίωση της εκπαίδευσης μας και πλήρης κάλυψης όλου του λαού με παροχή υπηρεσιών υγείας μετατράπηκε σε πάγωμα προσλήψεων, ενίσχυση της λεηλασίας ασθενών με πολλαπλούς τρόπους, καθυστέρηση αποπληρωμής εφημεριών και για πρώτη φορά παράνομη υφαρπαγή μέρους των δεδουλευμένων μας (προφανώς με τη μέθοδο της τυχαιοποίησης ).

Kαι στον Μεσαίωνα που ετοιμάζουν ουκ εστίν τέλος…ο υποδιοικητής του νοσοκομείου «δεσμεύτηκε» ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝ και ότι θα συνεχίσει με σταθερά βήματα να ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕ. Επιπλέον δρομολογούνται σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία ανθυγιεινά- αντεργατικά μέτρα εντατικοποίησης της εργασίας μας ώστε να εφημερεύουμε για τέσσερις ή πέντε γιατρούς μειώνοντας κι άλλο τον προϋπολογισμό εφημέρευσης.

Τελικά μήπως η “αυτοθυσία ” και ” το φιλότιμο ” του ιατρού γίνεται όπλο στα χέρια των κυβερνώντων? Μήπως το έλλειμμα του ΕΣΥ βρίσκει κάλυμμα πίσω από την αυταπάρνηση του καθενός μας? Οι θυσίες των ιατρών όχι μόνο δεν αναγνωρίζονται, αντιθέτως μας απαξιώνουν όλο και περισσότερο σαν επαγγελματίες ακόμα σαν ανθρώπους στερώντας μας τα δεδουλευμένα και κατ’ επέκταση το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα για έναν μαζικό αγώνα όλων των γιατρών ειδικών και ειδικευόμενων. Μια δυναμική κινητοποίηση, η οποία θα μας δώσει την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε τα προβλήματα μας στη κοινωνία και να μη μας θεωρεί πλέον εύκολο στόχο η κάθε κυβέρνηση.

Αν δεν αντιδράσουμε μαζικά ενωτικά οργανωμένα το μέλλον μας θα είναι ο Καιάδας των δικαιωμάτων μας μαζί με τον υπόλοιπο λαό που ακόμα περιμένει τον ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί, τις επικουρικές να επανέλθουν, τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν, τον βασικό μισθό να αυξηθεί.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ- ΚΑΜΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ!!!

• Άμεση αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων
• Μαζικές προσλήψεις προσωπικού, με μόνιμες σχέσεις εργασίας, όλων των ειδικοτήτων
• Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Αποκλειστικά, Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
• Αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης των ειδικευομένων και κατάρτιση καθηκοντολογίου
• Καμία απαίτηση από ειδικευόμενο να καλύψει γενική ή εσωτερική εφημερία εκτός της κλινικής του

– ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ- ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 8/6/2015 ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
– ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ”

Η νοσοκομειακή επιτροπή/ειδικευομενοι ιατροί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.