Υπηρεσία ειδοποίησης για την αιμοδοσίαΟι ελλείψεις και τα κακώς κείμενα στο σύστημα υγείας είναι δυστυχώς αρκετά. Και εκείνοι που τα γνωρίζουν εκ των έσω είναι οι υγειονομικοί. Αντί αυτά να σας αποθαρρύνουν, τι θα λέγατε να τα χρησιμοποιήσετε για να τροφοδοτήσετε ταλέντα που ίσως έχετε αλλά δεν αξιοποιείτε, όπως την επιχειρηματικότητα σας;

Κάπως έτσι σκέφτηκε και μια ομάδα μαθητών που δε μπορούσαν να γίνουν αιμοδότες, λόγω ηλικίας, όταν κάποιος συγγενής τους χρειάστηκε μετάγγιση, και έχουν πλέον ως ενήλικες δημιουργήσει μια startup επιχείρηση/ψηφιακή πλατφόρμα (Βlood-e) που επιδιώκει να αυξήσει τα ποσοστά των εθελοντών αιμοδοτών και να ενισχύσει την αιμοδοσία στην Ελλάδα.

Στην κοινότητα μπορούν με ασφάλεια να απευθύνουν την έκκληση τους για αίμα όσοι έχουν ανάγκη μετάγγισης. Η προσπάθεια τους θα μπορούσε να παρομοιαστεί με το amber alert/silver alert, αλλά για αιμοδοσία.

Επίσης, αναλαμβάνουν ενέργειες προώθησης και επικοινωνίας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενημέρωση για το πρόβλημα της έλλειψης μονάδων αίματος.

Υποστηρίξτε το εγχείρημα αυτό, επισκεπτόμενοι τη σελίδα τους στο Facebook.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΕΡΗ


Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.