Άκαρδη και εξοργιστική αντιμετώπιση των υποψηφίων για τις εξετάσεις Ειδικότητας

Για όσους δε γνωρίζουν, οι εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου της Ειδικότητας είναι ίσως η πιο δύσκολη στιγμή στην όλη επαγγελματική πορεία ενός ιατρού. Με ύλη που μετριέται με το μέτρο (από το ύψος των βιβλίων) και πολυπλοκότητα των εξειδικευμένων θεμάτων, είναι σίγουρα μια διαδικασία πολύ δυσκολότερη από εκείνη των Πανελληνίων εξετάσεων.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν συχνά οι ιδιοτροπίες και εκδικητικές/ανταγωνιστικές διαθέσεις ορισμένων από τους εξεταστές. Εκείνοι οι οποίοι μέχρι πρότινος εμπιστευόντουσαν τύφλα στους Ειδικευόμενους την υγεία των νοσηλευομένων της κλινικής (αυτό γιατί συχνά είναι άφαντοι, όσον αφορά την επίβλεψη των ασθενών και την εκπαίδευση των Ειδικευομένων), αλλά τώρα “θυμούνται” ότι δεν είναι αρκετά καλοί γιατί δε θυμούνται την Χ υπολεπτομέρια (η οποία μεν ποτέ δε θα τους χρειαστεί, δε ούτε οι ίδιοι οι εξεταστές γνωρίζουν).

Φανταστείτε μέσα σε όλα αυτά, τη στιγμή που προσπαθείς να οργανώσεις, μετά από χρόνια διαβάσματος, την τελευταία επανάληψη, να έρχεται το Υπουργείο Υγείας και να παίζει παιχνίδια ανοργανωσιάς με τον κόπο σου.

Μέχρι χτες ακόμα δεν είχαν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις της Αθήνας που οφείλουν να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες (= δεν ξέρεις πόσες μέρες έχεις για την επανάληψη, δεν ξέρεις πόσες μέρες ακόμα χρειάζεται να πάρεις άδεια και να αναβάλλεις όλες σου τις υποχρεώσεις).

Πριν από λίγες μέρες το υπουργείο αποφάσισε πάλι να αλλάξει τους εξεταστές, βάζοντας άλλα άτομα με άλλες ιδιαιτερότητες και εξειδικεύσεις στην χαοτική ύλη.

Το σύστημα του υπουργείου υγείας σήμερα πεσμένο και χωρίς ανακοινώσεις. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σήμερα να ανακοινώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής είναι.. η προηγούμενη Παρασκευή.

Μετά απορούν γιατί φεύγουν οι νέοι ιατροί στο εξωτερικό..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.