Μαζί είμαστε πιο δυνατοί από την σκλήρυνση κατά πλάκας

πιο δυνατοί από την ΣΚΠ. Ειδικευόμενοι eidikeyomenoi eidikeuomenoi

Η 27η Μαΐου είναι η ημέρα ευαισθητοποίησης για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το άκουσμα μόνο της νόσου αυτής (που λέγεται και πολλαπλή σκλήρυνση) έφερνε παλιά απόγνωση και θλίψη, καθώς ανήκε σε μια από τις ανίατες ασθένεις που προσέβαλλε κυρίως νεαρά άτομα.

Η πρόοδος της ιατρικής όμως έχει αντιστρέψει εντελώς αυτή την εικόνα. Οι ασθενείς που λαμβάνουν την αγωγή τους μπορούν να έχουν μια απόλυτα φυσιολογική ζωή, σε ποιότητα και σε αριθμό γενεθλίων.

Παραθέτουμε λίγα στοιχεία από την σελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας:

Η σκλήρυνση κατά πλάκας:

Nα μην ξεχνάμε:
Tα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας αντιμετώπιζουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους που προκαλούνται από την αδιαφορία μας και όχι από την πάθησή τους.”

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας για να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τον τρόπο που μπορείτε να βοηθήσετε.

Αν πάσχετε από σκλήρυνση κατά πλάκας, μπορείτε να στείλετε ευχαριστήριο μήνυμα στα πρόσωπα που σας έχουν βοηθήσει να είστε πιο δυνατοί από τη νόσο: επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του World MS Day 2015.

Στο παρακάτω βίντεο πρωταγωνιστούν άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Μπορείτε να τους διακρίνετε όλους; Τo πιθανότερο είναι πως όχι!

#StrongerThanMS

Δείτε και τη συνέντευξη του πρωταθλητή στο τρίαθλο που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Όχι μόνο δεν κατέληξε σε αναπηρικό αμαξίδιο (όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί από κάποιους), αλλά κατέκτησε στεριά και θάλασσα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.