Απόφαση ΓΣ Ιατρών ΓΝ Νίκαιας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ, Τετάρτη 10/3/2021

Και στο νοσοκομείο μας τις τελευταίες μέρες είναι έκδηλο το αισχρό κυβερνητικό δόγμα «δεν μας ενδιαφέρει που όλοι οι ασθενείς, COVID και non covid, υποθεραπεύονται τραγικά, δεν μας ενδιαφέρει αν ζήσουν ή πεθάνουν, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποθηκεύονται όπως όπως πίσω από κλειστές πόρτες για να μην φαίνονται». Επίσης είναι έκδηλο και το δεύτερο κυβερνητικό δόγμα : αυτό της αντιμετώπισης όλων των υγειονομικών ως αναλώσιμων σκουπιδιών.

Το πρωί της Δευτέρας μετά την τελευταία γενική εφημερία το νοσοκομείο βρέθηκε να νοσηλεύει 116 ασθενείς COVID19, τους περισσότερους από αυτούς υπό άθλιες συνθήκες, με τραγικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με ανεπαρκέστατες υποδομές που απλά ήταν «βαφτίσια» προϋπαρχουσών κλινικών και θαλάμων σε «πτέρυγες νοσηλείας COVID” απλά με το κόλλημα ενός χαρτιού σε μια πόρτα με σελοτέϊπ (πρόσφατα η πρώην Πνευμονολογική κλινική, τώρα και το 128, λίγο παλιότερα η πρώην Γ’ Παθολογική κλινική, ακόμα παλιότερα η πρώην Β’ Παθολογική κλινική). Σε πολλές περιπτώσεις δεν μιλάμε μόνο για … «πoλυτέλειες» (π.χ. αποστάσεις μεταξύ κρεββατιών, τουαλέττες ασθενών, βοηθητικούς χώρους κλπ) αλλά για τα τελείως στοιχειώδη (επαρκείς παροχές οξυγόνου). Λείπει απαραίτητος εξοπλισμός (π.χ. συσκευές οξυγόνου high flow) και αναπνευστήρες. Το σύστημα παροχής οξυγόνου του νοσοκομείου ήδη παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο τόσο για τους μηχανικά αεριζόμενους ασθενείς όσο και τους μη διασωληνωμένους ασθενείς. Απλούστατα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ τόσους ασθενείς που λαμβάνουν ταυτόχρονα οξυγόνο. Και τώρα ασκούνται πιέσεις να νοσηλεύονται συνολικά … πάνω από 140 ασθενείς COVID ! Και συνεχίζονται κάθε είδους ανεύθυνες κι επικίνδυνες «εντολές» παρέμβασης στο ιατρικό έργο ! Μέχρι και το να εγκαταλείψουν οι γιατροί του ΤΕΠ το ΤΕΠ για να στελεχώσουν όπως όπως άλλη μία πτέρυγα COVID ακούσαμε ! Ταυτόχρονα παρά τα όσα λένε οι υπουργοί Υγείας στα κανάλια και στις δηλώσεις ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οδηγία δεν υπάρχει για μετακίνηση περιστατικών COVID από το νοσοκομείο μας προς ιδιωτικές κλινικές.

Με απαράδεκτες συνθήκες νοσηλεύονται πλέον και οι noncovid ασθενείς που κινδυνεύουν καθημερινά και από ενδονοσοκομειακή διασπορά της επιδημίας λόγω των άθλιων συνθηκών νοσηλείας των COVID ασθενών.  Οι χειρουργικές επεμβάσεις έχουν μειωθεί δραστικά σε εφαρμογή της «άνωθεν εντολής» Κοντοζαμάνη 2/3/21. Λόγω τραγικών ελλείψεων προσωπικού (π.χ. τραυματιοφορέων) είναι ιδιαίτερα δυσχερής η διεκπεραίωση ακόμα και στοιχειωδών διαγνωστικών εξετάσεων. Και αυτά σε μια περίοδο που το νοσοκομείο μας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο (όπως είναι διαχρονικά άλλωστε) με επείγοντα περιστατικά κάθε νοσηρότητας λόγω τακτικής της διοίκησης ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ.

Το ελλιπές αριθμητικά, γερασμένο , εξουθενωμένο και αποδεκατισμένο υγειονομικό προσωπικό που σηκώνει όλο αυτό το βάρος  υπόκειται σε διαρκείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα αλλά ακόμα και από το νοσοκομείο μας προς άλλες μονάδες γιατί προφανώς η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ θεωρεί πως περισσεύουμε.  Οι παλιότεροι γιατροί (ιδιαίτερα του Παθολογικού τομέα και του Αναισθησιολογικού τμήματος) εξοντώνονται ενώ ΟΛΟΙ οι ειδικευόμενοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται (άλλοι άμεσα κι άλλοι έμμεσα) ως «πολυεργαλεία covid» με τραγικές συνέπειες για την εκπαίδευσή τους και συνολικά για την ζωή τους.

 

 

Απαιτώντας άλλη μια φορά τα αυτονόητα, μεταξύ των οποίων :

και δηλώνοντας πως θα ληφθεί κάθε μέτρο ώστε καμία εγκληματική κυβερνητική ευθύνη να μην μεταφορτωθεί στους γιατρούς και στους λοιπούς υγειονομικούς του νοσοκομείου συμπεριλαμβανομένης και της προσφυγής στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές

Προχωράμε σε

Σε σχέση με την αυριανή Γενική Εφημερία καλούμε τον διοικητή του νοσοκομείου και την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ να αναζητήσουν κλίνες για τους ασθενείς και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και στα στρατιωτικά νοσοκομεία ώστε να αποδείξουν στην πράξη πως όλα αυτά που λένε καθημερινά στον λαό οι υπουργοί Υγείας δεν είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.