ΕΙΝΑΠ για ΜΕΘ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

Κοινοποίηση: Αναπλ. υπουργό Υγείας, κ. Γρηγοράκο

: Γεν. Γραμματέα υπουργείου Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη

: Διοικητές 1ης & 2ης Υ.Πε

: Διοικητές νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά

: ΠΙΣ

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓΕ

: 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

: ΜΜΕ (υγειονομικοί συντάκτες)

Αθήνα, 19/01/14

Τις τελευταίες μέρες πολλές δεκάδες συνάνθρωποί μας, βαρέως πάσχοντες ασθενείς, παραμένουν διασωληνωμένοι σε φορητούς αναπνευστήρες σε κοινούς θαλάμους των νοσοκομείων Αττικής, εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Το δραματικό αυτό πρόβλημα που απειλεί άμεσα δεκάδες ανθρώπινες ζωές, οφείλεται στη μη ύπαρξη διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Μάλιστα, αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι (τους οποίους απευχόμαστε) για βαριά κρούσματα γρίπης αυτή την περίοδο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο.

Επισημαίνουμε ότι η ΕΙΝΑΠ κατ’ επανάληψη και επιτακτικά έχει έγκαιρα τονίσει το πρόβλημα και έχει απαιτήσει λύση που, δυστυχώς, δεν έχει δοθεί από την Πολιτεία. Θεωρούμε τελείως απαράδεκτο στον 21ο αιώνα, βαρέως πάσχοντες ασθενείς που περιμένουν για κρεβάτι ΜΕΘ στη λίστα του ΕΚΑ να έχουν ως μοναδική ελπίδα να καταλήξει κάποιος άλλος από τους ήδη νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, για να πάρουν τη θέση του. Να επικρατεί δηλαδή «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

Καλούμε τους αρμόδιους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αμέσως να παρατήσουν οτιδήποτε άλλο κάνουν αυτές τις μέρες και να δώσουν επειγόντως λύσεις στο πρόβλημα.

Καλούμε επίσης όλο τον πολιτικό κόσμο, αλλά και τα ΜΜΕ, να αναδείξουν άμεσα, σήμερα, το κατεπείγον αυτό θέμα, γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι υπεράνω όλων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.