Τέλος ο “αυτοφωράκιας” Συντονιστής Εφημερίας – δείχνει το δρόμο το νοσ.Πύργου

απόδαση ΔΣ νοσοκομείου πύργου για τερματισμό του καθεστώτος του συντονιστή εφημερίας. Eidikeuomenoi .gr

Επιτέλους κάποιος πήρε το θάρρος να δώσει τέλος σε μια από τις διάφορες παράλογες αρμοδιότητες που φορτώνουν καθημερινά στο προσωπικό των νοσοκομείων.

Το ΔΣ του νοσοκομείου Πύργου αποφάσισε ομόφωνα την κατάργηση του ρόλου του Συντονιστή Εφημερίας από το πρόγραμμα εφημεριών.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και “νομικές παγίδες” πια από τα ΔΣ και τις διοικήσεις των λοιπόν νοσοκομείων. Οφείλουν να ακολουθήσουν άμεσα με παρόμοιες αποφάσεις και παράλληλα να πιέσουν το υπουργείο για έκδοση καθολικής οδηγίας.

Πότε όμως θα παρθεί πρωτοβουλία για την κατάργηση άλλων μεταθέσεων ευθυνών, πχ διοικητικών στους ιατρούς, ιατρικών στους νοσηλευτές, νοσηλευτικών στο προσωπικό ασφαλείας, κλπ (τα καθημερινά παραδείγματα είναι ανεξάντλητα και δεν θα τα παραθέσουμε εδώ – μπορείτε όμως να μας τα επισημάνετε με αφήνοντας σχόλιο από κάτω);

Υπάρχει ένας ολόκληρος ιστός τέτοιων αρμοδιοτήτων που έχουν μπλεχτεί ανάμεσα σε διάφορους εργαζόμενους, τον οποίο συνήθως ξεμπλέκει ο πιο ευσυνείδητος (ή ευκολόπιστος!).

Αυτός ο ιστός είναι που έχει παγιδεύσει το ΕΣΥ σε μια στασιμότητα και κακομεταχείρηση, και είναι ανθεκτικός σε οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση που δεν τον στοχεύει επί τούτου.

[Πατήστε εδώ για να δείτε την *ιστορική* απόφαση του ΔΣ του νοσ. Πύργου]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.