Δελτίο τύπου για τις βιαιοπραγίες στο νοσ.Καλαμάτας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 4-4-2015 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΟΥ Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στις 3 Απριλίου την ώρα που ιατροί και νοσηλευτές αντιμετώπιζαν έναν βαρέως πάσχοντα ασθενή, συγγενείς ασθενών βιοπράγησαν ενάντια σε εργαζόμενο της ασφάλειας του νοσοκομείου και προπηλάκισαν ιατρούς και νοσηλευτές.

Το τελευταίο διάστημα παρόμοια περιστατικά λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα.
Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους ταλαιπωρημένοι σε ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση,επιτίθενται πια σε ότι έχει απομείνει.
Ιατροί με 24ωρες εξαντλητικές απλήρωτες εφημερίες, νοσηλευτές με υπερφορτωμένες βάρδιες και απλήρωτες αμέτρητες ώρες υπηρεσίας αρχίζουν να φοβούνται πια για την σωματική τους ακεραιότητα.

Απαιτούμε:

– από την πολιτεία να αντιμετωπίσει την βαθειά ανθρωπιστική κρίση και να καλύψει άμεσα τα τεράστια κενά σε ιατρούς,νοσηλευτές και υλικοτεχνικό εξοπλισμό τόσο στα δημόσια νοσοκομεία,όσο και στην πρωτοβάθμια υγεία.

-από την αστυνομία και την δικαιοσύνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους,καθώς τα περιστατικά βίας αποσυντονίζουν την λειτουργία του νοσοκομείου και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων σε αυτό.

– από την διοίκηση του νοσοκομείου να ενισχύσει την φύλαξη του.

-από τους πολίτες να κατευθύνουν την οργή τους ,την αγανάκτηση και την αντίδραση τους προς αυτούς που προκάλεσαν την υγειονομική κρίση που δεν είναι άλλοι από τους θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών.

Τέλος, αναρωτιόμαστε αν είναι νοήμων ο νους που πιστεύει ότι εκφοβίζοντας τον λειτουργό υγείας θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας Εμμανουήλ Μάκαρης Μάλλιου Χρυσάνθη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.