Λίγα λόγια για τη γιορτή της Μητέρας

φοβάμαι ότι πάσχεις από κάτι που λέγεται "παιδιά". Ειδικευόμενη eidikeyomeni eidikeuomeni

Η γιορτή της Μητέρας έχει καθιερωθεί στα περισσότερα κράτη την 2η Κυριακή του Μάη τα τελευταία 101 χρόνια.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσεγγίσει κανείς αυτή τη γιορτή….

1. Αριθμητικά…..

– Στο Μεξικό, η βραδιά της γιορτής της Μητέρας είναι η πιο πολυάσχολη για τα εστιατόρια με επιπλέον προσλήψεις σερβιτόρων για να καλύψουν τις ανάγκες εκείνης τη μέρας.

– Τα περισσότερα τηλεφωνήματα καταγράφονται στη γιορτή της Μητέρας.

– Τα χρήματα που διατίθενται σε κάρτες και λουλούδια αγγίζουν τα 10 ψηφία.

 

2. Ανθρωπιστικά…

Γίνετε ανάδοχος παιδιών και βοηθήστε το έργο οργανώσεων σε μερικές από τις φτωχότερες ή πιο ταλαιπωρημένες από πολέμους και συγκρούσεις περιοχές του κόσμου.

 

3. Ιστορικά…

Η γυναίκα που καθιέρωσε τη Γιορτή της Μητέρας ήταν Αμερικανίδα και δεν είχε δικά της παιδιά. Η ίδια εμπνεόμενη από τη μητέρα της, που οργάνωσε τη σύσταση συλλόγων αρχικά με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για ιατροφαρμακευτική βοήθεια σε παιδιά απόρων οικογενειών που υπέφεραν από φυματίωση και άθλιες συνθήκες ζωής και αργότερα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου την αποκατάσταση τραυματισμένων στρατιωτών, και θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της πάλεψε για να υπάρχει μια ημέρα του χρόνου αφιερωμένη στις προσπάθειες των μητέρων για βελτίωση των συνθηκών ζωής. Το 1914 στην Αμερική καθορίστηκε με ψήφισμα του Κογκρέσου η μέρα αυτή να είναι η 2η Κυριακή του Μάη.

 

4. Με διάθεση ευγνωμοσύνης…

Στους ιατρούς, τις μαίες και γενικότερα στο προσωπικό των μαιευτηρίων και των κέντρων εξωσωματικής γονιμοποίησης που παρίστανται στο θαύμα της δημιουργίας της ζωής πολλές φορές διακριτικά από την αρχή της (υποβοηθούμενη αναπαραγωγή) και συμπαρίστανται σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού κατευνάζοντας τους φόβους και τις αγωνίες και διδάσκοντας τον τρόπο φροντίδας των νεογνών.

 

5. Οικονομικά

Τα καλύτερα και ακριβότερα δώρα είναι αυτά που προσφέρονται με αγάπη. Αυτοσχέδιες κάρτες/ζωγραφιές, λουλούδια από τον κήπο σας (ή τον κήπο του γείτονα), μια μεγάλη αγκαλιά και πολλά φιλιά.

 

6. Συναισθηματικά…

Η πρόσφατη επικαιρότητα και τα συναισθήματα που έχει δημιουργήσει σε γονείς και μη επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά ότι μητέρα δεν είναι εκείνη που φέρνει ένα παιδί στη ζωή, αλλά εκείνη που αναλαμβάνει την ευθύνη του για μια ζωή.

 

Χρόνια Πολλά!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

One thought on “Λίγα λόγια για τη γιορτή της Μητέρας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.