Όλοι για έναν

Οι δύσκολες καταστάσεις συνήθως μας κάνουν να παραιτούμαστε ή να πεισμώνουμε για να τις ξεπεράσουμε. Η 2η επιλογή είναι σίγουρα πιο δύσκολη από πλευράς ψυχικών αποθεμάτων, αλλά για όσους έχουν φαντασία και ταλέντο τα δύσκολα μπορούν να γίνουν λίγο πιο εύκολα με τη δύναμη της θέλησης και του crowdfunding ή σε ελεύθερη απόδοση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το crowdfunding έχει διεισδύσει και στον τομέα της υγείας για να καλύψει τα κακώς κείμενα. Σκεφθείτε το «ice bucket challenge» για τη συλλογή χρημάτων για τα άτομα με πλευρική αμυοτροφική σκλήρυνση. Στις ΗΠΑ υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες και στις οποίες έχουν καταφύγει και ιδιώτες για οικονομική ενίσχυση. Από τα πιο χαρακτηριστικά επιτυχή παραδείγματα είναι η συλλογή 34.000$ για την κάλυψη των οικιακών αναγκών παιδιού 2 ετών με προχωρημένο καρκίνο εγκεφάλου και της οικογένειάς του. Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα.

Δείτε και το παρακάτω βίντεο:

Δυστυχώς, το καλό συμβαδίζει με το κακό και οι επιτήδειοι καραδοκούν, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί. Συνήθως βίντεο και φωτογραφίες επιστρατεύονται για να αποδείξουν τι είναι αληθινό και τι όχι.

Η πενία, λοιπόν, τέχνας κατεργάζεται, αλλά μας θυμίζει και κάποιες αξίες που τείνουμε να ξεχνούμε.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.