Αγάπη αντί για φάρμακα

Μακάρι η αγάπη μόνο να θεράπευε όλες τις παθήσεις. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανάρρωσης για τον κάθε ασθενή.

Ένα δίχρονο κοριτσάκι στην Κίνα άρχισε να κλαίει ασταμάτητα και να αναζητά τον μπαμπά της μόλις μεταφέρθηκε στην αίθουσα χειρουργείου. Έπρεπε να υποβληθεί σε μια δύσκολη επέμβαση καρδιάς.

Η μικρή ηρέμησε μόνο όταν ο Καρδιοχειρουργός Shi Zhuo την πήρε στην αγκαλιά του και άρχισε να της δείχνει τα αγαπημένα της κινούμενα σχέδια στο κινητό του τηλέφωνο. Λέγοντάς της “έλα να δούμε μερικά καρτούν και πάμε μετά να βρούμε τον μπαμπά σου”, ήταν αρκετό για να αισθανθεί ασφαλής και να σταματήσει να κλαίει η μικρή ασθενής.

Τις φωτογραφίες τράβηξαν οι Αναισθησιολόγοι, που μπόρεσαν έπειτα χωρίς δυσκολία να χορηγήσουν τα απαραίτητα φάρμακα στη μικρή.

Έχοντας ο ίδιος μια εξάχρονη κόρη, ο Καρδιοχειρουργός εξήγησε ότι η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με τα παιδία από τις προηγούμενες ημέρες του χειρουργείου είναι πολύ σημαντικό τμήμα για τη θεραπεία τους.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής και το δίχρονο κοριτσάκι πήρε εξιτήριο πριν λίγες μέρες από το νοσοκομείο.

Η ιστορία αυτή ίσως να μας θυμίσει ότι ένας καλός λόγος, ένα χαμόγελο, ή μια αγκαλιά μπορούν να προσφέρουν μεγάλη δύναμη στους ασθενείς μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

 

Η είδηση αυτή μας έφερε στον νού κατευθείαν έναν σπάνιο άνθρωπο, δάσκαλο, συγγραφέα, μουσικό,  και ζωγράφο, τον κύριο Γιώργο Σφακιανό, ο οποίος καταφέρνει ακόμα και με ταχυδαχτυλουργικά κόλπα να προσφέρει απλόχερα την αγάπη του και την ελπίδα στα παιδάκια της Νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου “Αγία Σοφία”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.