5 μυθιστορήματα Ιατρικής υπόστασης

  1. Ingenious Pain του Andrew Miller. Ο James Dyer δε νιώθει συμπόνια γιατί δε νιώθει σωματικό πόνο. Θα διεκδικήσει όμως το δικαίωμα αυτό. Οι έννοιες της θνητότητας και της συμπόνιας περιγράφονται με εξαιρετικό τρόπο ενώ οι περιγραφές πρόκλησης του πόνου είναι καθηλωτικές.

  1. Being Dead του Jim Crace. Οι ήρωες είναι ένα ζευγάρι μεσηλίκων, που δολοφονείται, και η κόρη τους. Η πλοκή; Η διαδικασία της σήψης (!) και η αντιμετώπιση του θανάτου, αντίστοιχα. Η περιγραφή της σήψης περιλαμβάνει έναν οργανισμό αποσύνθεσης ο οποίος είναι εξ’ ολοκλήρου αποκύημα της φαντασίας του Crace αλλά θα πρέπει να είσαστε εντομολόγοι για να το καταλάβετε. Το ηθικό δίδαγμα; «There is no future and past. There is no remedy for death – or birth – except to hug the spaces in between. Live loud. Live wide. Live tall.»

Σημ: O Crace έχει γράψει 11 βιβλία. Το τελευταίο (Harvest) το 2013 οπότε και ανακοίνωσε ότι σταματάει τη συγγραφή. Διαβάστε τα όλα!

  1. Pharmakon του Dirk Wittenborn. Στην Αμερική του ’50 όπου η «τρέλα» αντιμετωπίζεται με «θεραπεία πρόκλησης κώματος», αγωγή με κυάνιο, και ολική μετωπική λοβεκτομή, ένας καθηγητής ψυχολογίας ανακαλύπτει ένα φυτό που φαίνεται να περιέχει το μυστικό της ευτυχίας. Ο φοιτητής Casper Gedsic είναι το τέλειο πειραματόζωο. Ένα οικογενειακό έπος, ένα ψυχολογικό θρίλερ…θα κλάψετε και θα γελάσετε με την ίδια συχνότητα.

  1. The Resurrectionist του James Bradley. Λονδίνο 1826. O Gabriel Swift καταφθάνει για να μελετήσει ανατομία αλλά θα καταλήξει στο εμπόριο κλεμμένων πτωμάτων για να τροφοδοτήσει τις απαιτήσεις της επιστήμης. Οι χειρουργικές περιγραφές είναι λεπτομερείς. Για τους λάτρεις των Frankenstein & Sweeney Todd.

  1. The Coma του Alex Garland (του συγγραφέα του The Beach). Ο Carl δέχεται επίθεση και πέφτει σε κώμα. Όταν συνέρχεται ανακαλύπτει ότι ο φαινομενικά φυσιολογικός κόσμος του είναι πολύ παράξενος. Μια εξερεύνηση των ορίων του συνειδητού και ασυνείδητου. Για τους λάτρεις του σχεδίου, το βιβλίο περιέχει εικονογράφηση του Nicholas Garland, πατέρα του συγγραφέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.