Γιατί κατέβασαν τα πανό στο Ευγενίδειο;

Ευγενίδειο eugenideio pano πανό πανώ
“Άλλη μια επίδειξη «δημοκρατικής ευαισθησίας» από πλευράς διοικήσεων Ευγενίδειου και Ε.Κ.Π.Α.!
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι αν και επανειλημμένως έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την συνεχιζόμενη ασυνέπεια της διοίκησης στο θέμα των πληρωμών τους. Το λάθος τους όμως, ήταν πως θα εισέρχονταν ο κ. Τσίπρας για μια μικρο-επέμβαση στο Θεραπευτήριο την ίδια μέρα και φυσικά ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ η διοίκηση να δει τα πανό και τους απλήρωτους εργαζόμενους ο Πρωθυπουργός μπροστά στην κεντρική είσοδο και με όλα τα κανάλια παρόντα.
Οι παρεμβάσεις από προϊστάμενους μικροπαράγοντες του νοσοκομείου με απειλές που κατέληγαν στη φράση: ”τελευταία προειδοποίηση σας κάνουμε” (!) αλλά και από την Πρυτανεία ήταν επίμονες, όμως οι εργαζόμενοι δεν κάμφθηκαν. Τελικά, έπειτα από αλλεπάλληλες συνεννοήσεις παραγόντων, προκρίθηκε η λύση της εισόδου του Πρωθυπουργού από την πίσω πόρτα για ”λόγους ασφαλείας”! Προφανώς, οι διαμαρτυρίες απλήρωτων εργαζόμενων θεωρούνται ”υψηλού βαθμού επικινδυνότητας ” δράσεις, αν τις συγκρίνει κάποιος μάλιστα με τις ”ασφαλείς δράσεις” όλων εκείνων που τους παρακρατούν τους μισθούς, αλλάζουν μονομερώς προς το χειρότερο για τους εργαζόμενους τους όρους της εργασιακής σύμβασής τους και αγνοούν επιδεικτικά τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Η γεμάτη ”δημοκρατική ευαισθησία” στάση των δύο διοικήσεων (Ευγενίδειου και Ε.Κ.Π.Α.) φαίνεται και από τις ”καταδρομικού τύπου” επιχειρήσεις κατεβάσματος ή και καταστροφής αναρτημένων πανό στην είσοδο του νοσοκομείου από κρανοφόρους, εποχούμενους πάνω σε μηχανάκια χωρίς πινακίδες!!!
Όσο για την πολιτική ηγεσία; Ο Πρωθυπουργός μέσω twitter ευχαρίστησε «…..τους ιατρούς & το νοσηλευτικό προσωπικό που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Τα δημόσια νοσηλευτήρια αξίζουν της εμπιστοσύνης και της στήριξής μας, πάνω από όλα γιατί εκεί υπηρετεί το πιο αξιόλογο έμψυχο δυναμικό». Από την άλλη, ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης που γνωρίζει το ιστορικό, έκανε δηλώσεις μπροστά από την είσοδο του Ευγενίδειου αφού βέβαια τα πανό είχαν κατέβει και οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι είχαν φύγει! Βέβαια, από κάποιους που το περήφανο ΟΧΙ ενός λαού, το μετέτρεψαν σε δικό τους επαίσχυντο ΝΑΙ, είναι μάλλον «πολιτικά ηθικό» και «αριστερό» να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μιας επιχείρησης που ”εκμεταλλεύεται” και εκβιάζει ταυτόχρονα τους εργαζόμενούς της!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ”ΚΡΥΦΤΟ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ”ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ” ΤΗΣ Α.Ε. ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Π.Α. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α.Ε. ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ. ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.