Ταξί πλούσιων μεταμφιεσμένο σε ασθενοφόρο

taxi disguised as ambulance for rich Russians Eidikeuomenoi

Ρώσοι επιτήδειοι σκαρφίστηκαν τη μετατροπή ασθενοφόρων σε πολυτελή ταξί προκειμένου οι πελάτες τους να αποφύγουν την κίνηση στους δρόμους.

Στην αποκάλυψη αυτή έφτασε η αστυνομία στη Μόσχα όταν σταμάτησε ιδιωτικό ασθενοφόρο για οδική παράβαση. Αντί για φορεία και ασθενείς, στο πίσω μέρος διαπίστωσε πολυτελή χώρο και κοστουμαρισμένους, υγιείς πελάτες, οι οποίοι μάλιστα αρνούνταν να δώσουν τα στοιχεία τους.

Διατηρώντας την εξωτερική εμφάνιση ενός ασθενοφόρου, αυτές οι λιμουζίνες-ταξί για μερικές εκατοντάδες ευρώ πρόσφεραν την άμεση μεταφορά του πελάτη στον προορισμό του, χρησιμοποιώντας τη σειρήνα για να παρακάμψουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Τέτοια βλέπουν μερικοί ασθενείς στην Ελλάδα και χρησιμοποιούν το ΕΚΑΒ σαν προσωπικό όχημα (“τόσα χρόνια το πλήρωνα, γιατί να μη το εκμεταλλευτώ μια φορά;” είναι ένα βασικό τους επιχείρημα). Τα ίδια βλέπουν βέβαια και μερικά πληρώματα ασθενοφόρων και χρεώνουν ταρίφα προκειμένου να πάνε τον άρρωστο στο νοσοκομείο της προτίμησής του, και όχι στο πλησιέστερο εφημερεύον.

Ίδια απαξίωση και εδώ, δηλαδή, της ιερότητας της μεταφοράς αρρώστων – απλά στη Ρωσία ήταν πιο οργανωμένοι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.