Απόσυρση καθηκοντολογίου Νοσηλευτών – ανευθυνότητα και ασχετοσύνη του υπουργείου

απόσυρση υπουργικής απόφασης Βορίδη νοσηλευτές καθηκοντολόγιο ειδικευόενοι ιατροί αγροτικοί

voridis clown eidikeuomenoi nosileutes kathikontologio iatroi Βοριδης κλοουν καθηκοντολογιο νοσηλευτές ειδικευόμενοι ιατροί

Όσο αψυχολόγητη ήταν η κίνηση του υπουργείου να εκδώσει καθηκοντολόγιο νοσηλευτών χωρίς ποτέ να συμβουλευτεί τους θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των Υγειονομικών, άλλο τόσο ήταν η απόσυρση αυτού υπό την πίεση των αντιδράσεών τους.

Η βροχή των προεκλογικών τροπολογιών και υπουργικών αποφάσεων πλημύρισε το χώρο της Υγείας με διατάξεις απίστευτης προχειρότητας, που δείχνουν ότι διοικούντες δεν έχουν καμία αντίληψη του χώρου που έχουν αναλάβει.

Μια από αυτές ήταν και η απόφαση του Μ.Βορίδη για την καταγραφή καθηκοντολογίου των νοσηλευτών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εγχείρημα τολμηρό, δίκαιο, και κατά τη γνώμη μας αργοπορημένο κατά αρκετές δεκαετίες.

Το Νοσηλευτικό, όπως και κάθε έργο στα νοσοκομεία, δεν είναι αποκομμένο – βρίσκεται σε πολύ στενή σύνδεση με το εκείνο του υπόλοιπου προσωπικού. Όταν ο στόχος είναι η οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων αυτών, θα έπρεπε να γίνει ευρεία διαβούλευση με όλο το Νοσηλευτικό, Ιατρικό, Παραϊατρικό, και Διοικητικό προσωπικό.

Πώς συμβαίνει, την εβδομάδα πριν τις εκλογές και την απομάκρυνσή του, να αποφασίζει ο υπουργός για την έκδοση μιας απόφασης που έπρεπε να είχε εκδοθεί από την ίδρυση του ΕΣΥ; Γιατί τέτοια βιασύνη; Αν στόχευε στους σταυρούς του Νοσηλευτικού κλάδου, όχι μόνο δεν τους καρπώθηκε, αλλά έδειξε στη κοινή γνώμη και τους λοιπούς Υγειονομικούς μια ξεκάθαρη ασχετοσύνη, κουτοπονηριά και έλλειψη σχεδιασμού.

Ευχόμαστε ειλικρινά στο επόμενο επιτελείο του υπουργείου Υγείας, όποια και αν είναι αυτό, να συντάξει βάσει πρακτικών και επιστημονικών κριτηρίων καθηκοντολόγιο για ΟΛΟ το προσωπικό στο ΕΣΥ. Θα είναι το πρώτο βήμα για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του χώρου και θα δώσει τέλος στην αυθαίρετη ανάθεση ευθυνών στους εργαζόμενους προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.