Λύσεις συμβάσεων και μετακινήσεις Ειδικευομένων

“Η υπομονή μας τελείωσε !
Μέσα στην προεκλογική περίοδο επιδόθηκε σε 5 ειδικευόμενους παθολογίας υπουργική απόφαση με την οποία καταργούνται μονομερώς οι συμβάσεις και μεταφέρονται οι ειδικευόμενοι για συνέχιση ειδικότητας στο ΓΟΝΚ Αγίων Αναργύρων. Συγκεκριμένα η απόφαση του απερχόμενου πλέον αναπληρωτή Υπουργού κ.Γρηγοράκου ανέφερε ότι οι μεταφερόμενοι ειδικευόμενοι θα υπογράψουν νέα σύμβαση στο νοσοκομείο υποδοχής.
Από την πρώτη στιγμή η θέση μας ήταν σαφής. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι παράνομη και διαφωνούμε με την μεταφορά θέσεων ειδικευομένων χωρίς την συγκατάθεση των ίδιων των ιατρών.
Η ρίζα του προβλήματος ξεκινάει από την πολιτική υποστελέχωσης του συγκεκριμένου νοσοκομείου όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΓΟΝΚ Αγίων Αναργύρων τέθηκε σε καθεστώς γενικής εφημέρευσης για μικρό χρονικό διάστημα όπου αναιρέθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού.
Επίσης στο ΓΟΝΚ όπου λειτουργεί μια κλινική παθολογίας (πέρα των δύο ογκολογικών, μεταφορά από το 1ο ΙΚΑ) δεν έχει ανοιχτεί καμία νέα θέση ειδικευομένων στην λίστα της παθολογίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποψίλωση της παθολογικής κλινικής από ειδικευόμενους.
Το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες επίσης νοσηλείας μακράς διάρκειας ( 3 ημέρες) περιστατικών στα Επείγοντα του Σισμανογλείου λόγω πληρότητας σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ασθενείς εξετάστηκαν , νοσηλεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο από το τμήμα Επειγόντων.
Σε αυτό το πλαίσιο υγειονομικής γενοκτονίας που βιώνουμε δεν πιστεύουμε ότι περισσεύει ούτε ένα κρεβάτι ούτε μια κλινική ούτε ένα νοσοκομείο.
Όλο το προηγούμενο διάστημα βιώσαμε τον εμπαιγμό τόσο από το Υπουργείο Υγείας και την ΥΠΕ όσο και από τις διορισμένες τους διοικήσεις μέσα στα νοσοκομεία.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοιχθούν νέες θέσεις ειδικευόμενων και να αναπτυχθούν νέες κλινικές και νέα νοσοκομεία.
Δεν πιστεύουμε ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με παράνομες μεταφορές για να καλυφθούν τα κενά για ένα με δύο μήνες.
Χρειάζεται ένας σοβαρός σχεδιασμός στην βάση των υγειονομικών αναγκών που θα είναι μακροχρόνιος.
Σήμερα 30/01 ενημερωθήκαμε από την διοίκηση του Σισμανογλείου ότι λύνεται η σύμβαση μας μονομερώς και ότι την ερχόμενη Δευτέρα δεν δουλεύουμε πλέον στο νοσοκομείο.
Γι αυτό τον λόγο μεταβήκαμε στο Υπουργείο Υγείας και συναντηθήκαμε με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ.Ξάνθο.
Στην συνάντηση απαιτήσαμε τα εξής
1.Καμία μεταφορά ειδικευομένων ιατρών χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους. Αναστολή της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης.
2.Άμεση στελέχωση με νέο άνοιγμα θέσεων για ειδικότητα στο ΓΟΝΚ Αγίων Αναργύρων καθώς και προσλήψεις νέων επιμελητών στο ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία.
3.Επαναλειτουργία της Γ’ Πνευμονολογικής του Σισμανογλείου και πλήρης επαναλειτουργία του Αμαλία Φλέμινγκ.
4.Αναστολή της απόφασης διακοπής παράτασης ειδικευομένων λόγω λήψης τίτλου ειδικότητας.
Κατόπιν αυτού ο αναπληρωτής Υπουργός πάγωσε το συγκεκριμένο θέμα μεταφοράς και το επόμενο διάστημα δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε νέα συνάντηση για να δοθεί τελική λύση.
ΣΥσπείρωση Σισμανογλείου – Μέτωπο Αγώνα
ΣΥ.Σ.Μ.Α 30/01/2015”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.