Ντυθείτε σκύλος τις αποκριές.. μπας και σας βγάλουν καμιά ακτινογραφία

σκύλος γιατρός εξετάζει γάτα σκόπελος ακτινογραφίες στο κτηνιατρείο ειδικευόμενοι eidikeuomenoi iatroi

Σε κτηνιατρείο αναγκάζονται να βγάζουν ακτινογραφίες ασθενείς του νησιού, όταν ο μοναδικός παρασκευαστής που χειρίζεται το ακτινολογικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου απουσιάζει σε κανονική άδεια.

Ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο δεν λειτουργεί στο νησί και η μόνη λύση για τους ασθενείς είναι το κτηνιατρείο, με τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας να ζητεί επιπλέον στελέχωση της θέσης, προκειμένου να εξυπηρετούνται κάτοικοι και επισκέπτες. Στο μεταξύ, φεύγουν σε έναν περίπου μήνα δύο αγροτικοί γιατροί από το Κέντρο Υγείας. Θα παραμείνουν τρεις συνολικά, δύο αγροτικοί και ο διευθυντής. Ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας θα στελεχώνεται από δύο γιατρούς, καθώς ο ένας αγροτικός μεταβαίνει για πέντε μέρες την εβδομάδα στην Αλόννησο για τις εξετάσεις των ασθενών του νησιού.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε χθες, όταν ασθενής μετέβη για ακτινογραφίες στο Κέντρο Υγείας και ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να τις βγάλει, καθώς ο μοναδικός παρασκευαστής είναι αδειούχος.

Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας δήλωσε αδυναμία, διότι ουδείς από το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει τη δυνατότητα χειρισμού του ακτινολογικού μηχανήματος, ενώ δεν υπάρχει δεύτερος παρασκευαστής, προκειμένου να αναπληρώνεται το κενό στις άδειες.

Να σημειωθεί ότι ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο δεν λειτουργεί στο νησί και όταν ο μοναδικός παρασκευαστής του Κέντρου Υγείας απουσιάζει σε άδεια οι ασθενείς βγάζουν ακτινογραφίες σε κτηνιατρείο.

κέντρο υγειας σκοπέλου ειδικευομενοι

«Εμείς δεν συστήνουμε στους ασθενείς να μεταβαίνουν σε κτηνιατρείο για ακτινογραφίες» επισημαίνει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου κ. Γ. Τριανταφύλλου «ωστόσο πηγαίνουν με δική τους πρωτοβουλία, όταν ο μοναδικός παρασκευαστής του Κέντρου Υγείας απουσιάζει σε κανονική άδεια. Τι μπορούμε να κάνουμε; Διαθέτουμε έναν και μοναδικό παρασκευαστή, ο οποίος είναι εργαζόμενος και δικαιούται να πάρει την άδειά του. Πρόβλεψη για δεύτερο που να τον αναπληρώνει δεν υπάρχει δυστυχώς. Όταν ο μοναδικός παρασκευαστής απουσιάζει σε άδεια οι ασθενείς με δική τους πρωτοβουλία βγάζουν ακτινογραφίες σε κτηνιατρείο. Ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο δεν λειτουργεί στο νησί και εμείς στο Κέντρο Υγείας δεν γνωρίζουμε να χειριζόμαστε το ακτινολογικό μηχάνημα» υπογραμμίζει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.
Στο μεταξύ, φεύγουν σε έναν περίπου μήνα δύο αγροτικοί γιατροί από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Με την αποχώρηση των δύο γιατρών θα παραμείνουν στο Κέντρο Υγείας τρεις συνολικά γιατροί, δύο αγροτικοί και ο διευθυντής. Ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας θα στελεχώνεται από δύο γιατρούς, καθώς ο ένας αγροτικός μεταβαίνει για πέντε μέρες την εβδομάδα στην Αλόννησο για τις εξετάσεις των ασθενών του νησιού.

«Σε ένα μήνα» αναφέρει ο κ. Τριανταφύλλου «φεύγουν από το Κέντρο Υγείας δύο αγροτικοί γιατροί και δεν υπάρχει προοπτική για αναπλήρωσή τους. Θα παραμείνουμε τρεις συνολικά, δύο αγροτικοί και ο διευθυντής. Στην ουσία, όμως, θα είμαστε δύο, γιατί ο ένας αγροτικός γιατρός εναλλάξ μεταβαίνει πέντε μέρες την εβδομάδα στην Αλόννησο για τους εκεί ασθενείς. Δεν είναι Υγεία αυτά, είναι ρημαδιό η κατάσταση. Απαιτείται άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με γιατρούς. Λένε για 1.000 προσλήψεις γιατρών; Ποιες προσλήψεις; Δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα. Η Υγεία είναι ρημαδιό. Είναι πρόσφατες οι δεσμεύσεις για στελέχωση των νησιών με γιατρούς. Δεν τους έχουμε δει ακόμα. Το πρόβλημα είναι έντονο και λύνεται μόνο με πολιτική απόφαση» καταλήγει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.”

[Πηγή: skopelos-news.blogspot.gr]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.