Ζήσε μέσω κάποιου άλλου

δωρεά οργάνων δωρητής ηλεκτρονική αίτηση

Φυσιολογικό είναι όταν φεύγει κανείς από τον κόσμο αυτό να προσφέρει αυτά που δε χρειάζεται σε κάποιον άλλον που τα έχει μεγάλη ανάγκη. Είτε αυτά είναι οι περιουσίες του, είτε το σώμα του.

Όσοι εργάζονται σε μονάδες Υγείας ξέρουν καλά ότι δεν υπάρχει διαφορετική μεταχείριση των δωρητών οργάνων.

Κανείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη σε ένα βαριά άρρωστο προκειμένου να προσφέρει τα όργανά του σε κάποιον άλλον.

Οι υποψήφιοι δωρητές είναι άνθρωποι δυστυχώς με μη αναστρέψιμες καταστάσεις, και η επιλογή τους γίνεται με αυστηρότατα διεθνή κριτήρια και ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα.

Η διαδικασία γίνεται στο χειρουργείο του νοσοκομείου από εξειδικευμένη ομάδα Ιατρών και Νοσηλευτών, με απόλυτο σεβασμό στον ασθενή, την οικογένειά του, και τις θρησκευτικές και ατομικές πεποιθήσεις τους.

Ας βοηθήσουμε να ξεπεραστεί το δυστυχές ταμπού στην Ελλάδα, που στερεί το δικαίωμα στη ζωή σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Δεν επέλεξαν το να βρίσκονται στην κατάσταση αυτή – πάσχουν συνήθως από σπάνιες ασθένειες για τις οποίες η Ιατρική δεν έχει θεραπεία.
Αγωνιούν για το αν αύριο θα ζουν ή όχι, για το αν θα βρεθεί κάποιος να τους προσφέρει το δώρο ζωής που χρειάζονται.

Η διαδικασία δήλωσης γίνεται ηλεκτρονικά με απλά στοιχεία ταυτότητας και δεν παίρνει πάνω από 1 λεπτό, ενώ οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον μπορεί να γίνει διαγραφή της αίτησης.
[Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών Οργάνων]

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαβάστε μερικές ιστορίες ζωής στη σελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχέσευων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.