Καλή επιτυχία στις εξετάσεις στους μελλοντικούς Υγειονομικούς!

stuDYING. eidikeyomenoi eidikeuomenoi ειδικευόμενοι. Μελέτη. Διάβασμα.

Αφιερωμένο στους μελλοντικούς συναδέλφους Υγειονομικούς:

Δεν ξέρω αν το επάγγελμα που έχετε επιλέξει ήταν συνειδητή απόφαση ζωής ή αποτέλεσμα επέμβασης της τύχης ή γονικής παρότρυνσης ή λίγο απ’ όλα.

Με όποιο τρόπο και αν έγινε η επιλογή, η λέξη «πανελλήνιες» ή «εισαγωγικές εξετάσεις» ή όποιο άλλο όνομα έχει δοθεί στις εξετάσεις με τις οποίες κλείνουμε την πόρτα στο σχολείο, ακόμα και σήμερα με γεμίζει με άγχος και μου φέρνει στο νου αναμνήσεις που δύσκολα θα ξεχάσω.

Το σίγουρο είναι ότι οι επιλογές που κάνουμε στα 18 δεν είναι απαραίτητα και εκείνες που θα μας ακολουθήσουν τελικά στην επαγγελματική μας ζωή. ‘Η ακόμα και αν είναι, μπορούν να διαφοροποιηθούν λίγο στην πορεία προς μια άλλη κατεύθυνση.

Είναι, μάλλον, λίγοι οι άνθρωποι που είναι απόλυτα βέβαιοι για το τι θέλουν να κάνουν από τα 18. (Και αν κρίνω από τον εαυτό μου, ακόμα και στα 25 μου ήμουν κατηγορηματικά αρνητικά στο να διερευνήσω πιθανότητες που τώρα θα σκεφτόμουν).

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου, να ακούς συμβουλευτικά τη γνώμη των άλλων, προτού πάρεις τις δικές σου αποφάσεις, να αφήνεις την τύχη μερικές φορές να σε πηγαίνει εκεί που θέλει, ακόμα και αν απογοητεύεσαι αρχικά με τις επιλογές που σου αφήνει, και να ξέρεις ότι η επιτυχία ή αποτυχία στις εισαγωγικές στις ανώτερες και ανώτατες σχολές εξετάσεις δεν είναι ικανή να καθορίσει την επαγγελματική σου επιτυχία και καταξίωση.

Και για να μιλήσω με στίχους που πάντα θυμάμαι στα δύσκολα, «‘Ο,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό» ή «’Ο,τι δεν έχεις, είναι αυτό που δεν χρειάζεσαι».

Να θυμάσαι, επίσης, ότι ακόμα και μετά την αποφοίτηση από τη σχολή που θα επιλέξεις, δεν είναι ποτέ αργά για νέα ξεκινήματα.

Και κάτι ακόμα: Είναι σίγουρα σημαντικό να ξέρεις τι θέλεις, αλλά εξίσου σημαντικό να γνωρίζεις τι δεν θέλεις.

Στους μελλοντικούς υγειονομικούς συναδέλφους που θα διαγωνιστούν από σήμερα στις πανελλήνιες εξετάσεις, εύχομαι καλή δύναμη, αρκετή υπομονή και πολλή πείσμα για να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές και δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Ελπίζω οι σημερινοί υγειονομικοί να διαμορφώσουμε για εσάς πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

saints students. άγιοι και μαθητές. ειδικευόμενοι eidikeyomenoi eidikeuomenoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.