Παγκόσμια διάγνωση

υδρόγειος με επίθεμα πάνω. Ειδικευόμενοι eidikeyomenoi eidikeuomenoi

Το internet έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Υγειονομικών για την προώθηση των υπηρεσιών τους και όχι μόνο.

Με αφορμή το άρθρο για τα “helpies”, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το medical crowdsourcing: μια παγκόσμια προσπάθεια διαδικτυακής διασύνδεσης Υγειονομικών για την καλύτερη/αποτελεσματίκοτερη διαχείριση δύσκολων ή σπάνιων περιστατικών.

Όπως παραδέχονται πολλοί Υγειονομικοί με την ύπαρξη παραπάνω από 13,000 γνωστών νοσημάτων και την τάση για εξατομικευμένη ιατρική, κανένας δεν πρόκειται να συναντήσει στη διάρκεια της θητείας του όλα τα πιθανά περιστατικά, ειδικά τα πιο σπάνια από αυτά.

Οι Υγειονομικοί, επίσης, γνωρίζουν ότι στην Υγεία υπάρχουν αρκετές γκρίζες ζώνες που ίσως διαφύγουν τη σωστή διάγνωση.

Σε μια πρόσφατη έρευνα σε γιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι σε τέτοιες διαδικτυακές πλατφόρμες σε ΗΠΑ, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία, 87% των υγειονομικών παραδέχθηκαν ότι 20% των περιστατικών που συναντούν εμπίπτουν στις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες».

Η συμβουλευτική ή ακόμα και η σωστή διάγνωση σπάνιων περιστατικών μπορεί, λοιπόν, να γίνεται πιο εύκολη.

Το μόνο που θα χρειάζεται είναι η ανάρτηση κάποιων ενδεικτικών εξετάσεων ή φωτογραφιών στις αντίστοιχες σελίδες ή εφαρμογές για κινητά.

Επίσης, η ανάρτηση μπορεί να είναι επώνυμη ή ανώνυμη, οπότε δεν υπάρχει φόβος να “εκτεθεί” επώνυμα κάποιος Υγειονομικός στους συναδέλφους του ή τους ασθενείς.

Αποτελεί άλλωστε μια ευκαιρία για τους νεότερους να εκπαιδευτούν μέσω πραγματικών περιστατικών, και για τους εμπειρότερους να ακονίσουν τις γνώσεις τους.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.