Ανακοίνωση Συντονιστικής Νοσοκομείων

συντονιστική γενική συνέλευση νοσοκομείων. Ειδικευόμενοι ειδικευμένοι αγροτικοί εξειδικευόμενοι επικουρικοί eidikeyomenoi eidikeuomenoi agrotikoi epikourikoi ekseidikeuomenoi

“Ανακοίνωση

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ

 

Την Παρασκευή 8/5 πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση γιατρών στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους και το Υπουργείο Υγείας. Μετά την κινητοποίηση συνεδρίασε το Συντονιστικό με συμμετοχή συνελεύσεων από τα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Νίκαια, Σισμανόγλειο, Ερυθρός, Αμαλία Φλέμινγκ, Παμμακάριστος, Γεννηματά, ΓΟΝΚ Άγιοι Ανάργυροι, Αττικό και αγωνιζόμενων γιατρών από το Μεταξά.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης, έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου οικονομικών (κ.Μάρδας) και του υπουργείου υγείας (κ.Ξανθός). Από τον κ. Μάρδα ειπώθηκε ότι το σύνολο του ποσού που έχει εγκριθεί για τις δεδουλευμένες εφημερίες του πρώτου τριμήνου 2015 θα απελευθερωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στις 23/5. Από τον κ. Ξανθό αναφέρθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από το υπουργείο υγείας για να αρχίσει η αποπληρωμή αυτών των δεδουλευμένων από 27/5. Είπε επίσης ότι θα γίνει αποπληρωμή των υπερωριών των εργαζομένων εντός του Ιουνίου. Ετέθη επιπλέον στον αναπληρωτή Υπουργό το θέμα του αυταρχισμού και εκβιασμού που ασκήθηκε ενάντια στους αγωνιζόμενους γιατρούς εκ μέρους των διοικήσεων και διευθυντών και ζητήθηκε άμεση παρέμβαση του υπουργείου υγείας.

Θεωρούμε μία πρώτη μεγάλη νίκη του κινήματος τις παραπάνω εξελίξεις σε συνδυασμό και με το δελτίο τύπου του υπουργείου υγείας (7/5/2015).

Θεωρούμε όμως ότι για να ολοκληρωθεί αυτή η νίκη πρέπει να υπάρξει:

  1. Δρομολόγηση διαδικασιών (νοσοκομεία, πάρεδροι, γενικό λογιστήριο, Ενιαία Αρχή Πληρωμών) ώστε εντός Μαΐου να φτάσει στους λογαριασμούς των γιατρών το σύνολο των εφημεριών του 1ου τριμήνου 2015.
  2. Να δοθούν συμπληρωματικά κονδύλια στα νοσοκομεία στα οποία τα εγκεκριμένα ποσά δεν επαρκούν.
  3. Να γίνει δεκτή η επισήμανση από τις ίδιες τις οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, πως η ενταλματοποίηση πρέπει να υπολογιστεί στο άθροισμα του ποσού του τριμήνου, ώστε να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές.
  4. Να υπάρξει σαφής και κατηγορηματική δέσμευση για την ομαλοποίηση της διαδικασίας για την αποπληρωμή των εφημεριών Απριλίου και μετά.
  5. Να δοθούν δεσμεύσεις για άμεση συμπληρωματική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία και πρακτικά μέτρα ενίσχυσής τους με μόνιμο προσωπικό και υποδομές.
  6. Να συμπεριληφθούν άμεσα στην αποπληρωμή των εφημεριών τα νοσοκομεία Νίμιτς, Αρεταίειο και Αιγινήτειο.

 

Παλεύουμε για:

-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

-Δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας υγεία για όλο το λαό.

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ.

-Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

-Να ανοίξουν άμεσα οι κλίνες και τα νοσοκομεία που καταργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Καλούμε:

-τους συναδέλφους να καθορίσουν τη περεταίρω στάση τους σε συνελεύσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

-σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο της Νίκαιας, τη Δευτέρα 11/5/2015 στις 12.00, με εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής για τα προβλήματα του νοσοκομείου και την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

σε συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 20/5.

-σε συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στην πληρωμή της νέας δόσης στο ΔΝΤ, τη Δευτέρα 11/5, 18.00 Προπύλαια.

-σε νέο συντονιστικό συνελεύσεων την Παρασκευή 15/5 στις 14.00 στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Θεμιστοκλέους 34 και Ακαδημίας).”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.