Τι σκέφτεστε πιο συχνά σε μια βάρδια;

ειδικευόμενοι eidikeyomenoi eidikeuomenoi

 

Κάποιοι κουρασμένοι θα απαντούσαν “την ξεκούραση”, “τον ύπνο”, “το φαγητό”, “την απόδραση” και άλλα παρεμφερή.

Η απάντηση όμως είναι αναμενόμενη: το σεξ.

Οι μελέτες στο θέμα αυτό είναι πολλές και τα αποτελέσματα ποικίλα. Δείτε τις παρακάτω απαντήσεις και επιλέξτε που κατατάσσεται τον εαυτό σας:

-Κάθε 7 δευτερόλεπτα (δηλ 7.200 φορές/ημέρα)
-19 φορές/ημέρα
-Εξαρτάται από την ηλικία
-Εξαρτάται από το φύλο
-Δε μπορώ να μετρήσω

Ποια/ες είναι η/οι σωστή/ες;

Και όμως γίνονται μελέτες και για τέτοια ερωτήματα. Και θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι όλες οι απαντήσεις είναι σωστές, η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους..

– Aυτό είναι το αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης μελέτης στο ερώτημα αυτό με συμμετέχοντες φοιτητές ηλικίας έως 25 ετών. Στα πλαίσια της ίδιας μελέτης, η συχνότητα με την οποία οι άνδρες σκέφτονταν και άλλες βασικές ανάγκες, όπως το φαγητό, ήταν εξίσου υψηλή. Τελικά, ο έρωτας περνά από το στομάχι.
– Σε αυτό το συμπέρασμα είχε καταλήξει παλαιότερη μελέτη στην οποία οι συμμετέχοντες είχαν εξοπλιστεί με συσκευή μέτρησης, ώστε κάθε φορά που σκέφτονταν το σεξ έπρεπε να πατούν το κουμπί της συσκευής. ’Αραγε, η σκέψη τρέχει με την ίδια ταχύτητα που πληκτρολογούν τα δάχτυλα μας;
– Στις περισσότερες μελέτες στο ερώτημα αυτό συμμετέχουν νεαρά άτομα (και μάλλον αυτό δεν είναι τυχαίο). Oι ορμόνες επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες;
– Σε συγκριτικές μελέτες, ο μέσος όρος είναι περίπου 34 φορές/ημέρα για τους άνδρες και 19 φορές/ημέρα για τις γυναίκες. Η διαφορά οφείλεται στη διαφορετικότητα του γυναικείου από τον ανδρικό εγκέφαλο. Πρόσφατα επιβεβαιώθηκε ότι ακόμα και η απόκριση του εγκεφάλου στη θέα εικόνων σεξουαλικού περιεχομένου διαφέρει σε άνδρες και γυναίκες.
– Οι σκέψεις δεν είναι αποστάσεις για να μετρώνται. Εξάλλου η δύναμη της υποβολής είναι τέτοια, ώστε οι συμμετέχοντες σε τέτοιες μελέτες να σκέφτονται το σεξ πιο συχνά απ’ ότι συνήθως.
Το σίγουρο είναι ότι σκεφτόμαστε και εκφραζόμαστε πιο ελεύθερα για το σεξ. Και το ασφαλές συμπέρασμα είναι ένα….Ο ανθρώπινος νους είναι σίγουρα πολύπλοκος.

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.