Μη Υγειονομικοί δοκιμάζουν να δουλέψουν 24 ώρες συνεχόμενα [βίντεο]

Τι φαντάζεστε ότι συνέβη όταν οι εργαζόμενοι μιας εταιρείας δοκίμασαν να εργαστούν 24 ώρες συνεχόμενα;

Το κοινωνικό αυτό πείραμα οργάνωσε η εταιρεία Buzzfeed, θέλοντας να δείξει την επίδραση της κούρασης και της έλλειψης ύπνου σε όλες τις προσωπικές και επαγγελματικές παραμέτρους.

Μείωση της παραγωγικότητας, της συνδυαστικής σκέψης, του συντονισμού του σώματος, και αύξηση του άγχους, των καρδιακών παλμών, και των.. κρίσεων γέλιου ήταν μερικά από τα αποτελέσματα στους εργαζόμενους.

Πράγματα που βιώνουν συνεχώς οι Υγειονομικοί, και που έχουν δυστυχώς μάθει να ζουν με αυτά.

Να σημειώσουμε ότι οι συμμετέχοντες του πειράματος αυτού είχαν μέσα στην ημέρα να συμπληρώσουν απλοϊκούς στόχους (όπως το να ζωγραφίσουν), ενώ “έκλεβαν” συνεχώς λεπτά ύπνου.

Αντιθέτως, οι Υγειονομικοί έχουν να κάνουν με ζητήματα που αφορούν τη ζωή άλλων ανθρώπων, με πολύπολοκες διεργασίες που απαιτούν πολυπαραγοντική συνδυαστική σκέψη, και με σωρεία προβλήματων που απαιτούν ταυτόχρονη λύση και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά εν μέσω ελλείψεων υλικών και συνεργατών, προσωπικού άγχους και απογοήτευσης λόγω του χαμηλού μισθού και της αδυναμίας εξέλιξης, σε ένα περιβάλλον γεμάτο θλίψη και θάνατο.

Ξεχάσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι οι Υγειονομικοί επαναλαμβάνουν συνεχώς τα εξουθενωτικά αυτά ωράρια που βλέπετε στο βίντεο, αλλά και το ότι πολύ συχνά ΔΕΝ αποχωρούν από την εργασία μετά το πέρας του 24ώρου (ρεπό; τί είναι αυτό;).

Φοβόμαστε ότι αν επαναλαμβανόταν το πείραμα αυτό με τις συνθήκες των Υγειονομικών, οι συμπαθητικοί κατά τα άλλα συμμετέχοντες θα προέβαιναν σε φόνο!

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

eidikeuomenoi.gr

5 thoughts on “Μη Υγειονομικοί δοκιμάζουν να δουλέψουν 24 ώρες συνεχόμενα [βίντεο]
 • @eidikeuomeni Η λίστα των λόγων, δικαιολογίων, και αφορμών (ειδικά των Χειρουργών) για να μην πάρουν ρεπό οι Ειδικευόμενοι είναι πολύ μακριά (είμαστε λίγοι και μπαίνουμε 3 στο χειρουργείο και μένει 1 στον όροφο, βοηθάμε τον εφημερεύοντα για να μην του πέσουν πολλά το μεσημέρι, θέλω να κάτσω να δω το χειρουργείο γιατί πώς αλλιώς θα εκπαιδευτώ, είναι μεγάλος σε ηλικία ο διευθυντής και τον λυπάμαι, δεν μπορώ να αφήσω τους αρρώστους που έχω χειρουργήσει χωρίς να τους δω, κλπ).
  Η ουσία όμως είναι ότι βουλώνουμε τις τρύπες του συστήματος, και όσο το κάνουμε, κανείς άλλος δε θα δώσει λύση σε αυτά. Γιατί να κάτσει ο κάθε υπουργός να προσλάβει μόνιμους “φρέσκους” Επιμελητές Β’ (να αφανιστεί η ανεργία), όταν ο κάθε Ειδικευόμενος δουλέυει για 5 θέσεις εργασίας;
  Κάντε έναν απλό συνυπολογισμό για την Κλινική σας μόνο, βάσει των ρεπό που θα έπρεπε να παίρνετε Ειδικευόμενοι και Ειδικοί (ΟΛΟΙ) και της δύναμης της Κλινικής. Εμείς το έχουμε κάνει, πχ στον Ευαγγελισμό, και το αποτέλεσμα δείχνει ότι πρέπει να κλείσουν οι μισές κλινικές του νοσοκομείου.

 • Αγαπητέ κύριε Σωτηρόπουλε,
  οι Νοσηλευτικές βάρδιες πρωι-νύχτα-απόγευμα, πρωί-νύχτα-απόγευμα επί 10 μέρες δε νομίζουμε να είναι λιγότερο ψυχοφθόρες. Ναι μεν υπάρχει ένα 8ωρο ανάμεσα από κάθε βάρδια, αλλά αν υπολογίσετε τον χρόνο μεταφοράς από και προς το νοσοκομείο (μπορεί να είναι πλέον των 2 ωρών για πολλούς), το χρόνο για να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού/να φροντίσεις την οικογένεια (που δεν μπορεί να μείνει στον “αυτόματο πιλότο” επί 10 μέρες), και φυσικά να βρεις την ψυχική ηρεμία να κοιμηθείς την ώρα που πρέπει (και όχι την ώρα που θέλεις) τότε η εξουθένωση είναι η ίδια, αν όχι χειρότερη με συνεχόμενες 24ωρες εφημερίες.
  Σαφώς οι Ειδικευόμενοι στην Ελλάδα, με τις 32-40 ώρες στο πόδι συνεχόμενα, έχουν σπάσει κάθε διεθνές ρεκόρ εργασίας. Όσοι δεν διεκδικούν τα ρεπό τους, βέβαια, διεκδικούν και ρεκόρ ανοησίας/ηττοπάθειας.

  • eidikeuomeni says:

   ΜΟΝΟ οι ειδικευόμενοι δουλεύουν 32 ώρες συνεχόμενα. Δηλαδή εμείς δεν μετακινούμαστε από και προς το σπίτι μας; Δεν έχουμε σπίτια και οικογένειες; Δεν έχουμε διαλυμένα βιολογικά ρολόγια; Χώρια που φέρουμε μεγαλύτερες ευθύνες και που ανα πάσα στιγμή κινδυνεύουμε με μήνυση, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κατά τα άλλα συμπαθείς “Υγειονομικούς”. Όχι όλα ίσιωμα σας παρακαλώ.

   Όσο για το ρεκόρ ηττοπάθειας και ανοησίας μάλλον δεν έχετε ιδέα από Χειρουργικές κλινικές.

  • ΑΛ says:

   Για πάνε προς το Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη να δεις αν είναι εφικτό να διεκδικήσουν τα ρεπό τους οι ειδικευόμενοι; Από τη μια έχεις τη διοίκηση που τα χρεώνει κανονικά αλλά δεν τα δίνει κ από την άλλη τραμπούκους διευθυντές (πχ του ακτινολογικού, του αναισθησιολογικού) που δεν είναι δυνατό λογικός άνθρωπος να τα βγάλει πέρα μαζί τους. Μέχρι κ για να κατουρήσεις άδεια χρειάζεσαι.

 • SOTIROPOULOS NIKOLAOS says:

  δεν κατάλαβα ποιος άλλος πέρα από γιατρό δουλεύει 24 ώρες? Μάλλον μπερδευτήκατε γιατί δεν υπάρχει κανείς άλλος .Εάν θυμάστε όλοι μα όλοι οι άλλοι κάνουν 8ωρο.Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε να εξισώνετε τους πάντες .Από που προκύπτει ο όρος υγειονομικοι? Ας σοβαρευτούμε λίγο.Στα νοσοκομεία μόνο μα μόνο οι ειδικευόμενοι κατά κύριο λόγο κάνουν 32 ωρο συνεχόμενο. Αν θέλετε να ανεβάζετε ένα άρθρο πρέπει να το κάνετε και σωστά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.