Πήραν τα μηχανήματα από τα Κέντρα Υγείας της 5ης ΥΠΕ

Όχι, δεν ευθύνονται ληστές εργαστηρίων για τις παρακάτω εικόνες. Είναι αποτέλεσμα της λογικής της 5ης ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) και του Υπουργείου.

“Αφήνω απλήρωτες τις εταιρείες παροχής μηχανημάτων, προμήθειας υγειονομικού υλικού και φαρμάκων, κλπ. Δεν ανανεώνω τις συμβάσεις τους εγκαίρως (όπως άλλωστε δεν πληρώνω και Ιατρούς και Νοσηλευτές εγκαίρως).

Προωθώ έτσι την, ως και τριπλάσια, υπερτιμολόγηση των υλικών και υπηρεσιών, προκειμένου οι εταιρείες αυτές να βγάλουν τα “σπασμένα” από τις πολύμηνες/πολυετείς καθυστερήσεις (μόνο οι Ιατροί και οι Νοσηλευτές δε ζητούν έντοκα τα δεδουλευμένα).”

Ένα ωραίο πρωινό, λοιπόν, ήρθαν οι τεχνικοί της αντιπροσώπου εταιρείας “m.”, φόρτωσαν τα μηχανήματα των μικροβιολογικών εργαστηρίων Κέντρων Υγείας της 5ης ΥΠΕ στο ημιφορτηγό τους, και έφυγαν σαν κύριοι. Η σύμβασή τους είχε λήξει, και κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε για να την ανανεώσει.

Είναι γνωστό ότι η Περιφέρια έχει πια εγκαταληφθεί στην τύχη της. Ας κρατήσουν τουλάχιστον όμως τα προσχήματα και ας αφήσουν τα μηχανήματα στους Εργαστηριακούς.

Το τσάμπα πέθανε πια στην Ελλάδα, και επειδή η σημερινή διαχείριση της Υγείας στηρίζεται πολύ στο τσάμπα, καλό είναι να αλλάξουν νοοτροπία για να μην πεθάνει και κόσμος μαζί.

*Οι παρακάτω φωτογραφίες των άδειων πάγκων του εργαστηρίου είναι από το Κέντρο Υγείας “Α.”. Περαιτέρω στοιχεία δεν αποκαλύπτονται για την προστασία των διαμαρτυρόμενων εργαζομένων από περιττές ΕΔΕ (είναι στη μόδα τελευταία). Οι πληροφορίες θα είναι στη διάθεση της εισαγγελίας, σε περίπτωση που θελήσει κάνεις να βρει τις ευθύνες για την έκθεση των κατοίκων σε κίνδυνο από την έλλειψη βασικών εξετάσεων.

eidikeuomenoi.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.