Επικουρικός-εφευρέτης πραγματοποιεί το πρώτο bypass εγκεφάλου

Πολυμήχανος, εφευρέτης νέων ιατρικών συσκευών, τολμηρός χειρουργός όσο λίγοι, και φιλάνθρωπος: αυτός είναι ο νέος Νευροχειρουργός Μπαϊραμίδης Ευρυβιάδης που κατάφερε την πρώτη παράκαμψη εγκεφαλικού αγγείου σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο που δεν έχει ξαναγίνει παρόμοιο χειρουγείο αυτή, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη και κοπιώδης επέμβαση. Είναι μια τεχνική γνώριμη όμως για τον Ευρυβιάδη, καθώς ήδη από Ειδικευόμενος είχε επινοήσει μια νέα χειρουργική μέθοδο και προβεί σε ανάλογη δημοσίευση (Πατήστε εδώ για να μεταβείτε σε αυτή).

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν σε ένα λαμπρό μυαλό που όχι μόνο αντιστάθηκε στον πειρασμό της μετανάστευσης, όχι μόνο ενίσχυσε ένα περιφερειακό νοσοκομείο σαν επικουρικός Ιατρός, αλλά άφησε την επιστημονική του ικανότητα και φαντασία να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια βρέθηκαν μπροστά του.

Διαβάστε τη συνέντευξή του:

“Νέους δρόμους στην αντιμετώπιση πολύ δύσκολων περιστατικών στον εγκέφαλο, όπως γιγαντιαία ανευρύσματα, στένωση αρτηρίας ή όγκους, που μέχρι τώρα πραγματοποιούνται μόνο σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο, άνοιξε μια πολύ δύσκολη επέμβαση για την αιμάτωση εγκεφάλου που πραγματοποιήθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Την επέμβαση έκανε ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, ένας συμβασιούχος γιατρός, ο οποίος από το 2011 που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης πραγματοποίησε σειρά δύσκολων επεμβάσεων που ποτέ, επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν σε ένα σε νησιωτικό περιφερειακό νοσοκομείο σαν αυτό της Μυτιλήνης.

“Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο σε πανελλαδικό επίπεδο”, είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, συμπληρώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έχει στο πλευρό του τη διοίκηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών και την οργάνωση των χειρουργείων για τέτοια δύσκολα περιστατικά.

Στη συγκεκριμένη επέμβαση, το πρόβλημα 60χρονου ασθενούς, ο οποίος ήδη βγήκε από το Νοσοκομείο και γύρισε σπίτι του εντοπιζόταν στην αιμάτωση του εγκεφάλου η οποία ήταν ελλιπής και εφαρμόστηκε η μέθοδος μπαϊπάς εγκεφάλου.

Ας σημειωθεί ότι η σπουδαιότητα της δυνατότητας πραγματοποίησης τέτοιων επεμβάσεων στη Λέσβο δεν περιορίζεται μόνο στο επιστημονικό επίπεδο, αλλά και στο κοινωνικό, αφού η πρόσβαση αδύναμων οικονομικά πολιτών σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι απαγορευτική, ενώ μειώνεται και η ταλαιπωρία των ασθενών και των συνοδών τους στην αναζήτηση και μετάβαση σε νοσοκομεία εκτός νησιού.

Ικανοποιημένος και ο ίδιος για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών του, ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης σημείωσε πως “χωρίς να παλέψει ο καθένας από μας προσωπικά, δεν πρόκειται να προκόψει ετούτος ο τόπος”.”

Πηγή συνέντευξης: news.gr

One thought on “Επικουρικός-εφευρέτης πραγματοποιεί το πρώτο bypass εγκεφάλου
  • ΑκηςΠ says:

    Συγχαρητήρια Δρ. Μπαιραμίδη! Μας εμπνέετε όλους και μας ρίχνετε φως στο σκοτάδι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.