Μια κοινή προσπάθεια που έσωσε ένα κοριτσάκι 5 μηνών

αρκουδάκι χειρουργείο

Το φιλότιμο και η προσωπική και συλλογική προσπάθεια πολλές φορές καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις όποιες ελλείψεις και εμπόδια.

Απόδειξη αυτού αποτελεί η είδηση ότι ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) μαζί με το προσωπικό της ΜΕΘ του νοσ. παίδων “Αγλ. Κυριακού” κατάφεραν σε ελάχιστο χρόνο να εντοπίσουν δότη και να μεταφέρουν επιτυχώς για μεταμόσχευση ήπατος ένα κοριτσάκι πέντε μηνών.

Μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να δώσουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους, και να ευχηθούμε μόνο τέτοια ελπιδοφόρα νέα να συνεχίσουν να μας προσφέρουν.

Για πληροφορίες σχετικά με τη δωρεά οργάνων και κυττάρων επισκευθείτε την ιστοσελίδα του Ε.Ο.Μ..

Διαβάστε παρακάτω περισσότερα για την επιτυχή μεταμόσχευση:

“Το μωρό διαγνώστηκε με οξεία ηπατική ανεπάρκεια αγνώστου αιτιολογίας – Κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού για να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος.

Ένα κοριτσάκι πέντε μηνών μεταφέρθηκε σε Εξειδικευμένο Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Ιταλίας για να υποβληθεί σε Επείγουσα Μεταμόσχευση Ήπατος.

Το βρέφος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Η διακομιδή του παιδιού πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016. Το βρέφος διεγνώσθη με οξεία ηπατική ανεπάρκεια αγνώστου αιτιολογίας και συνεστήθη η άμεση μεταφορά του σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού για να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος.αρκουδάκι φορείο

Άμεσα ενημερώθηκε ο Ε.Ο.Μ., ο οποίος ανέλαβε, σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, όλες τις διαδικασίες συντονισμού για την εύρεση μεταμοσχευτικού κέντρου και τη μεταφορά του παιδιού.

Ιδιαίτερα σημαντική στην όλη διαδικασία ήταν η συμβολή των Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ, τόσο στη μεταφορά του παιδιού από το νοσοκομείο νοσηλείας του μέχρι το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Ελευσίνας με τη χρήση ασθενοφόρου Κινητής Μονάδας.

Το παιδί, συνοδεία γιατρού και των γονιών του μεταφέρθηκε στην Ρώμη με αεροσκάφος Embraer EMB-135BJ Legacy της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για την άμεση και επιτυχή μετάβαση του παιδιού και των γονέων του στο εξειδικευμένο Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Ιταλίας, ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ) για την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων.

αρκουδάκι νοσοκομείοΑξίζει, επίσης, να τονισθεί η συμβολή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», οι οποίοι επέδειξαν άριστη συνεργασία, ήθος και συνέπεια στην όλη διαδικασία. Τρεις ιατροί προθυμοποιήθηκαν για τη συνοδεία του βρέφους και τελικά ένας εξ αυτών συνόδευσε το παιδί σε όλη τη μεταφορά του μέχρι το Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Ιταλίας.

Ο ΕΟΜ και προσωπικά ο Πρόεδρός του, Καθ. Ανδρέας Καραμπίνης, ευχαριστεί θερμά όλους, όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της διακομιδής του παιδιού, «αποδεικνύοντας πως η άριστη συνεργασία ιατρών και επαγγελματιών υγείας δίνουν την ελπίδα ότι οι μεταμοσχεύσεις μπορούν να ανακάμψουν προς όφελος των ασθενών συνανθρώπων μας. Να σημειωθεί ότι η ανεύρεση του κέντρου υποδοχής έγινε βάσει της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των Οργανισμών Μεταμοσχεύσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας για παραπομπή στη γείτονα χώρα περιστατικών, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα. Οι παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις και ειδικότερα τα μοσχεύματα από βρέφη αποτελούν ειδική κατηγορία μεταμοσχεύσεων λόγω της σπανιότητας των τόσο μικρών μοσχευμάτων και των εξειδικευμένων χειρουργικών τεχνικών, που απαιτούν. Η ανάπτυξη των παιδιατρικών μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων».”

Πηγή: protothema.gr

eidikeuomenoi.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.