Καβγάδες πάλι για τις εφημερίες του 2015

lab coat no money no honey eidikeuomenoi

Πιστεύετε ότι αμείβεστε λίγο για τον εφημεριακό σας χρόνο; Θεωρείτε ότι ο αριθμός των ιατρών ανά εφημερία δεν επαρκεί; Τα αντίθετα βλέπει το υπουργείο, καθώς ο προϋπολογισμός για τις εφημερίες του 2015 είναι κατά 17 εκατομμύρια ευρώ λιγότερος σε σχέση με το 2014.

Η απόφαση αυτή των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας θα επιφέρει νέα ελλιπή εφημεριακά προγράμματα στα νοσοκομεία και συχνότερες υπερβάσεις των κονδυλίων. Με τη σειρά τους αυτά θα έχουν ως συνέπεια την μεγαλύτερη επιβάρυνση των ταμείων των νοσοκομείων (θυμηθείτε ότι τα χρήματα για τις υπερβάσεις του πλαφόν δίδονται από το ίδιο το νοσοκομείο) και την καθυστέρηση στην πληρωμή των εφημεριών (οι υπερβάσεις θα απορρίπτονται από τους Παρέδρους, Διοικητές κλπ). Σε πολλά νοσοκομεία, ως γνωστό, συνήθεια έχει γίνει η παράνομη τροποποίηση εκ των υστέρων των προγραμμάτων εφημερίας προκειμένου να εναρμονιστούν αυτά με τα δεδομένα κονδύλια.

Αν πεισματικά και πάλι δεν επιστρέψει ο νόμος στην τακτική αποζημίωση των εφημεριών κάθε μήνα μαζί με τον μισθό, προβλέπεται άλλος ένας χρόνος οικονομικής εξαθλίωσης των ιατρών, επισχέσεων εργασίας/απεργιών και δικαστικών διεκδικήσεων, και φυσικά ταλαιπωρίας των ασθενών και έκθεσής τους σε επικίνδυνες ελλείψεις.

Συγκρίνετε τα κονδύλια του νοσοκομείου σας:
[προϋπολογισμός 2015][προϋπολογισμός Α΄ εξαμήνου 2014][Β΄ εξαμήνου 2014]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.