Επίσχεση στο Γεννηματάς: “το νοσοκομείο δε δύναται να δέχεται περιστατικά”

επίσχεση εργασίας Ειδικευομένων νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς. Ειδικευόμενοι eidikeyomenoi eidikeuomenoi

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ‘Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’

Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των γιατρών του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου ‘Γ. Γεννηματάς” με θέμα τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του 2015. Στη Συνέλευση συμμετείχαν 80 και πλέον άτομα και αποφασίστηκε:

1. Έναρξη επίσχεσης εργασίας από την Πέμπτη 30/04 με καθολική αποχή από πρωινό ωράριο, τακτικά ιατρεία, τακτικά χειρουργεία, ραντεβού και εφημερίες.

2. Κάλεσμα σε όλους τους ειδικευμένους για συμμετοχή στην επίσχεση εργασίας με αποχή από το τακτικό τους έργο και στήριξη των κινητοποιήσεων.

3. Κινητοποίηση στο γραφείο προσωπικού με αίτημα την άμεση απόσυρση των επί επίσχεση ειδικευομένων από τα προγράμματα εφημεριών.

4. Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση την Τετάρτη στις 10:00 με αίτημα τον άμεσο χαρακτηρισμό των επόμενων γενικών εφημεριών ως ‘επισφαλών’. Η απουσία ειδικευομένων από το πρόγραμμα εφημεριών δεν επιτρέπει την ασφαλή διαχείριση των περιστατικών και κατά συνέπεια το νοσοκομείο δε δύναται να δέχεται περιστατικά.

5. Συντονισμός με τα άλλα νοσοκομεία της Αττικής με συμμετοχή στο συντονιστικό που έχει καλεστεί την Πέμπτη 30/04 και ώρα 13:00 στο ΔΩΜΑ του Ευαγγελισμού.

6. Καταδίκη των περιστατικών βίας και ρατσισμού ενάντια σε ειδικευόμενους στα επείγοντα. Άμεση αθώωση των συναδέλφων γιατρών για το περιστατικό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Καμία ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης.

7. Συμμετοχή στην πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά με προσυγκέντρωση στο Μουσείο
Μετά το πέρας της Συνέλευσης κατατέθηκαν στο γραφείο προωπικού τα χαρτιά επίσχεσης 80 ειδικευόμενων και ειδικευμένων. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προβούν στη δήλωση επίσχεσης εργασίας με σκοπό την από κοινού μάχη όλων για την αξιοπρέπεια μας και αυτήν των ασθενών μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.