Καπνοί και εκρήξεις στο Παίδων Πατρών

Κατά τα άλλα, είχαν κάνει ανακαίνιση (πασάλειμμα μπογιάς) στις εξωτερικές του επιφάνειες το καλοκαίρι.

Η κατάσταση ορισμένων βασικών δομών των περισσοτέρων μονάδων Υγείας (κλιματισμός, θέρμανση, ασανσέρ, κουζίνες, κλπ) παρουσιάζει “εκρηκτική” αμέλεια.

Είναι μέχρι να συμβεί καμία τραγωδία με παιδάκια για να ευαισθητοποιηθούμε και να τρέχουμε να τα φτιάξουμε (εκ των υστέρων).

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της τριμελούς επιτροπής τηε ΕΙΝΑ του νοσοκομείου:

“Χάος προκλήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο νοσοκομείο μετά από έκρηξη στον καυστήρα θέρμανσης και σε δυο σώματα καλοριφέρ, ευτυχώς όχι σε θαλάμους νοσηλείας ! Γιατροί και νοσηλευτές έτρεχαν για να μετακινήσουν τα παιδιά μακρυά από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις ! Άλλα παιδιά μαζί με τους γονείς τους βρήκαν καταφύγιο στην αυλή του νοσοκομείου . . .

Το γεγονός αυτό (προφανώς λόγω υποχρηματοδότησης, παλαιότητας και φθοράς εγκαταστάσεων και εξοπλισμού ) είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε ένα γενικότερο σκηνικό εγκατάλειψης… Το νοσοκομείο είναι αφημένο από το υπουργείο και την υγειονομική περιφέρεια κυριολεκτικά στην τύχη του ! Το έχουμε ξαναπεί σε δεκάδες ανακοινώσεις ως τριμελής της ΕΙΝΑ και ως συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου. Η εγκατάλειψη του παιδιατρικού νοσοκομίου της Πάτρας είναι εγκληματική και επικίνδυνη !

Οι γιατροί του νοσοκομείου φωνάζουμε ασταμάτητα προς τους υπεύθυνους φορείς για την απαράδεκτη κατάσταση ! Δε θα κάτσουμε όμως και να καούμε ζωντανοί μέσα στο νοσοκομείο. Δεν ήταν το όνειρο μας, όταν επιλέγαμε να γίνουμε γιατροί ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον. Δεν θέλουμε για τους ασθενείς μας , πόσο μάλλον για τα ίδια μας τα παιδιά αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες

Ζητάμε να αντικατασταθούν-ανακαινιστούν άμεσα όλες οι απαρχαιωμένες δομές του κτιρίου. Ξεκινώντας από τις πιο βασικές όπως οι εγκαταστάσεις θέρμανσης (και κλιματισμού το καλοκαίρι!). Να ανακαινιστούν οι θάλαμοι των μικρών ασθενών. Να αντικατασταθεί ο φθαρμένος ιατρικός εξοπλισμός (μηχανήματα άνω των 30 ετών !). Να ανακαινιστούν οι χειρουργικές αίθουσες.

Ζητάμε να επισκευαστεί άμεσα ο αξονικός τομογράφος και το μηχάνημα αερίων αίματος. Να προμηθευτεί άμεσα το νοσοκομείο με όλα τα απαραίτητα υλικά και αναλώσιμα.

Τέλος να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό με προσλήψεις μόνιμων εργαζόμενων, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Σήμερα λόγω των ελλείψεων προσωπικού τμήματα όπως το παιδο-ορθοπαιδικό κινδυνεύουν άμεσα με κλείσιμο. Δεν υπάρχει κανένας ειδικευόμενος στη λίστα αναμονής όλου του χειρουργικού τομέα καθώς οι νέοι γιατροί φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό. Να προσληφθούν άμεσα στο νοσοκομείο βασικές ειδικότητες οι οποίες λείπουν, όπως του καρδιολόγου, του οφθαλμιάτρου, του δερματολόγου, του νευροχειρουργού…

Το Υπουργείο, η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση του νοσοκομείου πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για :

Ασφαλείς συνθήκες εφημέρευσης για γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς
Αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και φροντίδας
Εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη του παιδιατρικού νοσοκομείου

Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.